Искам думата

БЛС зове за единство сред лекарите

21-02-2017 17:03
Нека не се подвеждаме от провокации и планирани опити да не бъде сключен Националния рамков договор за 2017 г., казва д-р Венцислав ГрозевБЛС зове за единство сред лекарите
Clinica.bg

press@clinica.bg
Преговорите около новия рамков договор за тази година отново възбуниха страстите сред лекарската гилдия. Липсата на яснота за финансовите параметри и правилата на работа до последния момент постави на нокти търпението на медиците. Затова председателят на съсловната организация излезе с призив за единство сред колегите си. Публикувaме обръщението му едно към едно.
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

 

Протоколът изисква да употребя това обръщение, но истината е, че ми се иска да имам честта и привилегията да се обърна към Вас със „Скъпи приятели". Именно такива трябва да бъдем и да не се разделяме на касти, групи, привърженици, поддръжници, опоненти. Единството е гарант за запазване на уважението помежду ни и към великолепната ни, светла и чиста професия.

Обръщам се към Вас с молба да се вслушаме в разума си, да не се подвеждаме от провокации и планирани опити да не бъде сключен Националния рамков договор за медицински дейности 2017 г. В това число е недопустимо разпространяване на неверни твърдения за позицията на една от нашите районни колегии, прокарване на интриги, създаващи напрежение. Подобно поведение на отделни личности поставя на риск благосъстоянието на цялата лекарска общност.

Всички ние, членовете на Управителния съвет на БЛС, сме търсили в преговорния процес с НЗОК най-добрите резултати за практикуващите лекари, независимо в кое подразделение на медицинската помощ осъществяват своята дейност. Само заедно и в рамките на общия договор имаме възможност да гарантираме, че няма да бъдем подведени поотделно, тъй като Съборът е нашият коректив, а не нечие ходатайство. Договорният процес ни позволява да надграждаме и търсим вътрешно разбирателство, позволява ни сами да определяме правилата си. Нашите мнения, препоръки, критики подлежат на вътрешен дебат пред собствените ни съсловни органи, като не бива да предоставяме право другиму да диктува и отсъжда в полза на едни или други наши колеги. Ние притежаваме необходимия ценз, воля и дух, както и организационни форуми, позволяващи ни сами да решаваме професионалните си въпроси, какъвто е и световният образец.

Вярвам във Вашата далновидност и уникалност, ценя мнението Ви и разчитам, че няма да позволим по един елементарен начин да бъдем разделяни и владени!


Подписват анекса до петък

Подписват анекса до петък

От 1 октомври електронно ще се отчитат 10% от специалистите в извънболничната помощ

Касата пак избира с кого да работи

Касата пак избира с кого да работи

Селекцията ще се прави само, ако се надвишава броят на леглата според здравната карта

Искат отпадане на 24-часовото дежурство за джипитата

Искат отпадане на 24-часовото дежурство за джипитата

БЛС настоява за регламентирането на условието в НРД или промяна на правилото от МЗ

Касата почва преговорите за НРД

Касата почва преговорите за НРД

Обещават да са готови с конкретен график за срещи до края на седмицата

БЛС готов с предложенията за НРД 2018

БЛС готов с предложенията за НРД 2018

От съсловната организация настояват МЗ да даде отговор кога започват преговорите за следващата година
Чакаме спешна реформа от новия министър

Чакаме спешна реформа от новия министър

Краят на тази година вече се вижда. Трудна ли беше тя за общинските болници, какво очакват лекарите от новата година и от новия екип на здравно министерство, ще се увеличават ли фалитите на клиниките или се вижда светлина в тунела, попитахме д-р Гергана Коларова. 

БЛС ще подпише рамков договор

БЛС ще подпише рамков договор

С 219 гласа "за" медиците решиха да дадат право на Уравителния съвет да сложи подписи под документа
БЛС обеща до 137 млн. за болниците

БЛС обеща до 137 млн. за болниците

Касата плаща надлимитната за 2016 на клиниките след май

Решават за НРД на тъмно

Решават за НРД на тъмно

Лекарите разделени 50 на 50 за подписването на новия проект

Джипитата недоволни от рамковия договор

Джипитата недоволни от рамковия договор

Обвързването на критерии за качество със санкции не е решение, казват от националното им сдружение

1 2 3 4 5 ... 8 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Февруари 2024 Предишен Следващ