Петима медицински специалисти са обвинени за злоупотребата в размер над 120 хил. лв., казаха от Софийска градска прокуратура
Разликата е най-голяма в здравеопазването и социалните дейности - 28% в полза на силния пол
Комисията за защита от дискриминация ще разгледа тази седмица и оплакване на хора с увреждания от умните светофари
Над половин милион деца в света са с диабет
Над половин милион деца в света са с диабет
Увеличават се случаите на деца, които страдат от диабет, алармират специалистите. Какви са причините за това, попитахме д-р Галина Кисьова - един от утвърдените педиатри в Детско отделение на Болница „Тракия".
Хипертонията уврежда сърцето, мозъка и бъбреците
На 17 май всяка година отбелязваме Световния ден за борба с хипертонията. Какви са причините за появата на високото кръвно, попитахме кардиолога д-р Ленко Михов от Болница „Тракия".
Хипертонията уврежда сърцето, мозъка и бъбреците
Какво е хепатит C?
Какво е хепатит C?
Хепатит C e социално значимо заболяване и е изключително опасно. Затова clinica. bg публикува серия от материали посветени на Хепатит C, с цел повишаване на обществената информираност за заболяването.
Бургаската болница излезе на печалба Бургаската болница излезе на печалбаПротестите на медиците поставиха акцент върху проблемите в здравеопазването. Само за месец правителството отпусна допълнително 80 млн. лв. за сектора, обсъжда се и повишаване цените на КП. Това ще помогне ли да се вдигнат възнагражденията в болниците, попитахме д-р Бойко Миразчийски, директор на УМБАЛ Бургас.
Има ли безплатни протезиИма ли безплатни протези
Касата ще плати труда само за най-евтините пластмасови изделия, подходящи за хора без нито един зъб, казват специалистите
БСК против променената формула за ТЕЛКБСК против променената формула за ТЕЛК
Организацията е за оценяване на функционалността, а не на „работоспособността" на хората с увреждания
Когато не се родиш със сребърна лъжичка в устатаКогато не се родиш със сребърна лъжичка в устата
Завърших с отличие медицина, а първата ми работа беше в строителството, каза доц. Васил Каракостов
Ананиев посети Бургаския университетАнаниев посети Бургаския университет

Днес детутатите приеха да се отвори Медицински факултет в Универстет „Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас.

 

 

Сградата, където ще се помещава новото учебно звено вече е напълно готова и оборудвана, установи инспекцията на вицепремиерът Марияна Николова и на министър Кирил Ананиев. Студентите ще могат да се обучават в модерно оборудвани зали, които отговорят на съвременните изисквания, констатираха те. По думите на министър Ананиев очакванията са в Медицинския факултет да се подготвят специалисти, както за нуждите на град Бургас, така и на цяла Югоизточна България. Медицинските специалисти щемогат за започнат работа в системата на спешната медицинска помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научно-изследователски институти, както и в службите по трудова медицина. За провеждането на необходимата клинична практика на студентите е предвидено да бъде сключен договори с УМБАЛ „Дева Мария" и УМБАЛ Бургас.

Изкуство в подкрепа на донорствотоИзкуство в подкрепа на донорството
Студентите от НБУ се включват със свои произведения

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Май 2019