Помощи

Раздават консерви и боб на бедните

30-08-2016 13:10
Clinica.bg

press@clinica.bg
Раздават консерви и боб на бедните
Снимка: Марица
Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се, съобщиха днес от хуманитарната организация. Акциите стартират на 1-ви септември и ще обхванат над 254 хиляди български граждани.
Храните ще се раздават в 304 пункта в цялата страна, като още в първия ден ще заработят 83, съобщиха още от БЧК. До 30 септември 254 310 нуждаещи се български граждани трябва да получат пакет включващ консерви, грах, боб, ориз, мед, бисквити и други. Пунктове ще има в 23 области на страната - Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Смолян, София област, Стара Загора, Търговище, Хасково и Ямбол. Графикът за поетапното раздаване по програмата е публикуван на интернет страниците на БЧК (www.redcross.bg) и на АСП (www.asp.government.bg) и в регионалните офиси на БЧК и е съобразен с възможностите за зареждане на пунктовете в страната.

Право на такъв пакет имат включените в списъците на Агенцията за социално подпомагане. Те обхващат хората получавали целева помощ за отопление през миналия сезон и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега. Това е втория транш по Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), първият беше през януари тази година.БЧК почва обучение за парамедици

БЧК почва обучение за парамедици

Цената на курса е 2500 лв., документи се подават до края на септември

Българинът подценява водната стихия

Българинът подценява водната стихия

Лятото е в разгара си, жегите дойдоха и всеки търси прохладно място, в което да се спаси от тях. Това обаче крие и своите рискове. За два месеца морето отне живота на четири деца, а инцидентите от началото на година бележат рязък ръст в сравнение с миналата. Какво трябва да се направи, за да бъде намален водният травматизъм, попитахме Антон Налбантов.
Ръст на удавниците у нас

Ръст на удавниците у нас

Водата отне живота на 6 деца, 76-годишен иманяр е в неизвестност в Стара планина
Заедно можем повече

Заедно можем повече

БЧК отново подема кампания за подпомагане на децата, пострадали в катастрофи

БЧК дава 3000 евро за Гърция

БЧК дава 3000 евро за Гърция

Пострадалите в нестихващите пожари са над 164, а 80 намериха смъртта си в огъня

Сестрите задължително на училище

Сестрите задължително на училище

Продължаващото медицинско обучение да бъде задължително за сестрите и специалистите по здравни грижи. 
Първа помощ за бедстващи възрастни

Първа помощ за бедстващи възрастни

Състезание по оказване на първа помощ и психосоциална подкрепа на възрастни хора при бедствия организира Български червен кръст, съобщиха от хуманитарната организация днес.
Над 300 хиляди получават плод и мляко в училище

Над 300 хиляди получават плод и мляко в училище

Над 300 хиляди ученици получават свежи плодове, зеленчуци и мляко в училище в рамките на две европейски програми.
Финансират общините за дневни центрове

Финансират общините за дневни центрове

Общините ще могат да кандидатстват по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", за създаване на дневни центрове за деца с увреждания.
Всички деца излизат от институциите

Всички деца излизат от институциите

До две години домовете за деца лишени от родителски грижи трябва да бъдат затворени, обяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в Благоевград.

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Август 2020