Себеотрицание

Майка жертва живота си за своята рожба

25-07-2016 11:46
32-годишна жена спря лечението си от рак, за да даде живот на своето момченцеМайка жертва живота си за своята рожба
Clinica.bg

press@clinica.bg
32-годишна жена с рак на гърдата реши да пожертва живота си в името на своята рожба. За да износи и роди бебето, младата майка е отказала лечение и така е предопредила съдбата си.

Жената е родила чаканото дете по спешност, в шестия месец, съобщиха от столичната АГ-болница „Майчин дом". Още докато бременността е била в началото, жената е разбрала, че е болна и е била оперирана. За да даде шанс на детето си да се роди и да живее, бъдещата майка е отказала лъче и химиотерапия. Тя решила да задържи бебето и да спре лечението си, въпреки съветите на лекарите.

За съжаление болестта напреднала много бързо. При приемането й в „Майчин дом" тя имаше метастази в костите, гръбначния стълб и белия дроб, както и редица придружаващи заболявания като множествена склероза, високо кръвно, нисък хемоглобин, съобщиха от болницата. Въпреки това бебето е живо и здраво. То е момченце и тежи 910 гр. "Детето е във видимо добро състояние, в момента е в интензивно отделение и за него се полагат изключителни грижи то да бъде стабилизирано", каза доц. Николай Доганов - лекарят, който е изродил детето с цезарово сечение.

„Пациентката е била посъветвана да постъпи в нашата болница, тъй като тук детето има най-големи шансове за оцеляване. Клиниката ни по неонатология е не само най-голямото такова звено в страната, но и с най-добрата апаратура и специалисти", допълни доц. Доганов. Денят преди секциото лекарите са направили стройна подготовка и са коригирали анемията с кръвопреливане. Предприехме необходимите реанимационни действия за бебето и резултатът е налице, казва доц. Доганов. Наблюдението на детето в неонатологията ще продължи и занапред.

Банер
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Февруари 2024 Предишен Следващ