Според новата наредба от днес течностите на международното летище в Сан Франциско ще са само в алуминиеви кенчета или стъклени шишета.
НЗОК ще сключва договори с нови болници и с за нови дейности в стари при доказан недостог на медицински услуги в дадена област
Регламентират нов вид лечебно заведение за специалистите по здравни грижи, предвиждат промени законови промени, публикувани за обществено обсъждане
Модерна апаратура вдига на крак след 2 дни
Модерна апаратура вдига на крак след 2 дни
Иновативната артроскопска система ускорява възстановяването след операция на увредени кръстни връзки на коляното, казва д-р Петьо Братоев
Лечебен план при псориатичен артрит
Псориатичният артрит е хроничен възпалителен артрит, придружен с псориазис. Това е автоимунно, възпалително заболяване, засягащо кожата и ставите и може да доведе до значителна болка и разрушаване на ставите. Приблизително около 30% от хората с псориазис развиват псориатичен артрит. Какво включва лечебният план разказват специалистите от Асоциацията за развитие на медицинската общност.
Лечебен план при псориатичен артрит
Мануалната терапия  помага при болки в гърба
Мануалната терапия помага при болки в гърба
Рехабилитаторът Стела Тошева от Болница „Тракия" намества почти всички стави на тялото
3 млн. лв. е дала НЗОК за лечение на деца в чужбина 3 млн. лв. е дала НЗОК за лечение на деца в чужбина От 1 април Център „Фонд за лечение на деца" беше закрит и дейността му вече се изпълнява от специална структура в здравната каса. Какво се случва с подадените молби и къде се лекуват малките пациенти, попитахме д-р Галя Йорданова. Тя е директор на дирекция „Лечение в чужбина и координация на системите за социална сигурност".
Кои болници могат да пазаруват без търг?Кои болници могат да пазаруват без търг?
Ако капиталът им е 2/3 частен или по-малко от 50% от финансирането е от НЗОК, държавата или общината, законът не изисква да възлагат обществени поръчки
Казваме "не" на унизителното отношение към медицитеКазваме не на унизителното отношение към медиците
Изразяваме нашата пълна подкрепа към Мая Илиева
С обич в сърцето С обич в сърцето
Да си нося новите дрехи, тази мисъл ме води напоследък, казва д-р Феодор Оджаков
ВМА отбеляза "Деня на спасението" ВМА отбеляза Деня на спасението

С минута мълчание, сирени и поднасяне на венци пред Паметника на загиналите медицински чинове ВМА отбеляза „Деня на спасението".

 

 

За 15-а поредна година, навръх Голяма Богородица, представители на президентството, Столична община, министерствата на здравеопазването и отбраната, ГД „Пожарна безопасност и защита на населението", видовете Въоръжени сили,НСО, Български лекарски съюз, Български червен кръст, КНСБ, КТ „Подкрепа", столични болници почетоха паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот.

Началникът на ВМА генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS припомни, че са известни имената на над 130 лекари и 20 медицински сестри, които са загинали, докато спасяват други хора. В списъците са и полицаи, минни спасители и обикновени граждани, изгубили живота си, спасявайки други хора.

За нас това е една много светла дата, на която ние отчитаме и храбростта на нашите колеги, които непрекъснато рискуват живота си. В момента имаме над 10 медици, които се намират на задранични мисии с реална заплаха за техния живот, подчерта още генерал-майор Мутафчийски.

„Денят на спасението" се отбелязва от 2005 г., а датата не е избрана случайно. На 15 август 1963 г. д-р Стефан Черкезов, тогава 26-годишен, спасява 47 души, като ги изнася от горящ автобус, а на следващия ден умира от раните си. От 20 декември 2012 г. честването на 15 август като „Ден на спасението" е официализирано с решение на Министерски съвет.

Боса разходка за здрави вениБоса разходка за здрави вени
Организатор на инициативата е Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Август 2019