Развръзка

Жертвите на „Тракия” без опасност за живота

16-04-2018 09:24
Още две коли се обърнаха по пътищата през уикенда, 2-ма загинаха, ранени са над 10 души Жертвите на „Тракия” без опасност за живота
Clinica.bg

press@clinica.bg
Хората в най-тежко състояние след трагичната катастрофа край Вакарел в петък, 13 април, са стабилизирани и са без опасност за живота. Това съобщиха от столичната УМБАЛ "Св. Анна", където бяха настанени по-голямата част от тежко ранените. В стабилно състояние са и хората, приети в "Пирогов" и "Токуда". Междувременно в събота, обявен за Ден на национален траур, в друг инцидент на магистрала "Тракия" двама души загинаха, а късно снощи край Велико Търново отново се е обърнал автобус. Бил е пълен с деца, има ранени, но но няма тежко пострадали.
Всички пациенти, настанени в "Св. Анна", са контактни и на собствено дишане. Наблюдението им обаче продължава, тъй като са възможни усложнения. На част от пострадалите предстоят операции, но кога ще бъдат извършени зависи от състоянието им. Една от жените ще бъде вкарана в хирругията, заради фрактура на китка и гръбначни прешлени, а друга - заради фрактура на раменна кост. Болницата е поела грижите за 10 от жертвите на катастрофата, двама от които бяха с опасност за живота.

Възстановяват се и тримата пострадали, приети в "Пирогов".

Оперираното още в петък 13-годишно момче е в Детска реанимация в стабилно състояние. Майката на детето също е добре, настанена е в травматологията. Другата пострадала жена остава в хирургията на "Пирогов", също в стабилно състояние. На всички предстоят контролни прегледи, уточняват от лечебното заведение.
По всяка вероятност още днес или най-късно утре ще бъдат изписани и хората, потърсили помощ във Военномедицинска академия (ВМА) и Аджъбадем Сити Клиник болница Токуда. Те са с мекотъканни охлузвания и натъртвания, които не влияят на общото им състояние. В УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ" лекарите продължават да се грижат за трима от пострадалите, а с Софиямед - за други двама.
Междувременно, още на следващия ден, друг инцидент на 297 км. от магистрала "Тракия" в посока София

отне живота на двама души и рани други осем.

Бус, натоварен с работници, пътуващи от Бургас за село Хаджидимитрово до Ямбол, се преобърна в канавката. Пострадалите са настанени в окръжните болници в Бургас и Ямбол. Сред тежко ранените, които са с опасност за живота, е 14-годишно момче от село Дражево, който отишъл да помага на майка си на поле с лавандула край Бургас. И двамата обаче се озовават в ямболската болница. Жената е в стабилно състояние, без опасност за живота.
Другата жертва, която се бори за живота си в МБАЛ Бургас, е съпруга на един от двамата загинали в катасрофата. Двамата имат 10 деца. 44-годишната жената е настанена в неврохургията със счупени гръбначни и гръбни прешлени. Получила е и шийна травма като от камшичен удар, който се получава при рязко спиране на автомобил. Тя е с най-тежки травми от всички пострадали в инцидента. Останалите са настанени в болницата в Сливен.
Пак в събота четирима мъже и две жени бяха приети в МБАЛ Шумен, а един - във Велико Търново, след като състезателен автомобил се вряза в публиката на планинското рали в града. От петимата по-сериозно пострадали са двама души. Те са приети в ортопедичното отделение с фрактури на подбедрици. Останалите пострадали са с леки наранявания и са освободени за домашно лечение още същия ден.

Черната серия продължава и в неделя,

когато след 21 ч. млад шофьор се блъска в автобус с ученички край Лясковец и успява да го преобърне. За щастие няма жертви и тежко пострадали. В автобуса са пътували момичета от отбор по футбол в Шумен на възраст между 15 и 17 години, които се прибирали от състезание в София. 11 от децата са били откарани в болницата в Горна Оряховица. Прегледът е установил, че са с леки охлузвания и всички са били освободени за домашно лечение.
По данни на МВР през последното денонощие в страната няма загинали в пътно-транспортни произшествия. Регистрираните инциденти на пъта са общо 7, при които са ранени 15 души. В София са станали 35 леки катастрофи, при които няма прострадали.


Линейки карат по 1000 на месец в  “Св. Анна“

Линейки карат по 1000 на месец в “Св. Анна“

Лекарите оказват помощ на 12 000 транспортирани пациенти годишна, една трета от тях са пострадали при катастрофа
Изписаха дете от катастрофата на „Тракия“

Изписаха дете от катастрофата на „Тракия“

Всичките четирима пострадали приети в „Пирогов" вече са си у дома
Признание за болниците, спасили жертвите на Тракия

Признание за болниците, спасили жертвите на Тракия

Обществото ни може да разчита на българките лекари и професионалисти по здравни грижи, казва Кирил Ананиев
Още оперират пострадалите от Тракия

Още оперират пострадалите от Тракия

Първите пациенти с по-леки наранявания вече са изписани за домашно лечение
Ден на траур за катастрофата на Тракия

Ден на траур за катастрофата на Тракия

Шестима оставиха живота си на пътя, още седем с опасност за живота
14 линейки помагат на „Тракия”

14 линейки помагат на „Тракия”

Националният център по хематология организира подсилени екипи за кръводаряване
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ