алтернатива

Гемотерапия в България

13-01-2021 10:16
При нея не се поставят диагнози, а човешкият организъм се разглежда като едно цяло, казва Ангел АнгеловГемотерапия в България
Clinica.bg

press@clinica.bg

Нов метод на алтернативната медицина вече ще се практикува и у нас. Това е така наречената гемотерапия. Какво представлява тя обяснява накратко Ангел Ангелов. Той е първият българин с диплома за терапията - има магистърска степен по Кинезитерапия и множество допълнителни курсове и квалификации. С гемотерапия се занимава от около 2 години, специализирал е и в Белгия. Превел е първата книга "Гемотерапия за всички: изграждане на имунитета при бебета и малки деца" от авторката Лорън Хюбеле на българското издателство „Екрие".

Гемотерапията е метод, който използва екстракти от много специални дървета и храсти. При него лечебната сила на растенията се свързва най-лесно и бързо с човешките клетки и възстановява организма. Терапията е полезна за всички възрасти.


История


Докато първоначалната концепция датира още при египтяните, първите научни проучвания започват през 1959 г. Оттогава Gemmotherapy materia medica нараства експоненциално с приноса на множество европейски учени, лекари и биохимици.


Принцип


При гемотерапията не се поставят диагнози, а човешкият организъм се разглежда като едно цяло, с физически и емоционално-психически аспекти. Методът дава сила на организма сам да се справя с предизвикателствата и болестите и да го направи по-силен и чист. По този начин при последваща среща с болестотворните агенти организмът на детето ще се справи с тях в пъти по-бързо и лесно.


Приложение


Гемотерапията има приложение в изключително много ситуации. Първото на което методът обръща внимание е нервната система. Тя е основата, от която се тръгва. Ето защо гемотерапията е подходяща и за хиперактивни деца и такива от аутистичния спектър, деца, които са родени преждевременно и такива, родени със секцио. Всички тези изброени обстоятелства засягат нервната система на детето и предполагат нисък имунитет в бъдеще.

Методът може да се прилага и по време на бременност с внимание в употребата и дозировката на някои конкретни екстракти. Много е важно да се обърне внимание на здравето и имунитета на малките деца и бебетата. Много чести срещани проблеми при бебетата са коликите, рефлуксът, след това болките при поникване на зъбките, лош и неспокоен сън, нервно поведение, непрестанен плач, различни разстройства на храносмилателната система и още много други състояния, при които гемотерапията може да помогне безпогрешно. Много от тези състояния се дължат на възпалителен процес в организма на детето или пък на сринат имунитет още по време на раждането си, неправилно хранене или прием на лекарства от страна на майката по време на бременността. Гемотерапията може да се използва и като поддържаща терапия, като профилактичен метод. Това се случва, когато повечето проблеми на детето или възрастния са вече преодоляни и остава една продължителна, доброволна терапия, която да съхранява здравето.


Обучение


Предстои да се организира курс по гемотерапия, в който може да се включи всеки с отношение към здравето. Предмет на него ще бъде как да се хармонизира, стабилизира и съхранява работата на нервната система и на целия организъм и гарантира здраве за хората, избрали този вид грижа за себе си и за децата си. Необходимо е търпение, желание и осъзнато, активно участие в терапевтичния процес, за да може да се постигнат желаните цели.


Хомеопатия и КОВИД

Хомеопатия и КОВИД

Тя има място при намаляване на възпалителните процеси на ниво горни дихателни пътища, бял дроб, сърдечно-съдова система и гастроинтестинален тракт, казва д-р Райна Томова

Иглите, които лекуват

Иглите, които лекуват

Много хора изпитват панически страх от игли, а те могат да бъдат полезни. За иглотерапията, за рисковете и положителните ефекти, разговаряме с д-р Емилия Михайлова.

Трябват правила за обучение по алтернативна медицина

Трябват правила за обучение по алтернативна медицина

Само лекари и сестри да имат право да практикуват алтернативни методи за лечение. Това е една от промените в Закона за здравето на ресорното министерство. Как ще се отрази това на пациентите и по какъв начин ще засегнат алтернативните начини на лечение, разговаряме с д-р Дора Пачова.

Лечителите - поне бакалаври

Лечителите - поне бакалаври

Гладуването отпада от неконвенционалните методи за терапия

Мигрената не е това, което беше

Мигрената не е това, което беше

В забързаното ежедневие болките в главата сякаш вече не ни правят впечатление. За мигрената, начините на лечение и промяната на живота, разговаряме с Орлин Тодоров.

Индийски доктори помагат с Аюрведа в България

Индийски доктори помагат с Аюрведа в България

Заради ефективността си да лекува успешно всички болести, Аюрведа днес става все по-популярна и сред населението в Западния свят, включително и в България.
Кажете сбогом на пролетната умора

Кажете сбогом на пролетната умора

Колкото и да не й се иска, зимата вече изчерпва своята сила. Как да се справим по-лесно с пролетната умора, попитахме д-р Мариян Иванов.

Когато рисунките говорят

Когато рисунките говорят

Когато децата рисуват, те използват не само своето въображение, но се опират и на своето възприятие за света и хората около тях. Какво искат да ни кажат, попитахме Елица Великова, психолог и арт терапевт.

Миопунктура срещу дископатия и хронична болка

Миопунктура срещу дископатия и хронична болка

Възстановяването зависи от състоянието на пациента, но обикновено приключваме терапията с 4-6 процедури, казва д-р Чавдар Нинов

Бирена йога за разпускане

Бирена йога за разпускане

В днешно време може да откриете различни възможности да упражнявате йога. Като например, йога с бира. Как, къде и защо, разказват Елеонора Иванова и Чавдар Петров.
1 2 3 4 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Смятате ли, че правителството ще спре ненужното увеличение на болници и легла, както обеща?

Ноември 2023 Предишен Следващ