Недоволство

Врачанската болница продължава да работи

09-10-2017 12:33
Твърденията, че пациентите се пренасочват към други клиники не отговарят на истината, твърди ръководствотоВрачанската болница продължава да работи
Clinica.bg

press@clinica.bg
Нито едно отделение в МБАЛ „Христо Ботев" във Враца не е затворено, а всички пациенти, потърсили медицинска помощ в лечебното заведение, са обслужени. Въпреки протестите на служителите, болницата продължава да работи с пълния си капацитет, уверява ръководството й в открита декларация.
„Всички отделения в МБАЛ „Христо Ботев“-Враца продължават да работят, въпреки създалата се ситуация. Лекарите са на работните си места и приемът на пациенти не е спиран. Осигурени са необходимите лекарства и консумативи. Има 24 часови дежурства в отделенията и работата продължава в нормален ритъм”, обръщат се към всички от болницата. Твърденията в някои медии, че пациентите се пренасочват към други лечебни заведения, не отговаря на истината, допълват от там.

Протестите на лекарите започнаха,

заради забавени заплати и тежкото финансово състояние на болницата. Дълговете й са над 13 млн. лв., а повече от 600 души не са получавали възнагражденията си от месеци. Заради патовата ситуация директорът д-р Орлин Цветков подаде оставка преди седмица, а персоналът излезе на протест. Служителите дори заплашиха да подадат колективна оставка, но до крайната мярка така и не се стигна.


На този етап не е ясно какви мерки може

да вземе държавата, за да стабилизира състоянието на своите лечебни заведения, коментира казуса здравния министър проф. Николай Петров. А заместникът му д-р Мирослав Ненков призна, че проблемът възниква, защото държавата делегира отговорността за болниците си на общините. Той посочи, че в същото тежко положение се намират също клиниките в Стара Загора и Ловеч. Междувременно Наздорният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) взе решение да ускори плащанията към бедстващите лечебни заведения в Ловеч и Враца. Очаква се конкретните суми, които ще получат за изработените от тях дейности, да бъдат обсъдени на заседанието тази седмица.


МБАЛ – Смолян с три нови асансьора

МБАЛ – Смолян с три нови асансьора

С тях са заменени подемниците, които бяха на близо половин век, инвестицията е за 368 400 лева, съобщиха от лечебното заведение
Първа лапароскопска експлантация на бъбрек

Първа лапароскопска експлантация на бъбрек

Тя беше извършена от жив донор в УМБАЛ „Св. Марина", дарителят и реципиентът са братя, съобщиха оттам
Спасиха близнаци с вътреутробна операция

Спасиха близнаци с вътреутробна операция

Интервенцията се извършва за пръв път у нас при триплодна спонтанна еднояйчна бременност, съобщиха от СБАЛАГ „Майчин дом"
Обсъждат прием по изключение в градина

Обсъждат прием по изключение в градина

Общинари ще обмислят механизъм, по който той да се приложи при сериозни медицински или социални причини, но без да има злоупотреби
Безплатни консултации за горещините

Безплатни консултации за горещините

Те ще бъдат в шест области, стартират в Русе на 12 юли, лекари ще съветват гражданите как да се опазят в тях, съобщиха от УМБАЛ „Медика"
Три конкурса за социални услуги във Варна

Три конкурса за социални услуги във Варна

Те са за възрастни, лица с увреждания и деца с увреждания и техните семейства, съобщиха от общината

"Св. Анна" вдигна парите на сестрите

От 1 юли основната заплата в болницата стана 2000 лв., увеличението е с над 30%, стана ясно днес
Ремонтират детски отделения в Бургас

Ремонтират детски отделения в Бургас

Напредват дейностите по подобряване на условията, в които се лекуват най-малките пациенти, съобщиха от държавната университетска болница
ПФК „Ботев“ с кампания за УМБАЛ „Св.Георги“

ПФК „Ботев“ с кампания за УМБАЛ „Св.Георги“

Тя е за закупуване на апаратура и инструменти за Клиниката по Детска хирургия, съобщиха от лечебното заведение
Прокуратурата пое случая с бисквитите с канабис

Прокуратурата пое случая с бисквитите с канабис

Образувано е досъдебното производство за престъпление против народното здраве, съобщиха от държавното обвинение
1 2 3 4 5 ... 319 »
Банер
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какво свърши служебния кабинет в здравеопазването?

Юли 2024 Предишен Следващ