проверки

БАБХ с проверки в морските курорти

07-06-2019 13:36
Clinica.bg

press@clinica.bg
БАБХ с проверки в морските курортиПреглежда се качеството на храната и здравния статус на персонала
Българската агенция по безопасност на храните започна инспекции в морските курорти. Това съобщи БНТ. Проверява се качеството на предлаганата храна в заведенията и хотелите, както и здравния статус на персонала.
Срокът на годност на продуктите в търговската мрежа и в заведенията за хранене е едно от първите неща, за което гледат инспекторите. Така вече са регистрирани и първите нарушения. Едно от най-сериозните е продажбата на риба на открити места. Освен това сериозен ще е контролът за начините, по които се съхраняват храните съдържащи млечни пордукти.

 

Инспекторите ще следят

кой е доставчикът на тези храни и дали етикетът върху опаковката е коректен. Друга част от проверките е насочена към здравния статус на персонала в заведенията за хранене. Под зоркото око на проверяващите са и здравните книжки на работещите.

От БАБХ напомнят, че туристите също могат да подават сигнали за нарушения на горущата телефонна линия: 0700 122 99.



МЗ:Критиките за промените в Наредбата за детското хранене са неоснователни

МЗ:Критиките за промените в Наредбата за детското хранене са неоснователни

Българските държавни стандарти , се изготвят от Технически комитети към Българския институт по стандартизация, заявиха от ресорното ведомство
Изтеглиха за унищожаване 13 677 кг. храни

Изтеглиха за унищожаване 13 677 кг. храни

Предлагане на продукти с изтекъл срок на годност и некоректно етикиране са сред най-честите нарушения, сочат резултатите от проверките на инспекторите от БАБХ през юли
Пропуск в докладването на зарази от храни

Пропуск в докладването на зарази от храни

Кампилобактериозата е най-честата в Европа, у нас обаче не се изследва достатъчно, казва чл.-кореспондент Христо Найденовски
Старт на програмата за борба с двойни стандарти

Старт на програмата за борба с двойни стандарти

Общоевропейско проучване за различието при храните е със съмнителна достоверност, казва евродепутатът Емил Радев
Намаляват калориите в менюто на децата

Намаляват калориите в менюто на децата

Пълна забрана на пърженото в градините, повече мляко и яйца и по-малко макарони и ориз в дневната дажба, конфитюрът - само екстра качество
Заразени храни разболяват 44-ма на минута

Заразени храни разболяват 44-ма на минута

За първи път СЗО отбелязва Световния ден за безопасност на храните на 7 юни
Солта съсипва имунитета

Солта съсипва имунитета

Причината е, че тя влияе и на състава на чревната микрофлора, каза д-р Десислав Томов
Спряха над 2 тона негодна храна

Спряха над 2 тона негодна храна

Тя е открита от Агенцията по безопасност на храните в дните около Великденските празници и Гергьовден
Препоръките за хранене – настолна книга

Препоръките за хранене – настолна книга

Тази седмица всички държави в ЕС отделят специално внимание на общественото здраве. Основна част от него е здравословното хранене. Какви съвети дават специалистите, попитахме доц. Лалка Рангелова от отдел „Храни и хранене" на НЦОЗА.
Салатите са  замърсени с бактерии

Салатите са замърсени с бактерии

 61% от тях са с ешерихия коли, каза Богомил Николов от Активни потребители
1 2 3 4 5 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Октомври 2019