Недостиг

НОИ спря приема за рехабилитация

14-09-2016 15:04
НОИ спря приема за рехабилитация
Clinica.bg

press@clinica.bg
До края на месеца Националният осигурителен институт прекратява финансирането на програмата за профилактика и рехабилитация за тази година. Причината е, че бюджетът е изчерпан, съобщиха от осигуритения институт.

През тази година програмата започна на 31 март, а за нейното финансиране бяха предвидени 17 902 942 лв. С тези средства ще се покрият процедурите за 44 300 души, пресметнали са от института.

Последните удостоверения за профилактика и рехабилитация могат да се вземат до 30 септември. С тях може да постъпите в центровете за рехабилитация до 3 октомври.

Програмата на НОИ за рехабилитация е насочена към работещите хора. От нея може да се възползва всеки човек, който е осигурен и има нужда от подобни услуги по преценка на лекаря си.

НОИ оказва финансова помощ за един престой от 10 дни в рамките на годината на човек. Паричната помощ включва средства за не повече от 4 основни диагностични и терапевтични процедури дневно, за нощувки, както и пари за хранене в размер на 5,00 лв. на ден.
Центровете, в които може да проведете профикатика или рехабилитация, заплатена от НОИ, са 47 на брой и са публикувани на сайта на института. 


Държавата е длъжник за балнеопрофилактиката

Държавата е длъжник за балнеопрофилактиката

Тази година ще се проведе Десетия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА-туризъм. Какви са ресурсите ни, достатъчно ли е финансирането на клинините пътеки, има ли кадрова криза в балнеолечението и рехабилитацията, попитахме д-р Сийка Кацарова.
Искат рехабилитация за кисти на Тарлов

Искат рехабилитация за кисти на Тарлов

След 7-годишна борба с рядката болест Моника Маринова отново ходи и иска да помогне на други българи в нейното положение

Не превръщайте болния в диктатор

Не превръщайте болния в диктатор

Какво обаче се случва, ако член на семейството научи, че страда от тежка болест? Как се променят отношенията, как да преодолеем трудните моменти, разговаряме със семейния терапевт Стоян Георгиев.

Алкохолът – начин на употреба

Алкохолът – начин на употреба

Колко от нас пият? И ... в какви количества? Какво означава диагнозата "алкохолна болест" и до какви увреди води, разказва д-р Георги Джупанов.

Масажът като афродизиак

Масажът като афродизиак

Свети Валентин почти чука на вратата ни и освен радостно нетърпение, ни носи и леко безпокойство – за това как да изненадаме любимия човек. Ако все още не сте намерили вярната идея, помислете над тази - любовен масаж. 

Ваната помага на сърцето и нервите

Ваната помага на сърцето и нервите

Да се отпуснеш сред морските вълни през лятото е не просто почивка, това може и да ни лекува. Как може водата да ни помага през цялата година, попитахме Симеон Костов.
Гимнастика пред телевизора

Гимнастика пред телевизора

Даже и да сте имали спортна програма за лятото, през есента и зимата става все по-трудно да я спазвате. Има начин да не се обезвижвате съвсем. Може да правите гимнастика в офиса и вкъщи, казва Диляна Костова.
Депресия след отпуска – нормално

Депресия след отпуска – нормално

Даже и добре да си поживее човек, отпуската все някога свършва. Какво да правим и как да се спасим от бездната на депресията след нея, попитахме проф. Захарина Савова.

Чистят тялото с отрицателни йони

Чистят тялото с отрицателни йони

Йонната детоксикация е един вариант да изчистим тялото си от вредни вещества. Как става това, какво представлява този метод, обяснява Симеон Костов.
Привличаме здравни туристи със СПА

Привличаме здравни туристи със СПА

Слагат в ред центровете за масажи и лечение с кал и минерална вода
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ