календар

Форум по ендоурология в НДК

11-04-2019 11:10
Симпозиумът ще събере елита на специалността, съобщиха от ВМАФорум по ендоурология в НДК
Clinica.bg

press@clinica.bg
Съвременните тенденции в ендоурологията и минимално инвазивната хирургия ще бъдат представени на двудневен форум в НДК. Очакванията са за изключително интересни лекции и дебати от водещи международни експерти. Ще има и демонстрация в реално време на модерни минимално-инвазивни ендоурологични операции
10-ият симпозиум "Ендоурология и минимално инвазивна хирургия" ще бъде открит на 12.04.2019 г., от 08.00 часа в зала 6 на НДК. Форумът е организиран от Военномедицинска академия, Катедрата по урология и нефрология на ВМА и Българско дружество по ендоурология и екстракорпорална литотрипсия, с подкрепата на Секцията по уролитиаза (EULIS) на Европейската асоциация по урология (EAU), Международния алианс по уролитиаза (IAU), South-Eastern European Group for Urolithiasis Research (SEGUR).

 

Научната програма акцентира

 

върху новостите в минимално инвазивната хирургия при диагностиката и лечението на урологичните заболявания. Те ще бъдат представени чрез "State-of-the-art"лекции, "Live surgery" сесии и "Hands-on-training" сесии за усъвършенстване на хирургичните умения и запознаване с възможностите на съвременните ендоскопи, енергийни източници и консумативи.

 

Участниците ще имат възможността

 

да представят собствените си резултати в областта на ендоурологията и минимално инвазивната хирургия по време на модерираната постерна и видео сесия.

Организаторите се надяват престижният форум да бъде за поредна година място за срещи и дискусии и да допринесе за развитието на тази област от съвременната урология в нашата страна.


Продължаваме с протестите

Продължаваме с протестите

Засега имаме само обещания и нищо конкретно не е изпълнено, казва Мая Илиева
Банер
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Трябва ли да има нов здравен министър?

Декември 2023 Предишен Следващ