Зов за помощ

Жена с рядко заболяване се нуждае от лечение

13-07-2016 11:21
33-годишната Гергана е безработна и разчита на помощ от близки приятели за издръжката на себе си и дъщеря сиЖена с рядко заболяване се нуждае от лечение
Clinica.bg

press@clinica.bg
Гергана Павлова от Смолян страда от много рядко заболяване - рецидивиращ полихондрид. Вероятно в България тя е единствената с тази диагноза. В света от болестта страдат едва 800 души. За да замине веднага за чужбина, младата майка се нуждае от 10 000 лева. Сумата обаче ще стигне само за ново изследване в клиника в Германия.
Диагнозата Гергана получава преди четири месеца, когато от лек натиск се счупва хрущялната кост на носа й. Проблемите на жената обаче започнали по-рано, когато без видима причина усеща болки в гърдите. Следват множество лекари и опити да се установи болестта й. След операцията на носа специалистите вече са категорични за диагнозата.

Заболяването е изключително рядко - среща се само при 800 души в целия свят. Самата Гергана е открила, че в Германия с рецидивиращ полихондрид са диагностицирани едва 8 човека. Болестта засяга клапите на сърцето, ларинкса и хрущялите в целия организъм. Болките които я съпровождат са силни и медикаментите не помагат за премахването им. И в момента Гергана продължава да живее с ежедневната болка, която се опитва да скрие от дъщеря си.

За болестта на младата жена все още няма конкретно лечение, но има поддържащи терапии, без които шансовете й за живот намаляват с всеки час. Единствената надежда на Гергана е клиниката в Германия. Тя се надява също, новите изследвания да покажат и различна диагноза, за която лечение има. Необходими са й също и пари за път и престой, както и за възможни допълнителни изследвания в процеса на поставянето на диагноза в Германия. В последствие Гергана ще се нуждае и от пари за лечение. Притеснена е, защото в момента няма как да ги осигури. Безработна е от декември миналата година, а болките я правят нетрудоспособна в момента. Все още няма решение от ТЕЛК, но с него, с парите отпускани от държавата трудно ще издържа семейството си и ще се лекува. Желанието за живот и надеждата, че 11-годишната й дъщеря няма да остане без майка, я подтикват да помоли за помощ. Благодарна е, че веднага след като огласява случая си, е потърсена от много хора желаещи да я подкрепят.

Всеки който иска да помогне на Гергана Павлова и да се свърже с нея, може да го направи чрез банковата й сметка и на телефон:

BAN BG66CECB979010B2148000

BIC : CECBBGSF

Гергана Павлова

Телефон: 0894 321021


Парламентът ще е с 25 комисии

Парламентът ще е с 25 комисии

Една от тях ще е здравната, независимите депутати няма да могат да сформират свои парламентарни групи
Новият шеф на УСБАЛО вече е факт

Новият шеф на УСБАЛО вече е факт

Както вече clinica писа, на мястото на д-р Владимир Даскалов застъпва д-р Димитър Димитров
НЗОК ще обжалва определението за лимитите

НЗОК ще обжалва определението за лимитите

Това съобщиха от здравния фонд днес, не е ясно обаче какво ще реши ВАС
Първо анализ на болниците - после пари

Първо анализ на болниците - после пари

Новият парламент вече е факт, може би ще има и ново правителство. Какви са очакванията на малките общински болници, попитахме Илиян Венков, управител на МБАЛ – Свищов.
Искаме промяна на здравната система

Искаме промяна на здравната система

Броят на медицинските сестри е критично нисък, а от него зависи безопасността на пациента и смъртността в болниците, казва Милка Василева
Нужен ни е медицински стандарт по здравни грижи

Нужен ни е медицински стандарт по здравни грижи

Преди 20 години имаше 168 лечебни заведения с 53 хил. сестри, сега са близо 400, с около 24 хил. сестри, представяте си за какво качество става дума, казва Петя Недкова
4 проекта за здравни промени в парламента

4 проекта за здравни промени в парламента

Три от тях са на ПП-ДБ, последният е на "Възраждане", те засягат дигитализацията, търговете в частните болници, ТЕЛК и т.н.
НЗОК и фармацевтите се разбраха

НЗОК и фармацевтите се разбраха

Аптеките ще получават 15% от крайната цена на 100% платените лекарства, но не повече от 25 лв. на опаковка

ВАС: Стойчо Кацаров е бил в конфликт на интереси

ВАС: Стойчо Кацаров е бил в конфликт на интереси

Решението е на петчленен състав на Върховният административен съд и е окончателно
Охранителите сбъркали с починалия англичанин

Охранителите сбъркали с починалия англичанин

Те са използвали несъобразена сила в конкретния случай в болница "Св. Георги" е преценката на фирмата, в която са работели
1 2 3 4 5 ... 123 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ