коледа

Наследникът на Дядо Коледа

11-12-2018 14:58
Той е на 21 години, с мускули и добро сърце, нарича се КристофърНаследникът на Дядо Коледа
Гергана
Гергана
Добрева
kapry@abv.bg
С наближаването на най-светлия християнски празник Рождество Христово, всеки търси най-добрият начин да зарадва близките си. Това е времето, когато отваряме очите и душите се и за непознатите в нужда. Точно те, може би най-вярват и най-очакват коледното чудо. В тези дни срещаме по някой благороден човек, който стопля къщата им и благодарение на когото има какво да сложат на трапезата си. За един такъв съвременен Дядо Коледа ще ви разкажем сега.
Той е на 21 години. Красив, с мускули и с добро сърце. Живее в София, но сърцето му тупти със сърцата да стотиците хора от най-бедната част на страната - „Северозападнала" България, както шеговито я наричат местите. Казва се Кристофър. И както се досещате, точно на Коледа има празник- имен ден. Няма да го посрещне в дискотеката с шумно парти и алкохол. Ще бъде на площада в селото на баба му и дядо му и ще раздава подаръци на най-бедните и нуждаещите се.

 

Избрал е Видинското село,

защото най-милите му спомени са от там. Където има приятели, но вече няма роднини. Превъплъщението му в Дядо Коледа, започва като на шега- с мисълта как да достави радост за онези, за които никой вече се не сеща- бабите и дядовците от малките северозападни села. Така се ражда каузата "Да стоплим Коледа на община Видим". В нея замеси се оказват Кристофър и още четири момичета от Видин. Те решават да направят група във Фейсбук и така да съберат стари, но чисти дрехи. Кутия грах, боб или ориз, или кой каквото обича за по-светли и топли празници на милите старци.

Момичетата се заемат да осигурят мястото,

където да се складират събраните дрехи. Освен това ще отговарят за сортирането им – за деца и за възрастни. Ще се погрижат и за разпределянето на хранителните продукти. Кристофър разказва, че много често вижда хора, които са готови да помогнат, но само на думи. Мечтае да има повече добродетелни хора на дела. Споделя, че на каузата му са откликнат хора с по- скромни възможности. Надява се идеята да зарази и онези с по-големите, за да се умножи доброто и то да стигне до повече . „Не са ми писали до сега заможни или известни хора. Надявам се до 25 декември да се разчуе повече и така да се включат още състрадателни и сърцати хорау загрижени и за другите. Дано да успеем да запалим повече с идеята, за добро е ."

Дрехите и храната е предназначена

за възрастните, които са останали сами от всички 19 села около Видин, казва Кристофър. Всичко ще се случи на площада на всяко от селата, навръх Коледа. Младежите ще разпънат сергията на благотворителността и кой от каквото има нужда- негово ще е. Благодари на местната управа на село Покрайна, които са му повярвали и ще му представят списък с най-бедните хора в селото. Така на съвременния Дядо Коледа- Кристофър няма да му е трудно да раздаде подаръците. Неговата „шейна" ще литне точно в 8 часа сутринта на 25 декември и няма да спира да лети до 20 часа вечерта, за да могат да бъдат обиколени всички, които са в списъка му.

Кристофър работи от 15 годишен.

„Бил съм спасител, работил съм по строежи, бил съм футболен съдия, фризьор, персонален фитнес инструктор. Ходил съм в САЩ да работя, бил съм състезател по културизъм и какво ли още не." Тази благотворителна кампания не е първата за Кристофър. Прави го на столичния на бул." Витоша" с фризьорската ножица в ръка. Подстригва всеки, директно на улицата, напълно безплатно. 

Идол в живота е майка му

От нея е научил и най-големия урок – никога да не се предава, каквото и да става. За това не пази личното си пространство, а го споделя с всички в социалната мрежа, готови да се включат във видинската Коледа. Нека помогнем и ние! Да стоплим заедно Коледа за хората от Северозапада! Ако искате да станете част от коледното чудо Кристофър Ви чака на телефон 0895050986 или във Фейсбук –Christopher Asenov. Потърсете го, защото нещо което е излишно на Вас, може много да зарадва някой, който няма и толкова!


330 заявления за подкрепа от Българската Коледа

330 заявления за подкрепа от Българската Коледа

Толкова са подадени към момента по настоящото издание на кампанията, съобщиха от президентството
3.15 млн. са събрани за Българската Коледа

3.15 млн. са събрани за Българската Коледа

Днес президентът Румен Радев се срещна с партньорите на благотворителната инициатива
Честита Нова Година!

Честита Нова Година!

Нека 2024 г. бъде пълна със здраве, щастие, нови вдъхновения, сбъднати мечти и успехи!
2.55 млн. лв. за Българската Коледа досега

2.55 млн. лв. за Българската Коледа досега

Кампанията продължава целогодишно, тя е в подкрепа на детската хирургия, напомнят от президентството
Обърнете се към книгите

Обърнете се към книгите

Измина една година с предизвикателства и в личен, и в обществен план. Каква диагноза може да й бъде поставена, как да бъде описана с една дума, какво не ни достига, научихме ли уроците си от нея и с какъв багаж да влезем в 2024-та, попитахме Тео Буковски.
 Една необичайна мечта

Една необичайна мечта

„Българската Коледа" помогна за рехабилитацията на 14-годишния ни син, казва бащата на Шабан Семов
Нужен е скрининг за сърдечни малформации на деца

Нужен е скрининг за сърдечни малформации на деца

Чрез „Българската Коледа" имаме едни от най-добрите и модерни апарати, които са от изключително значение за работата ни, казва д-р Димитър Печилков
Непознатият вкус на сладоледа

Непознатият вкус на сладоледа

11-годишната Михаела Везиева страда от рядко заболяване, което по необходимост я прави веганка, „Българската Коледа" й помага тя да порасне
Честито Рождество Христово!

Честито Рождество Христово!

Да отворим сърцата си за чудото – за това, че Бог се роди, нека то отново ни вдъхне вяра, надежда и любов!
Носете винаги Младенеца в сърцата си

Носете винаги Младенеца в сърцата си

Рождество Христово не се измерва с богати трапези, то е увенчаване на очакванията и сбъдване на надеждите, казва архимандрит Никанор
1 2 3 4 5 ... 9 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ