Преговори

Тева и Алерган отложиха финала на сделката

15-07-2016 14:51
Тева и Алерган отложиха финала на сделката
Clinica.bg

press@clinica.bg
Финалът на придобиването на генеричното подразделение на Алерган от Тева се отлага за края на октомври. Това стана ясно тази седмица.

От 26-ти юли крайният срок, в който някоя от страните може да се откаже от сделката, става 26-ти октомври, съобщиха световните медии. Освен това от портфолиото на Алерган, което ще се продаде се изключват две генерични лекарства - Actonel и Carafate. През последната четвърт на годината продажбите на Carafate бяха $61 млн. или с 14% повече от миналата година, пише „Уол Стрийт Джърнъл".

През миналата година стана ясно, че Тева ще купи генеричното подразделение на Алерган за 40.5 млрд. долара. Отпадането на двата продукта на Алерган от сделката обаче ще понижи цената й с 221 млн. долара. Очакваше се продажбата да се финализира през април. Редица обстоятелства обаче забавиха окончателното й приключване.

Сделката има пряко отношение и към фармапазара у нас. Причината е, че Алерган (Актавис) притежава заводите в Дупница и Разград. Въпреки че в България двете компании нямат прекалено голям дял, за да нарушат конкуренцията на пазара, се очаква и тук да настъпят промени в портфолиата им. Напрактика със сливането си двете компании ще бъдат водещ генеричен производител у нас и лидер в продажбите по брой опаковки. Проточването на сделката обаче не оказва положително влияние върху пазарния им дял в страната ни, коментират специалистите в бранша.


Сливането на

Сливането на "Тева" и "Актавис" създава най-голямата фармацевтична компания у нас

Само преди месец и половина една от най-големите генерични компании – «Актавис», стана собственост на друг световен гигант – «Тева». Как ще се отрази сливането им у нас, попитахме Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на търговската структура на обединената компания.
Тева купи Актавис окончателно

Тева купи Актавис окончателно

Сделката между Тева и Актавис най-накрая приключи.
Тева продава 79 лекарства заради Актавис

Тева продава 79 лекарства заради Актавис

79 генерични медикамента ще трябва да даде израелската фармацевтична компания Тева на свои конкуренти, за да купи Актавис.
Сделката с Актавис ще се проточи до юни

Сделката с Актавис ще се проточи до юни

Краят на сделката между Тева и Актавис ще се отложи за юни. Ненадейният обрат е провокиран от решението на Федералната комисия по тръговия в САЩ. То беше взето вчера - само 5 дни, след като ЕК даде зелена светлина за финализиране на покупката на генеричното подразделение на Алерган от Тева.
Сделката за Актавис на финалната права

Сделката за Актавис на финалната права

Придобиването от Тева на Актавис - генеричното подразделение на Алерган, е на финалната права. Причината е, че Европейската комисия даде зелена светлина за сделката. Очаква се краят й да бъде офицално обявен през първата седмица на април у нас, научи Clinica.bg от свои източници. Най-вероятно името на новата компания в България ще бъде «Актавис-Тева Груп».
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ