Танева: Боите за яйца са безвредни

30-04-2016 16:07
Агнешкото върви по 13 лeва килото, което е 3 пъти повече от изкупната му цена Танева: Боите за яйца са безвредни
"Боите за яйца, които се продават в магазинната мрежа, със сигурност са безвредни", заяви земеделският министър Десислава Танева по Нова телевизия.
По празниците Агенцията по храните провежда засилени проверки по магазините, уточни тя. "От началото на годината Агенцията е конфискувала 52 тона храна. Тя не е била негодна и вредна, но е била без съответните документи за произход", поясни Десислава Танева.

Повечето от установените от служителите на БАБХ пропуски са неясен печат, липса на документи за произход и съхранение на месо при неправилна температура. По Великден засилено се проверяват и яйцата, и козунаците.

По магазините агнешкото се продава по 13 лв. за килограм, а производителите се оплакват, че продукцията им е изкупувана на рекордно ниски цени – 3 пъти по-евтино, отколкото се продава в търговските вериги. "Основният проблем е, че фермерите са малки. Ако животновъдите обединят усилия, те ще бъдат по-силната страна в договарянето", коментира земеделският министър Десислава Танева.

Според експерти е най-добре да купим месото най-много 3-4 дни преди Великден. То трябва да е розово на цвят, за да е хубаво и прясно.


1117 проверки за пушене в София

1117 проверки за пушене в София

Нарушенията са най-вече в магазини, ресторанти и кафенета, без нито една санкция в институциите
Проучват Ку-треската сред ветеринарите

Проучват Ку-треската сред ветеринарите

Търсят нови високорискови зони за циркулация на заболяването
Прокуратурата проверява Националната хематология

Прокуратурата проверява Националната хематология

Здравно министерство обмисля сливането й с държавната онкологична болница
До 3 яйца на ден са безопасни за здравето

До 3 яйца на ден са безопасни за здравето

Великденската трапеза често поражда множество въпроси - какви яйца да изберем, какъв е здравословният дневен прием на яйца и могат ли да бъдат те вредни за здравето ни?
Христос Воскресе!

Христос Воскресе!

Великден или Възкресение Христово е най-големият, най-светлият празник за православните християни. На Великден се чества връщането на Исус Христос към живота на третия ден, след като е разпънат на кръст и погребан. Празната гробница е видяна от жените мироноски, посетили гроба. Исус Христос се явява на Мария Магдалина и на апостолите. Празникът е свързан по време с първото пълнолуние след пролетното слънцестоене, затова всяка година Великден се пада на различни дати.
Риба вместо агне след постите

Риба вместо агне след постите

Великден наближава, а с него идва и края на дългите пости. Тези, които са избрали да се пречистят духовно и физически обаче, трябва да внимават как ще посрещнат празниците. Не прекалявайте с трапезите, защото може да бъде вредно за здравето ви, категоричен е специалистът от „Александровска" д-р Митко Ригов.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ