Помощ

БЧК дава 3000 евро за Гърция

25-07-2018 16:36
Clinica.bg

press@clinica.bg
БЧК дава 3000 евро за ГърцияПострадалите в нестихващите пожари са над 164, а 80 намериха смъртта си в огъня
Българският Червен кръст ще даде 3000 евро в помощ на пострадалите от бедствията в Гърция. След двудневни пожари в южната ни съседка загинаха 80 души, а над 30 се водят за изчезнали. Пострадалите са 164, сред които 23 деца. Сред ранените има и една българка, която е настанена в болница.

„Присъединяваме се към тридневния траур, обявен в страната, и изказа съболезнования на ГЧК и на гръцкото посолството в България. В израз на международна солидарност, ще преведем парична помощ в размер на 3000 (три хиляди) евро по обявената банкова сметка на ГЧК за подпомагане усилията на националното дружество да окаже помощ на нуждаещите се", казаха днес от БЧК.


Гръцкият Червен кръст подпомага

държавните институции и осъществява предимно дейности по оказване на първа долекарска помощ, психо-социална подкрепа и хуманитарно подпомагане. Звеното за мениджмънт на бедствията следи ситуацията и координира действията си с общинските, държавните и други структури на гражданската защита. В планината Герания, община Мегара и в Рафина, ГЧК е мобилизирал спасители - самаритани, които са разгърнали пунктове за първа долекарска помощ. В Рафина те са три – един в спортната зала на община Неа Макри, един пред кметството и един - на пристанището.


Повече информация, може да намерите

на следния линк: http://www.ifrc.org/docs/Appeals/18/IB_Greece_Wildfires_24072018.pdf

В случай на необходимост, българските граждани в Гърция могат да потърсят съдействие на обявения от българското посолство телефон: +30 6937 096 220.

За допълнителна информация, може да посетите страницата на Министерство на външните работи на Република България, Ситуационен център: https://www.mfa.bg/bg/situationcenterБЧК почва обучение за парамедици

БЧК почва обучение за парамедици

Цената на курса е 2500 лв., документи се подават до края на септември

Българинът подценява водната стихия

Българинът подценява водната стихия

Лятото е в разгара си, жегите дойдоха и всеки търси прохладно място, в което да се спаси от тях. Това обаче крие и своите рискове. За два месеца морето отне живота на четири деца, а инцидентите от началото на година бележат рязък ръст в сравнение с миналата. Какво трябва да се направи, за да бъде намален водният травматизъм, попитахме Антон Налбантов.
Ръст на удавниците у нас

Ръст на удавниците у нас

Водата отне живота на 6 деца, 76-годишен иманяр е в неизвестност в Стара планина
Заедно можем повече

Заедно можем повече

БЧК отново подема кампания за подпомагане на децата, пострадали в катастрофи

Първа помощ за бедстващи възрастни

Първа помощ за бедстващи възрастни

Състезание по оказване на първа помощ и психосоциална подкрепа на възрастни хора при бедствия организира Български червен кръст, съобщиха от хуманитарната организация днес.
Раздават консерви и боб на бедните

Раздават консерви и боб на бедните

Българският Червен кръст започва поетапно раздаване на индивидуални пакети с хранителни продукти на нуждаещи се, съобщиха днес от хуманитарната организация.

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Август 2020