кариери

4 хиляди работни места на априлската борса

10-05-2019 14:08
Clinica.bg

press@clinica.bg
4 хиляди работни места  на априлската борсаТе бяха предложени от 500 работодатели от различни икономически браншове
4 хиляди работни места бяха предложени от 500 работодатели на априлската трудова борса. Това съобщиха от Агенцията по заетостта. Интерес към директните срещи с бизнеса проявиха 5003 търсещи работа.
Четири от априлските трудови борси бяха специализирани за младежи. На тях 42 работодатели обявиха 427 свободни работни места. Срещите се проведоха в Стара Загора, Кюстендил, Септември и Благоевград. Оказа се, че в тези градове се търсят кадри за работа като машинни оператори, монтажници, мотокаристи, електротехници, инженери и стажанти в отдел IT. Не липсва интерес и към работници за сезонна работа. На проведените борси присъстваха 394 търсещи работа.

Три специализирани трудови борси

пък се поведоха Казанлък, Панагюрище и Марица – Пловдив. На борсата в сферата на селското стопанство бяха обявени 495 свободни места. Работа предлагаха 20 работодатели. Целта им бе да намерят работна ръка за розопроизводство, лавандулопроизводство и производство на други етеричномаслени култури. Земеделците, чиито бизнес е в сферата на оражжерийните зеленчуци, също търсеха работни. 435 души проявиха интерес към предложенията свързана с производство на пипер, домати и патладжани. Специализирана трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството се проведе в Девин. На нея 12 работодатели обявиха 21 свободни работни места. От бранша търсят рецепционисти, готвачи, сервитьори, бармани, помощници в кухня, хигиенисти, камериери, строители и оператори на преса за метал. За тази работни места интересът бе 4 пъти по-голям от предлагането.

В Търговище предлагаха работа

на трайно безработни. На трудовата борса 7 рабатодатели предложиха 20 свободни позиции. Набираха се работници основно в производствената сфера. 138 безработни се включиха в срещата, за да се срещнат лично с работодателите.Освен специализираните бяха органицирани и 32 общи трудови борси. Те се проведоха в Кирково, Белоградчик, Долна Митрополия, Русе, Сливен, Велики Преслав, Генерал Тошево, Горна Оряховица, Раковски, Оряхово, Перник, Троян, Разлог, Велико Търново, Елхово, Свищов, Велинград, Разград, Хасково, Червен Бряг, Лом, София, Нова Загора, Габрово, Златоград, Берковица, Вълчи дол, Котел, Мадан, Шумен, Асеновград, Враца. На тях бяха обявени 3018 работни места от 419 работодатели. Предложенията на бизнеса бяха предимно в сферата на строителството, производството и услугите.

 

Търсеха се арматуристи, кофражисти,

оператори в производство на волани, шивачи мъжко/дамско облекло, стругари, шлайфисти, фрезисти, шлосери, хлебари, бояджии, оператори за навиване на бобина, продавач–консултанти, организатори производство, багеристи, плетачи, манипуланти в промишлеността, монтажници на кабели, работници в областта на консервната промишленост, производството на текстил, производството на мебели, машиностроенето, дървообработването и сферата на услугите.

Предложения получиха и онези,

които имаха по- висока квалификация или образование. Обявените свободни честа бяха за администратори, търговски представители, мениджъри, служители, човешки ресурси, програмисти на заваръчен робот, както и брокери . Презентирани бяха и свободни длъжности в Българската армия. 3939 търсещи работа присъстваха, за да проучат възможностите за реализация на пазара на труда. През май 2019 г. Агенцията по заетостта планира провеждането на 17 трудови борси.Лекар с орден за гражданска заслуга

Лекар с орден за гражданска заслуга

Доц. д-р Александър Оскар, е началник на Клиниката по очни болести в Александровска болница
85% от завършилите университет вече работят

85% от завършилите университет вече работят

Данните са от анализ на Евростат за степента на заетост на висшистите в ЕС през 2018 година
250 са били свободните работни места през юни

250 са били свободните работни места през юни

Те са в градовете Стамболийски, Нови пазар, Каолиново и Бяла Слатина, обявиха от Агенцията по заетостта
 МЗ търси директори на три болници

МЗ търси директори на три болници

Конкурси за нови шефове са обявени и за Център по психично здраве в София и за Дом за медико-социални грижи в Благоевград
Проф. Джамбазов с високо отличие

Проф. Джамбазов с високо отличие

Директорът на УМБАЛ „Свети Георги" получи званието „Почетен член на Немското дружество по оториноларингология"
Търси се шеф на Център за деца с увреждания в Силистра

Търси се шеф на Център за деца с увреждания в Силистра

Той трябва да има медицинска специалност и квалификация по здравен мениджмънт
Счетоводител поема Кожния център във Враца

Счетоводител поема Кожния център във Враца

Досегашният управител д-р Кети Ценова подаде оставка, поради назначаването й за директор на РЗИ-Враца
Медици обраха награди „Питагор”

Медици обраха награди „Питагор”

Проф. Лъчезар Трайков и изследователи от МУ-София и МУ-Пловдив получиха престижни научни отличия
Полски център ще обучава медици

Полски център ще обучава медици

Новият кампус е ситуиран в Пясечно, Варшава
15 учени номинирани за награди

15 учени номинирани за награди "Питагор"

Постиженията им са свързани с изследвания на мозъчно-съдовата болест, на интелекта, ролята на стволови клетки при лечение на тумори и др.
1 2 3 4 5 ... 26 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Юли 2019