Възможност

Още 17.2 млн. лв. за наука

13-08-2019 06:10
Clinica.bg

press@clinica.bg
Още 17.2 млн. лв. за наука Фондът за научни изследвания отправя покана за три нови конкурса, медицината е сред 10-те научни области
Фонд „Научни изследвания" (ФНИ) отправя покана за участие в три конкурса. От възможностите за развитие на нови постижения в науката могат да се възползват учените в областта на медицината.
Първият конкурс е за финансиране на фундаментални научни изследвания. Бюджетът е 16 млн. лв. Минималната сума за всеки отделен проект е 60 000 лв., максималната е 120 000 лв. Конкурсът цели да възстанови устойчиво международните позиции на страната ни в научната продукция както и да засили връзките на науката с образованието, бизнеса, държавните органи и обществото като цяло.
аааа
Също така идеята на конкурса е да се
аааа
повиши количеството и качеството на фундаменталните научни изследвания, свързани с проблеми от регионално и национално значение. Процедурата е отворена за 10 научни области- биология, математика, медицина, науки за земята, физически, химически, селскостопански, хуманитарни и технически науки.

Срок за изпълнение на одобрените проекти: 36 месеца. Проектните предложения трябва да се подадат до 17:00 часа на 25 септември в деловодството на Фонд „Научни изследвания" на хартиен и електронен носител. Пълният текст на поканата и документите за участие в конкурса може да намерите ТУК.

 

Вторият конкурс е за финансиране на фундаментални

 

научни изследвания на млади учени и постдокторанти – 2019 г." Сред основните цели е осигуряване на висока квалификация и ефективно кариерно развитие на учените. Бюджетът на конкурса е 800 000 лв. Минималната сума за всеки отделен проект е 15 000 лв., максималната е 30 000 лв. Срокът за изпълнение е 24 месеца. Проектните предложения трябва да се подадат до 17 часа на 26.09.2019 г. в деловодството на Фонд „Научни изследвания" на хартиен и електронен носител. Пълният текст на поканата и документите за участие в конкурса може да намерите ТУК.

 

Третият конкурс е „Българска научна периодика - 2019 г.

 

Целта е конкурса е да се стимулира и да подпомага разпространението на висококачествено научно знание чрез издаването и разпространението на рецензирани и индексирани български научни периодични издания с поне тригодишна история. Бюджетът на конкурса е 400 000 лева. Минималната сума за всеки отделен проект е 4 000 лв., максималната е 7 000 лв. Срок за изпълнение е 12 месеца. Проектните предложения трябва да се подадат до 17 часа на 26.09.2019 г. в деловодството на Фонд „Научни изследвания" на хартиен и електронен носител. Пълният текст на поканата и документите за участие в конкурса може да намерите  ТУК.Задълбочаваме сътрудничеството си с Унгария в науката

Задълбочаваме сътрудничеството си с Унгария в науката

Обменяме лектори и студенти, финансираме съвместни научни проекти, предвижда програмата приета от МС
Старт на Факултета по медицина в Бургас

Старт на Факултета по медицина в Бургас

Временно ректор ще бъде доц. Цветан Велинов от Александровска болница
Временен мораториум е добра мярка

Временен мораториум е добра мярка

Днес бие първият звънец за учениците. Преди броени дни - на 12 септември стартът на 102-та поред учебна година бе даден и в МУ-София. Какви са плановете за развитието на университета, ще какво ще доведат предложените поправки в Закона за висшето образование, необходим ли ни е мораториум за разкриване на нови учебни заведения, попитахме проф. Валентина Петкова. Тя е заместник-ректор по науката и акредитацията в МУ-София.
40 млн. европари за университетите

40 млн. европари за университетите

Целта е да се определят предимствата на университетите и техните профили, казва зам.-министър Карина Ангелиева
МУ-София прие 662 нови чужди студенти

МУ-София прие 662 нови чужди студенти

Започна новата учебна година за 102-ия випуск на висшето училище
МУ-София открива новата учебна година

МУ-София открива новата учебна година

На добър час първокурсници
Записват за морска медицина в МУ-Варна

Записват за морска медицина в МУ-Варна

Обучението по свободноизбираемата дисциплина стартира през октомври
Стипендии по 2300 лв. от Фондация „Еврика“

Стипендии по 2300 лв. от Фондация „Еврика“

Те са за студенти в 10 области, включително медицина и биология
530 нови студенти влизат в МУ-Плевен

530 нови студенти влизат в МУ-Плевен

Учебната година стартира на 9 септември с академична клетва от първокурсниците
Трима в битката за ректор на МУ-Пловдив

Трима в битката за ректор на МУ-Пловдив

Общото събрание на медицинския университет трябва да посочи кой да ръководи ВУЗ-а до 2023 г.
1 2 3 4 5 ... 20 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Септември 2019