Ново

Глухонемите викат линейка през смартфон

20-07-2016 15:36
Глухонемите викат линейка през смартфон
Clinica.bg

press@clinica.bg
Хората с говорни или слухови увреждания вече ще имат достъп до спешния телефон 112. Това решиха днес депутатите с приемането на второ четене на промените в Закона за Националната система за спешни повиквания с единен европейски номер 112.
Нововъведението ще стане възможно чрез специално приложение за смартфони. По този начин хората, които не могат да използват телефона иначе, ще могат да подават текстови съобщения до системата. Техническият достъп на хората с увреждания до спешния номер трябва да бъде уреден в срок от една година. Отговорен за това е министърът на вътрешните работи.
Предложението за достъп на хората с говорни затруднения до 112 влиза в парламента за втори път. Първоначалната идея беше то да се осъществява чрез СМС. На нея спешните медици възразиха остро с аргумента, че това ще генерира вълна от злоупотреби.

Институциите не само да слушат, а и да чуват

Институциите не само да слушат, а и да чуват

Асоциацията на родителите на деца с епилепсия алармира, че се нуждае от помощ, за да заработи дневния център за младежи, който изграждат.
Повече права за хората с ментални проблеми

Повече права за хората с ментални проблеми

Хората с психични увреждания и деменция у нас вече няма да бъдат под запрещение.
Нови обещания към хората с увреждания

Нови обещания към хората с увреждания

Нови обещания към хората с увреждания даде държавата. Днес Министерски съвет прие Новата Национална стратегия 2016-2020г. Дали те ще станат реалност обаче, предстои да видим.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Смятате ли, че частни инвеститорски интереси застрашават Националната детска болница?

Юни 2024 Предишен Следващ