коледа

Бащата, който чака чудеса

30-11-2018 08:52
Гергана
Гергана
Добрева
kapry@abv.bg
Бащата, който чака чудесаВ дните около най-хубавите празници ще ви разкажем историите на онези малки ангелчета, подпомогнати от Българската Коледа
В очакване на най-светлите християнски празници всеки от нас тайничко шепне желанията си с надеждата да бъдат чути и да се сбъднат в святата нощ. За децата на Българската Коледа обаче е без значение, кога ще дойде добрият старец, важното за тях и родителите им коледният ни дух да ги навести. Clinica.bg ще ви разкаже историите на тези деца. Вижте сега срещата ни с 11 годишния Константин Вагелов и неговият баща Коста.
Малко преди да навърши 3 години родителите на Константин разбират, че той страда от аутизъм. Завеждат го на лекар, защото тяхното съкровище не е успяло да провоговори. Родителите му не чули нито веднъж думите „мама" и „тате". Състоянието му постепенно се влошавало, а срещата с медиците завършила с диагнозата.

Бащата разказва, че момчето му не е проходило

като останалите деца. Забавил се с първата крачка, но изпреваравал другите деца с мечтите си. До преди 2 години семейството живеело в столицата. След като майката, обаче  напуснала семейното гнездо, бащата взима момчето си и се връща на село, при родителите и при  корена си. Разказва, че е родом от Свиленград.

Оставил е столицата и работата си,

защото е имал нужда от още едни ръце и от още едни очи да помагат в грижите за дето му. Днес разчита на възрастна си майка да замести рождената на Константин. В момента 11 годишното момче посещава помощно училище в Свиленград. Бащиното сърце, обаче най-много страда, че чедото му все още не може да говори. Така е трудно да разбере, боли ли го нещо, страда ли за нещо или е щастлив.

 

Мъчно му е, че това е пречка Константин да има приятели.

Къде ли не е ходил, за да помогне на детето си. Не брои парите, които е давал и продължава да дава за рехабилитация. „ Каквото чуя, това пробвам ", споделя той. Надява се да стане чудо и момчето му поне малко да се подобри. Най-много се моли детето му да проговори. „Та поне да почне да контактува с върстничетата си. То това му е проблмът, другото аз не го мисля, защото  колкото и да си умен и кадърен, като нямаш комуникация с другите, все едно нямаш нищо и си нищо", казва той.

Константин е будно дете,

а в интелигентните му очи блестят звездите на един чуден свят. Разчита „Българскта Коледа" да помогне, за да може да разкаже за всички вълшебство, които вижда само той.Наследникът на Дядо Коледа

Наследникът на Дядо Коледа

Той е на 21 години, с мускули и добро сърце, нарича се Кристофър
Започва „Българската Коледа“

Започва „Българската Коледа“

Начало на инициативата под патронажа на президента Румен Радев ще бъде дадено в Стара Загора
22 болници с апаратура от

22 болници с апаратура от "Българската Коледа"

Днес болниците сключиха договори за дарение на медицинска апаратура от ежегодната благотворителната инициатива на президента
Имам една мечта... детска болница

Имам една мечта... детска болница

Нека президентът Румен Радев да посвети „Българската Kоледа" на тази кауза, казва д-р Стоян Лазаров

"Българската Коледа" с рекордни 2,6 млн.

170 деца и 20 болници кандидатстват за помощ от тазгодишната кампания
Депресия ни дебне след Новата година

Депресия ни дебне след Новата година

Началото на новата година е свързано с много надежди и прекрасни очаквания. За някои хора обаче то може да се превърне в кошмар. Психолозите наричат това явление „следпразнична депресия".
Весела Нова Година!

Весела Нова Година!

Нека 2017 ни донесе много здраве, повече щастие, успехи и късмет!
Доматен сок гони новогодишния махмурлук

Доматен сок гони новогодишния махмурлук

Празниците са моменти, изпълнени с радост, но носят и умора. Да не говорим за тежкото състояние, в което се изпада след сериозен купон. Как да се справим с него, попитахме доц. Светослав Ханджиев.
Вампирски лифтинг за красива кожа

Вампирски лифтинг за красива кожа

С отминаването на още една година всяка дама започва да изучава притеснено в огледалото лицето си. Как да не позволим на годините да оставят видим отпечатък върху нeго, попитахме д-р Емил Бърдаров.
Пеенето намаля кръвното и развива ума

Пеенето намаля кръвното и развива ума

Остават броени дни до Нова година. Повечето от нас са се отдали на купони с близки и приятели, а хубавата музика е неизменна част от тях. Как ни помагат песните, попитахме джаз вокалистът Лилия Илиева.

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Декември 2018