празник

Хирург стана лекар на София

12-10-2018 11:05
Clinica.bg

press@clinica.bg
Хирург стана лекар на СофияД-р Цвятко Георгиев получи приза заради уникална операция, която направи

Детският хирург д-р Цвятко Георгиев от Пирогов стана лекар на София за 2018 г. Наградата му бе връчена на официална церемония снощи от Столичната колегия на съсловната организация. Председателят й д-р Асен Меджидиев отличи 11 медици.

Д-р Георгиев завежда Отделението по хирургия на новороденото и вродените малформации. Призът заслужи, както с цялостната си работа, така и с конкретен повод – уникална операция, с която в края на миналата година спаси живота на две бебета с изключително редки и тежки вътрешни увреждания.

Медици бяха отличени в още осем категории

Проф. Тошко Лисичков стана „доайен" на годината, д-р Димитър Пенчев от ВМА и д-р Асен Цеков от „Токуда" получиха отличия за млади лекари, а за активен принос и иновации за развитието на специалността – приз грабна проф. Илия Салтиров от ВМА. За подобрението на финансовите резултати бе отличен проф. Цветомир Димитров –директор на Първа МБАЛ, а за добър мениджмънт на медицинските дейности – доц. Костадин Ангелов – директор на „Александровска".

Награда за утвръждаване авторитета на

съсловната организация получи д-р Стоян Борисов, гл. секретар на БЛС. Награда за иновации получи и доц. Маргарита Кътева от „Софиямед". Отличие беше връчено и на д-р Веселин Милев от Столична община за „Активен принос за работата на общинското здравеопазване". На 19 октомври лекар на годината на България, както и още много награди ще връчи националната съсловна организация на медиците - Българският лекарски съюз.


Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Юни 2019