Възможност

Още 17.2 млн. лв. за наука

13-08-2019 06:10
Clinica.bg

press@clinica.bg
Още 17.2 млн. лв. за наука Фондът за научни изследвания отправя покана за три нови конкурса, медицината е сред 10-те научни области
Фонд „Научни изследвания" (ФНИ) отправя покана за участие в три конкурса. От възможностите за развитие на нови постижения в науката могат да се възползват учените в областта на медицината.
Първият конкурс е за финансиране на фундаментални научни изследвания. Бюджетът е 16 млн. лв. Минималната сума за всеки отделен проект е 60 000 лв., максималната е 120 000 лв. Конкурсът цели да възстанови устойчиво международните позиции на страната ни в научната продукция както и да засили връзките на науката с образованието, бизнеса, държавните органи и обществото като цяло.
аааа
Също така идеята на конкурса е да се
аааа
повиши количеството и качеството на фундаменталните научни изследвания, свързани с проблеми от регионално и национално значение. Процедурата е отворена за 10 научни области- биология, математика, медицина, науки за земята, физически, химически, селскостопански, хуманитарни и технически науки.

Срок за изпълнение на одобрените проекти: 36 месеца. Проектните предложения трябва да се подадат до 17:00 часа на 25 септември в деловодството на Фонд „Научни изследвания" на хартиен и електронен носител. Пълният текст на поканата и документите за участие в конкурса може да намерите ТУК.

 

Вторият конкурс е за финансиране на фундаментални

 

научни изследвания на млади учени и постдокторанти – 2019 г." Сред основните цели е осигуряване на висока квалификация и ефективно кариерно развитие на учените. Бюджетът на конкурса е 800 000 лв. Минималната сума за всеки отделен проект е 15 000 лв., максималната е 30 000 лв. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Проектните предложения трябва да се подадат до 17 часа на 26.09.2019 г. в деловодството на Фонд „Научни изследвания" на хартиен и електронен носител. Пълният текст на поканата и документите за участие в конкурса може да намерите ТУК.

 

Третият конкурс е „Българска научна периодика - 2019 г.

 

Целта е конкурса е да се стимулира и да подпомага разпространението на висококачествено научно знание чрез издаването и разпространението на рецензирани и индексирани български научни периодични издания с поне тригодишна история. Бюджетът на конкурса е 400 000 лева. Минималната сума за всеки отделен проект е 4 000 лв., максималната е 7 000 лв. Срок за изпълнение е 12 месеца. Проектните предложения трябва да се подадат до 17 часа на 26.09.2019 г. в деловодството на Фонд „Научни изследвания" на хартиен и електронен носител. Пълният текст на поканата и документите за участие в конкурса може да намерите  ТУК.Търсят се наши студенти за работа в Германия през лятото

Търсят се наши студенти за работа в Германия през лятото

Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 18 и 35 години
Увеличението на заплатите в МУ-София влиза в сила

Увеличението на заплатите в МУ-София влиза в сила

То е с 10% и е разписано в новия КТД, който вече е внесен в дирекция "Инспекция по труда"
Правим наука с Китай и Русия

Правим наука с Китай и Русия

Медицинските науки са сред приоритетните области за финансиране, ФНИ представя 4 нови проекти по международни програми
Договарят по-високи заплати за млади асистенти

Договарят по-високи заплати за млади асистенти

Създаване на нови специалности, съобразени с пазара на труда, и изключване на неперспективните, предложи председателят на БТПП Цветан Симеонов
Повече пари на ВУЗ за обществено здраве

Повече пари на ВУЗ за обществено здраве

60% от бюджетите на университетите през 2020 г. ще са за качество
Катедрата по хигиена в МУ-София стана на 100 г.

Катедрата по хигиена в МУ-София стана на 100 г.

Научно-практическият й потенциал е в основата на развитието на различните направления особено в областта на превенцията, казва проф. Виктор Златков
Децата на училище максимум до 18:30 ч.

Децата на училище максимум до 18:30 ч.

Тогава да приключва последния учебен час във втора смяна, призовават от МОН
СУ обяви графика за прием през 2020 г.

СУ обяви графика за прием през 2020 г.

Изпитите за специалност "Медицина" остават без промяна, казаха от висшето училище
Три пъти са намалели отпадналите от училище

Три пъти са намалели отпадналите от училище

Детската градина става задължителна за 4-годишните от новата учебна година
СУ стана първи по здравни грижи

СУ стана първи по здравни грижи

Измести три медицински вуза и мина от четвърта на челна позиция, показват резултатите от рейтинга на университетите за 2019 г.
1 2 3 4 5 ... 24 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Януари 2020