Грип

Всяко трето училище в грипна ваканция

23-01-2019 10:54
Clinica.bg

press@clinica.bg
Всяко трето училище в грипна ваканция От днес децата в Стара Загора се завръщат в класните стаи, казаха от РЗИ
Повече от една трета от училищата в страната са затворени, заради грипната епидемия. Тя вече превзе половин Българи или 14 области от общо 28 в страната, като има и смъртни случаи.
Основният щам, който върлува у нас е А(H1N1). Срещат се и лабораторно доказаните случаи на А(H3N2). Заразените от вируса са около 100 хиляди българи. Над 1000 училища и детски градини останаха затворени днес.

Преустановени са учебните занятия в 901 учебни заведения. От днес в принудителна почивка са учениците от 71 училища в област Сливен и от 80 школа в област Хасково.

 

194 училища в Пловдивско също са затворени,

 

както и 122 учебни заведения а в област Варна, 122 в Пазарджик и 69 в Добрич. По предписание на РЗИ няма занятия и в 97 училища в София-област. В 60 училища в област Смолян и в 43 Ямбол учениците също не учат, а в област Перник грипната ваканция е удължена до 24 януари в 40 учебни заведения.

 

Три школа в област Кюстендил

 

също не провеждат занятия по предписание на РИОКОЗ. Това са СУ "Кл. Охридски", Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление и ОУ "Хр. Павлович" в гр. Дупница.

От днес 23 януари са възобновени уроците в Стара Загора, съобщиха от РЗИ. Здравните власти ще продължат да следят нивата на заболяемост и при повече от 20% отсъстващи ученици, ваканция ще бъде обявена отново.Не вярвам да се стигне до национална епидемия от морбили

Не вярвам да се стигне до национална епидемия от морбили

Вече трети ден болните от морбили се увеличават. Съседните ни страни също са засегнати от опасното заболяване. Какви са рисковете да заразата да прерастне в епидемия, как да се избегне болестта и защо е важно отговорното отношение на родители и лекари, попитахме главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
Морбилите покосиха 72 деца в Европа

Морбилите покосиха 72 деца в Европа

България пламва в морбили. Те обаче превзеха Европа още през миналата година. Къде заразата бе най-разпространена и защо, вижте в анализа за 2018 г. на Световната здравна организация.

Извънредни ваксини при взрив от морбили

Извънредни ваксини при взрив от морбили

Заразените станаха 21, сред тях е 27 годишен мъж, върнал се от Италия, в Разлог лекували болните в детското вместо в инфекциозното отделение, казва д-р Ангел Кунчев
Пет деца с морбили в „Св. Анна

Пет деца с морбили в „Св. Анна

Те са леко, до средно увредени от болестта, казва началникът на Инфекциозното отделение д-р Петър Петров
17 със симптоми на морбили

17 със симптоми на морбили

Заразата е доказана при петима, личните лекари да положат повече усилия за информиране на родителите за опасността от болестта, казва проф. Тодор Катарджиев
3050 са носителите на ХИВ у нас

3050 са носителите на ХИВ у нас

Тази година мотото на АНТИСПИН кампанията е  „Узнай своя статус"
Първи случай на морбили в София

Първи случай на морбили в София

37 годишна жена е настанена в Инфекциозна болница, каза проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести
Грипът си отива окончателно

Грипът си отива окончателно

Още четири области отменят епидемията до края на седмицата

Падна грипната епидемия в 4 области

Падна грипната епидемия в 4 области

От днес във Враца вдигат карантината
Грипът си отива в 11 области

Грипът си отива в 11 области

Удължават ваканцията за учениците в Монтана, броят на болните там расте
1 2 3 4 5 ... 8 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Болест ли е любовта?

Февруари 2019