кариери

Трудови борси връщат емигрантите

18-01-2019 15:26
Clinica.bg

press@clinica.bg
Трудови борси връщат емигрантитеТази година те ще са в Австрия, Германия, Великобрrтания и Холандия, казаха от социалното министерство
Трудови борси в чужбина ще привличат българите зад граница да се завърнат у нас. Това съобщиха от Министерство на труда и социалната политика. През 2019 година такива кариерни форуми ще има в Австрия, Германия, Виликобритания и Холандия.
Иинициативата на Министерство на труда и социалната политика не е нова. Такива кариерни форуми се правян в дължави, в които има големи български общности, обясняват от ведомството. Целта е нашенците да се запознаят с възможностите за продължаване на своята професионална реализация в България.

 

Тази година първата трудова

борса ще бъде в Австрия. Тя започва, след броени дни- на 23 януари във Виена. В срещата ще участват водещи австрийски инвеститори в България като A1 Bulgaria, Palfinger, S&Т Bulgarien, EVN, Raiffeisenbank, Mondi Group, Dr. Pendl & Dr. Piswanger Bulgaria, Cargo-partner, които ще разкажат за своята дейност и ще предложат интересни възможности за работа.

Освен в Австрия подобни форуми

Тази година ще има в Германия, Великобритания и Холандия. За тяхното провеждане МТСП ще си партнира с Агенцията по заетостта, сдружение „Български кариерен форум", общини, работодателски организации и чуждестранни търговски камари. Така сънародниците ни ще се запознаят с пазара на труда у нас, а и ще могат да влязат в директен кантакт с работодател.

Освен това участващите фирми ще обявят

свободни позиции за финансисти, счетоводители, специалисти в областта на човешките ресурси и маркетинга, както и професионалисти с интереси в сферата на логистиката, компютърните системи и технологиите, производството на хартия и целулоза. Търсят се и специалисти, завършили професионална квалификация „Електротехника", "Топлоенергетика", „Автоматизация на производството" , съобщават от социалното министерство. На форума ще присъстват и компании от различни региони на България.
ИСКАТ ТРСТРАНКА ЗАРАДИ СКЪПИЯ ТОК

В същото време работодатели и синдикати изпратиха писмо до министър- председателя Бойко Борисов, в което настояват за спешна среща по проблемите с енергетиката. Те предлагат в срещата участие да вземат и представители на Министерство на енерегетиката, Комисията по енергетиката към Народното събрание и държавните фирми, заради ангажираността на повече експертно мнение, което да набележи спешни мерки за овладяване на необоснования и спекулативен ръст на цените на електроенергията на борасата и стабилизирането им на приемливи и логични нива, се посочва в писмото.


216 256 души вече не са безработни

216 256 души вече не са безработни

Най-търсените професии през декември са оператори на стационарни машини и съоръжения
Кариерен форум за българи в Австрия

Кариерен форум за българи в Австрия

Той ще се проведе на 21 януари и е организиран от МТСП
Лекар от ВМА с най-високото отличие

Лекар от ВМА с най-високото отличие

Доц. Стефан Левтеров е награден от министъра на здравеопазването, високото признание е по повод 80-годишния му юбилей и над 50-годишна дейност като анестезиолог-реаниматор
Търсят 15 доброволци за параклиса на Александровска

Търсят 15 доброволци за параклиса на Александровска

Те ще оказват подкрепа на болните и ще помагат в благотворителни църковни дейности
Обявиха свободните места за специализанти по анестезиология

Обявиха свободните места за специализанти по анестезиология

Те са 6 в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов" и по две в УМБАЛ „Св. Георги" в Пловдив и в МБАЛ –Добрич
Психопреглед и на доброволците за армията

Психопреглед и на доброволците за армията

Това предвижда наредба на Министерството на отбраната, която е публикувана на сайта на ведомството
Развитието по хоризонтала е най-важният опит

Развитието по хоризонтала е най-важният опит

Ценностите, които съм наследила и изградила в годините са моят компас и в професионалния живот, казва проф. Асена Стоименова
Избраха педиатър на 2019 година

Избраха педиатър на 2019 година

Той е д-р Слави Филчев, началник на отделението по педиатрия в Пета МБАЛ – София
Сачева стана министър след остри критики

Сачева стана министър след остри критики

Опозицията й скочи заради Истанбулската конвенция, джендър-идеологията и липсата на експертиза, наследничката на Петков определи нападките срещу себе си като фалшиви новини
Сдружение на болните от болестта на Бехтерев стана на 10 г.

Сдружение на болните от болестта на Бехтерев стана на 10 г.

Очаква достъпът до биподобни терапии за пациентите в ЕС да се увеличи средно с 55%, казва Аркади Шарков
1 2 3 4 5 ... 31 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Януари 2020