СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Масажът като афродизиак

02-02-2018 07:42
Той може да вдъхне увереност, радост и еуфория, а тях поражда и любовта, казва Любов ПетроваМасажът като афродизиак
Соня
Соня
Василева
s_spasova@yahoo.com

Февруари дойде, а с него настъпи и времето на виното и любовта. Свети Валентин почти чука на вратата ни и освен с радостно нетърпение, ни носи и леко безпокойство – за това как да изненадаме любимия човек. Ако все още не сте намерили вярната идея, помислете над тази - любовен масаж. Какви са ползите от него и как да го превърнем в прелюдия към страстен секс, попитахме специалистите и по-точно физиотерапевтът Любов-Милени Петрова.

Масажът има силата на лечебен инструмент и затова се използва от хората по различни причини. Той е незаменимо средство, когато човек има необходимост да възстанови организма си и да се зареди с нова сила, казва Любов-Милени Петрова. Професионалният масаж може да помогне на човек бързо да влезе „вкрачка" след тежки психически или физически натоварвания. Не бива да се забравя, че тази техника е възникнала в древността, когато гърците са я

Визитка

Любов-Милени Петрова е физиотерапевт специалист .Завършила Медицинския университет в София, а в момента е докторант към НСА. Тя е бивш шампион на България по карате. Съсобственик е на център за масажи и физиопрофилактика, където помага на хората чрез акупунктура и рейки.

използвали не само за възстановяване на силите на войниците, но и за закаляване и повишаване на тяхната боеспособност. В същото време обаче масажът може да бъде и най-бързо действащият афродизиак, усмихва се Петрова.

Важното е да се направи така, че

да създаде усещането за релакс

и да изолира човека от това, което му се е случило през деня. Доказано е, че масажирането може да подобри дишането на кожата, оказва благотворно влияние върху повишаването наимунитета и засилването на обмяната на веществата, може да отпусне и същевременно да укрепи мускулатурата. Но най-голямата полза от един масаж е това да успее да вдъхне увереност, да създаде радост и еуфория – все чувства, които поражда и самата любов, казва Любов Петрова. И продължава: „Любовта ни кара да цъфтим, да летим, въвежда ни в онези приказни вълшебства, които усещаме чрез всичките си сетива. Заради това и ако искате да подарите вълшебно-любовен масаж на своята половинка, погрижете се първо за нейните сетива. И това се отнася не само за естетическата част на нещата".

Дали ще отидете в СПА хотел или в професионално студио, където да ви направят масаж заедно като двойка, или ще го организирате по домашному като изненада, то е добре да се погрижите за всичко предварително.


Ако заложите на домашното преживяване,

то може да направите отделни кътове в стаята или апартамента, през които да се преминавате последователно, преди да се стигне до кулминацията. Вашата интуиция ще ви подскаже с какво да зарадвате любимия човек. Все пак има и общи съвети, които може да последвате. Украсете зоната, където масажът ще започне, в бяло, ефирно розово или зелено – тези цветове успокояват, тушират напрежението, зареждат с вдъхновение и чистота, обяснява Петрова. Така ще докоснете очите, а зрението е едно от основните сетива, които първо може да привлекат даден човек. Червеният цвят оставете за спалнята, където ще се развихри и страстта ви, напомня експертката.


Може да оформите и кът за леко похапване.

Не прекалявайте, за да не ви стане тежко и да ви се приспи рано-рано. Може да заложите на класическата комбинация шампанско с ягоди, но е възможно и да минете с по-калоричен вариант като шоколад, например.

Музиката също е с изключително важно значение. Неслучайно изпадаме в мечти или спомени, когато чуем дадена мелодия, напомня Петрова. Какъв ще бъде музикалният фон, зависи от личния вкус и настроение.

И накрая стигаме до масажа. Задължително е да го комбинирате с аромати, тогава и неговото въздействие е по-силно, казва експертката. Вземете масажно олио или масло. Сред тях има специални, които притежават силно действие на афродизиак. Такива са маслата от роза, жасмин, сандалово дърво, ванилия...

Важното е да подходите така, сякаш гъделичкате другия с перце, казва Петрова. Нежно, но това ще го доведе до възбуда.

Масажът трябва да започне от периферията,

като постепенно се засилят усещанията на кожата. Първо трябва да бъде повърхностен, а след това – постепенно да премине в дълбочина. Започнете с плавни движения и бавно увеличете натиска. Важното е обаче да намерите баланса, защото ако натискате много силно, може да предизвикате болка и неприятни усещания. Опитайте се първо да премахнете напрежението в шийната област, което се натрупва най-вече от дългото стоене пред компютъра. Масажното олио е добре да бъде загрято, така ще мобилизирате организма на любимия човек и ще го отпуснете. Специално внимание обърнете на поясната област. Според източната медицина тя е свързани с половата сила на човека и репродуктивността, обяснява физиотерапевтката. Добре е разнообразявате ритъма на движенията и силата на натиска.

Колкото по-бавно се движите,

толкова по-бързо и лесно ще доведете партньора ви до пълен релакс. Това ще бъде и много полезно, ако половинката ви е уморена или напрегната. Когато искате да стимулирате и „събудите" любимия човек, забързайте движенията. Вие сами ще усетите кой е по-добрият начин за действие спрямо реакцията на човека, когото масажирате. Препоръчително е да не откъсвате ръце от тялото на вашия любим през цялото време. Най-лесно това става чрез повърхностното приплъзване на ръцете от една към друга част от тялото му. Не говорете, а се отдайте на усещането за близост.

Масажът може да започне от едно обикновено разтриване на вратлето и ръцете и да завърши със страстен секс. Докосванията със сигурност ще засилят усещането ви за интимна близост, възможно е да откриете и нови ерогенни зони и в крайна сметка да стигнете до неизпитвана досега емоция. И може да опитате още тази вечер – даже не е необходимо да чакате Свети Валентин.


Държавата е длъжник за балнеопрофилактиката

Държавата е длъжник за балнеопрофилактиката

Тази година ще се проведе Десетия конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА-туризъм. Какви са ресурсите ни, достатъчно ли е финансирането на клинините пътеки, има ли кадрова криза в балнеолечението и рехабилитацията, попитахме д-р Сийка Кацарова.
Искат рехабилитация за кисти на Тарлов

Искат рехабилитация за кисти на Тарлов

След 7-годишна борба с рядката болест Моника Маринова отново ходи и иска да помогне на други българи в нейното положение

Не превръщайте болния в диктатор

Не превръщайте болния в диктатор

Какво обаче се случва, ако член на семейството научи, че страда от тежка болест? Как се променят отношенията, как да преодолеем трудните моменти, разговаряме със семейния терапевт Стоян Георгиев.

Алкохолът – начин на употреба

Алкохолът – начин на употреба

Колко от нас пият? И ... в какви количества? Какво означава диагнозата "алкохолна болест" и до какви увреди води, разказва д-р Георги Джупанов.

Ваната помага на сърцето и нервите

Ваната помага на сърцето и нервите

Да се отпуснеш сред морските вълни през лятото е не просто почивка, това може и да ни лекува. Как може водата да ни помага през цялата година, попитахме Симеон Костов.
Гимнастика пред телевизора

Гимнастика пред телевизора

Даже и да сте имали спортна програма за лятото, през есента и зимата става все по-трудно да я спазвате. Има начин да не се обезвижвате съвсем. Може да правите гимнастика в офиса и вкъщи, казва Диляна Костова.
Депресия след отпуска – нормално

Депресия след отпуска – нормално

Даже и добре да си поживее човек, отпуската все някога свършва. Какво да правим и как да се спасим от бездната на депресията след нея, попитахме проф. Захарина Савова.

Чистят тялото с отрицателни йони

Чистят тялото с отрицателни йони

Йонната детоксикация е един вариант да изчистим тялото си от вредни вещества. Как става това, какво представлява този метод, обяснява Симеон Костов.
Привличаме здравни туристи със СПА

Привличаме здравни туристи със СПА

Слагат в ред центровете за масажи и лечение с кал и минерална вода
Ездата прави чудеса при МС

Ездата прави чудеса при МС

Рехабилитацията и психологическата подкрепа са изключително важни при битката с множествената склероза. Как хиппотерапия, плуване, йога и пилатес помагат на болните с МС? Разкрива кинезитерапевтът Инна Иванова.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Има ли недостиг на инсулин в аптеките?

Март 2024 Предишен Следващ