Регулации

Сиренето менте на отделен щанд

04-07-2018 12:13
Clinica.bg

press@clinica.bg
Сиренето менте на отделен щандОтпушиха реда за отпуска при осиновяване на дете до 5 години
Сиренето и киселото мляко менте ще седят на отделни шандове в магазините. Това реши Правителството днес с промените в Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти. Целта е да бъдат въведени допълнителни изисквания за начините на предлагане на „имитиращите продукти", така и за предоставяне на повече информация за тях.

Всички имитиращи продукти, съдържащи в състава си мляко, ще бъдат предварително опаковани и ще седят на отделни места от тези, на които се предлагат истинските. На тези щандовеще има и ясен надпис „Имитиращи продукти" (какво смята бизнесът за хранителните продукти у нас четете утре в интервюто с Яна Иванова, директор на новото сдружение на 11-те най-големи компании в бранша).


Правителството прие промени и

в Наредбата за работното време, почивките и отпуските. С тях се регламентира ползването на 365 дни отпуск при осиновяване на дете до 5-годишна възраст. Той беше въведен с изменения в Кодекса на труда от юли тази година. С промените се урежда редът и на допълнителния отпуск над 365 дни при отглеждане на дете до 2-годишна възраст. Усъвършенства се и уредбата за сумираното изчисляване на работното време. С измененията се въвежда еднакъв подход в трудовото и осигурителното законодателство при отчитане на болничните.Кариерата изяжда любовта

Кариерата изяжда любовта

В месеца на Свети Валентин и в Деня на влюбените потърсихме специалистите, за да разберем какво ни пречи да имаме успешни връзки. Отговорите дава проф. Захарина Савова.
Пет съвета за здравословно хранене

Пет съвета за здравословно хранене

След тежките празнични трапези всеки се зарича да започне диета още на следващия ден. Дали обаче това е решение на въпроса и какво означава рационален режим на хранене, казва СЗО. 

Докато се опитваме да отслабнем, пълнеем

Докато се опитваме да отслабнем, пълнеем

Да изглеждаме добре е важно. С настъпването на студените сезони обаче, всеки започва да се притеснява от килограмите. какво да правим, попитахме диетолога д-р Ипократис Пападимитракос.

Кожата започва да старее на 35 години

Кожата започва да старее на 35 години

Има ли революция в съвременната дерматология и грижите за лицето, какво да направим, за да запазим красотата на кожата си, попитахме доктор Радина Денкова.

Бързото отслабване - мит или реалност?

Бързото отслабване - мит или реалност?

Много хора у нас искат да отслабнат, при това бързо, и опитват различни начини. Прилагат се стресиращи гладни и полугладни диети, но без особен успех. Възможно ли е да се разделим с килограмите.

Постът чисти тялото от токсини

Постът чисти тялото от токсини

Въздържанието не бива да се възприема като диета, но има своите безспорни ползи за духа и тялото. Как да се разтоварим без рискове за здравето, попитахме проф. Донка Байкова.
В ритъма на щастието

В ритъма на щастието

За музиката, за спокойствието и начините, чрез които да помогнем сами на себе си, разговаряме с Лилия Ахтарова, директор на Музикотерапевтичен институт - София.
Водна гимнастика за всеки

Водна гимнастика за всеки

Пролетта чука на вратата и все повече хора се замислят за това как ще изглеждат на плажа само след няколко месеца. За водната гимнастика и ползите от нея, разговаряме с треньорката Габриела Панайотова.
Бъдете център на света си

Бъдете център на света си

Кога се извъртя една година и пак наближава 8 март. Това е хубав повод дамите да се замислят за себе си. На какво да обърнат внимание, попитахме проф. Захарина Савова.

Филър – що е то?

Филър – що е то?

Да сме красиви, по-млади, с идеална кожа – това е мечтата на много от нас. Може ли да стане, как, кои са плюсовете и минусите, разговаряме вижте сега.
1 2 3 4 5 ... 7 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Трябва ли децата да носят маски на училище?

Септември 2020