Акция

Пирогов дарява кръв за лекарката от "Александровска"

01-08-2018 10:54
Доброволци могат да подкрепят инициативата в понеделник от 17 до 19 часа
Снимка: Ангел Желев
Пирогов дарява кръв за лекарката от
Clinica.bg

press@clinica.bg
"Пирогов" организира кръводарителска акция в помощ на колежката си от Александровска болница, която миналата седмица претърпя инцидент. След като падна от седмия етаж на жилищен блок в столицата, тя постъпи в изключително тежко състояние в спешната болница след падане от висок етаж в София.
Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти, както за нея, така и за други пациенти на болницата е ежедневна, а недостигът е осезаем, обясниха от "Пирогов". Инициативата е на служители от университетската спешна болница и е

подкрепена от директора на "Пирогов" и шефа на НЦТХ.

Всеки, който желае,

 

може да се присъедини към пироговските медици

 

и да дари кръв на 6 август, понеделник, от 17 до 19 часа в зала " проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс), 2-ри етаж в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Дарете кръв, спасете живот!


Акция по кръводаряване на Цветница

Акция по кръводаряване на Цветница

По традиция и тази година се провежда акция за доброволно кръводаряване по време на големия християнски празник Цветница в неделя. Организатори на кампанията под надслов „Дарете кръв! Спасете живот сега!" са Националният център по трансфузионна хематология и Български Червен кръст с безрезервната благословия на Негово Светейшество Патриарх Неофит.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ