Кампания

330 заявления за подкрепа от Българската Коледа

22-02-2024 16:15
Толкова са подадени към момента по настоящото издание на кампанията, съобщиха от президентството330 заявления за подкрепа от Българската Коледа
Clinica.bg

press@clinica.bg
330 заявления са постъпили по настоящата кампания на „Българската Коледа". От тях 300 са за подпомагане на деца, а 30 от страна на лечебни заведения. Това стана след среща на президента Румен Радев със специалисти от Експертния съвет.
Днес Експертният съвет към Българската Коледа проведе първото си заседание в рамките на 21-ото издание на кампанията. Тя започна през декември 2023 г. и ще продължи цяла година под наслов „Да дарим надежда на дете в беда" в подкрепа на детската хирургия.

 

В хода на срещата бяха обсъдени 

 

проблемите пред детското здравеопазване у нас, свързани с навременната диагностика, лечение и рехабилитация. Беше поставен въпросът за реимбурсиране от държавата на медикаменти, които „Българската Коледа" в продължение на редица свои издания осигурява на деца с определени редки заболявания.

 

От началото на кампания 2023-2024 г.

 

 бюджетът, с който „Българската Коледа" 2023-2024 разполага, е 3 150 000 лв. Целите на тазгодишното издание на инициативата са да привлече общественото внимание към детската хирургия, да повиши информираността за хирургичните интервенции при деца с вродени и придобити заболявания, тяхното влияние върху живота им, както и да помогне на децата с такива заболявания за навременно диагностициране, лечение и рехабилитация.

 

До този момент в Администрацията на 

 

Президента са постъпили 300 заявления за подпомагане на деца. Исканията за подпомагане са основно за диагностика, медикаментозна терапия, рехабилитация, медицински изделия и помощни средства. Всеки родител, който има болно дете и се нуждае от помощ за осъществяване на лечението или рехабилитацията му, може да подаде документи за подпомагане от кампанията. 

 

Експертният съвет и Комисията към

 

 „Българската Коледа" ще разгледат всички постъпили заявления и ще вземат решение за необходимото и възможно подпомагане, като молби за подпомагане на деца се приемат целогодишно. Към момента общо 30 лечебни заведения са подали заявления за закупуване на медицинска апаратура със средства от кампанията. Организаторите на „Българската Коледа" уверяват, че както и досега, набраните суми от дарения ще бъдат разпределени публично, прозрачно и обществено отговорно.

 

                               


3.15 млн. са събрани за Българската Коледа

3.15 млн. са събрани за Българската Коледа

Днес президентът Румен Радев се срещна с партньорите на благотворителната инициатива
Честита Нова Година!

Честита Нова Година!

Нека 2024 г. бъде пълна със здраве, щастие, нови вдъхновения, сбъднати мечти и успехи!
2.55 млн. лв. за Българската Коледа досега

2.55 млн. лв. за Българската Коледа досега

Кампанията продължава целогодишно, тя е в подкрепа на детската хирургия, напомнят от президентството
Обърнете се към книгите

Обърнете се към книгите

Измина една година с предизвикателства и в личен, и в обществен план. Каква диагноза може да й бъде поставена, как да бъде описана с една дума, какво не ни достига, научихме ли уроците си от нея и с какъв багаж да влезем в 2024-та, попитахме Тео Буковски.
 Една необичайна мечта

Една необичайна мечта

„Българската Коледа" помогна за рехабилитацията на 14-годишния ни син, казва бащата на Шабан Семов
Нужен е скрининг за сърдечни малформации на деца

Нужен е скрининг за сърдечни малформации на деца

Чрез „Българската Коледа" имаме едни от най-добрите и модерни апарати, които са от изключително значение за работата ни, казва д-р Димитър Печилков
Непознатият вкус на сладоледа

Непознатият вкус на сладоледа

11-годишната Михаела Везиева страда от рядко заболяване, което по необходимост я прави веганка, „Българската Коледа" й помага тя да порасне
Честито Рождество Христово!

Честито Рождество Христово!

Да отворим сърцата си за чудото – за това, че Бог се роди, нека то отново ни вдъхне вяра, надежда и любов!
Носете винаги Младенеца в сърцата си

Носете винаги Младенеца в сърцата си

Рождество Христово не се измерва с богати трапези, то е увенчаване на очакванията и сбъдване на надеждите, казва архимандрит Никанор
В кръговете на ада

В кръговете на ада

Мая Димитрова е родена глуха, минават две години митарства по болниците, докато във ВМА не й поставят точната диагноза
1 2 3 4 5 ... 9 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ