Отборите на МУ-Плевен със спортни отличия

Студентки със сребърни и бронзови медали от Националната универсиада

 

 

Те бяха спечелени на тенис на маса от три студентки по медицина. Отборът на бъдещите лекарки по волейбол се класира на 4-то място. Всички те тренират в обновения спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков" на Медицинския университет в Плевен.




Дарение за МБАЛ-Благоевград

Инициативата „Капачки за бъдеще" дари апаратура на неонатологичното и детското отделение на болницата в Благоевград.

 

Днес дарението бе предадено от основателя на инициативата Лазар Радков, заедно с представители на „Клуб за бъдеще" -Благоевград. Tо включва специализиран неонатален монитор за жизнени показатели и перфузор за Отделението по неонатология на благоевградската Многопрофилна болница за активно лечение (МБАЛ), както и монитор за жизнени показатели и няколко инхалатора за Детско отделение. В момента проучваме вариантите за родилно специализирано легло за Родилното отделение.

Състезание по първа помощ

Главен съдия на Националното състезание по първа помощ на БМЧК бе д-р Благомир Здравков,  заедно с него уменията на участниците оценява и д-р Десислава Кателиев.

 

 

Събитието се проведе на 7 юли 2024г. (неделя) в Националния учебно-логистичен център на БЧК, с. Лозен. Състезаваха се над 200 доброволци от цялата страна и 20 екипа с участници на възраст между 15 г. и 19 години.

Академия за родители в "Пирогов"

Водещи детски специалисти от "Пирогов" проведоха Лятна академия за родители "Първа помощ за малките герои". 

 

Тя се проведе в университетската спешна болница. След като в тазгодишното издание се включи педиатър, вече към екипа се присъедини и специалист от Отделението по детско изгаряне в "Пирогов"

Д-р Кондева на среща с болниците

Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева участва в среща с ръководствата на общинските и държавните лечебни заведения/

 

Тя бе организирана от Министерството на иновациите и растежа съвместно с Министерството на здравеопазването, в нея участва и министърът на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов, както и представители на ББР. Приемането на Стратегията за дейността на Българската банка за развитие за 2024-2026 ни даде повод да представим заедно с Министерството на иновациите възможностите за финансиране, развитие и подкрепа на лечебните заведения с над 50 на сто държавно участие в капитала, както и на общинските, заяви д-р Кондева.

250 на форума за сколиоза

250 пациенти посетиха международния форум „Заедно срещу сколиозата", който се проведе в края на юни в София.

 

Организиран от Фондация "Живот със сколиоза", събитието включваше безплатни диагностики, консултации и множество лекции и дискусии, водени от специалисти от България и чужбина. Целта бе да се насърчи обмена на опит, контакти и добри практики за засегнатите от сколиоза.

Деца преобразиха лекарски кабинет

Шестима осмокласници преобразиха за няколко дни стените в стая за игра и приемен кабинет във Второ педиатрично отделение на МБАЛ-Пазарджик.

 

 

 

Децата са от СОУ " Георги Брегов". Младите художници и тяхната преподавателка по изобразително изкуство не са се колебали дали да реализират идеята на началника на отделението д-р Златомира Манолова.

Родилното в УМБАЛ-Бургас получи дарение

На отделението бяха предоставени фетилни монитори за проследяване на тоновете.

 

 

 

То беше направено от „Жени ГЕРБ" и „Младежи ГЕРБ". Апаратите са поставени в приемния кабинет, родилната зала и стационара за родилки с рискова бременност. „Те се амортизират често, постоянно се налага подмяната им и затова дарението е изключително важно за работата ни", подчерта старшата акушерка Руска Ганчева.

Дарение за неонатологията в Сливен

Отделението в МБАЛ получи инфузионна помпа, перфузор и специализирани кислородни палатки, закупени от организацията „Капачки за бъдеще".

 

 

Основателят й Лазар Радков връчи лично медицинската апаратура в присъствието на змастник-кмета Камен Костов, лекари, акушерки и медицински сестри. Част от нея влезе в употреба веднага.

„Отново имаме вашата подкрепа и помощ. Благодарим на всички доброволци и обикновени хора, които се включват масово. Виждала съм дори малки деца да носят капачки. Благодарим от сърце", каза д-р Стефанова.

126 учени в уебинар на МУ-София

126 участници се включиха онлайн в уебинар за финансиране на изследователската дейност, който Медицински университет-София организира на 26 юни 2024г.

 

Събитието беше в рамките на международния проект Boosting Ingenium for Excellence (BI4E) и привлече гости от партньорските университети по инициативата от Германия, Испания, Ирландия, Италия, Румъния, Франция и Швеция и, разбира се, България.

Участниците – докторанти и изследователи, които се интересуват от намиране на възможности за финансиране на своите научни разработки и проекти, бяха приветствани от зам.-ректора на МУ-София по международна дейност и проектно финансиране, чл.-кор. проф. Цветалина Танкова. Тя откри дискусията, като подчерта значението на различните програми за финансиране и познаването им за развитието на науката в академичните институции.

Проф. Мурджева в академия по лидерство

Международна лятна академия по лидерство на тема "Лидерство чрез личностно развитие" бе открита днес.

 

Тазгодишното седмо издание на Академията се провежда на остров Бозджаада, Турция. Участие в него взеха над 60 студенти от 13 университета. Сред вдъхновяващите лектори бяха проф. д-р Мариана Мурджева - председател на Общото събрание на МУ - Пловдив, проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет - Варна, Владимир Бронфенбренер, председател на Българската академия за сигурност, журналистката Теодора Енчева, Ивелина Рускова - основател на Българо-турски дамски бизнес клуб и юристът Кристина Петкова. Специални гости бяха и ректорът на ВВВУ "Георги Бенковски" генерал Юлиян Радойски и доскорошният ректор на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев" проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

Академия за родители в "Пирогов"

Лятна академия за родители се проведе в "Пирогов" на 23 юни.

 

 

Поради големия интерес е насрочена и нова дата - на 6 юли.

Форум за белодробни болести

Традиционната сезонна научна среща на Българското дружество по белодробни болести се проведе в Пампорово.

 

1 2 3 4 5 ... 100 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ