Отварят клиника за гръбначни заболявания

25-05-2016 23:59
Минимум 10% от населението е засегнато от сколиоза, твърди д-р Майкъл Фарел, основател на клиникатаОтварят клиника за гръбначни заболявания
Днес ще отвори врати единствената по рода си в Европа клиника за гръбначни заболявания на бул. Джеймс Баучър 76 А в София. В нея ще се предлагат естествени и неинвазивни методи за лечение на заболяването сколиоза, което се свързва с изкривяване на гръбнака. Един от основателите на клиниката е доктор Майкъл Фарел, специалист по хиропрактика, дискова декомпресия и намаляване на сколиозата. Според него резултатите от нехирургичните методи за лечение на гръбначни заболявания, които ще бъдат прилагани в клиниката, са впечатляващи.
Американската клиника за гръбначни заболявания ще съчетава спинална рехабилитация, техники за лечение, предназначени за промяна на формата на гръбнака и авангардно оборудване. Това е нужно за пациенти с дискова херния, сколиоза, главоболие, хронични болки в шията, болка в кръста, ишиас, синдром на карпалния канал и много други, обясни д-р Майкъл Фарел пред БНР.

„По данни на експертите минимум 10% от населението е засегнато от сколиоза. По последни изследвания дори се счита, че заболяемостта сред хората в напреднала възраст е около 20%. По-важното е, че до 80% от пациентите биха могли да имат проблеми с мускулно-костния апарат или с гръбнака през своя живот", твърди д-р Фарел.

В Американската клиника за гръбначни заболявания всеки пациент има право на безплатна консултация, за да се установи дали медицинският екип е в състояние да помогне. На някои от пациентите ще се прави рентген и ще се назначават специални диагностични тестове, за да се прецизира лечебният им план. След като са готови резултатите, на пациентите, които искат лечение ще бъде изготвяна индивидуална програма.

Д-р Фарел обясни, че новата клиника разполага с иновативна и авангардна технология от САЩ. Съчетаването на спинална рехабилитация с хиропрактика и аванградни методи са предназначени да възстановят нормалните извивки на гръбнака, да се преобучат мускулите, да се оздравят дисковете, като това дава на пациента дългосрочно лечение. В допълнение към това има и специални маси за наместване на гръбнака, апарати за вибрации на цялото тяло, за да се укрепят мускулите в ново положение.

Двама лекари по хиропрактика и трима медицински помощници работят в клиниката. Те са българи, обучени от американските си колеги. Хиропрактиците получили уникални знания за гръбначния стълб и биомеханиката му.

От два до четири месеца продължава нехирургичната програма за лечение в клиниката за гръбначни изкривявания. Успешно се лекуват деца с гръбначни изкривявания, а също и дискова херния, болки в долната част на гърба, при дегенеративни състояние на дисковете, болка в областта на шията и дегенеративни състояния на врата, спинална стеноза, хронични главоболия, дискова дегенерация и други.

На 9-годишна възраст се появяват първите гръбначни изкривявания при децата. Специалистите казват, че любимите им пациенти са 16-годишните, но имат успешно лекувани пациенти и на 82 години.

Сред най-честата причина за загуба на трудоспособност и водещ фактор за отсъствие от работа се оказват болките в гърба и кръста. Заболяването е прогресивно развиващо се и може да засяга хора от всички възрасти. Според някои проучвания средната продължителност на живота на средностатистическия пациент, засегнат от сколиоза, се намалява с 14 години.

По-късно днес следобед д-р Майкъл Фарел ще изнесе отворена академична лекция в аудитория „Проф. Янко Добрев" в Александровска болница на тема „Иновации в неоперативното лечение на гръбначните изкривявания". Повод за лекцията е откриването на Американската клиника за гръбначни заболявания, чийто основател е д-р Фарел. На събитието са поканени да присъстват лекари от всички специалности, специализанти, студенти, физиотерапевти и всеки заинтересован по темата на гръбначните заболявания.


Хващаме гъбички от мокрите бански

Хващаме гъбички от мокрите бански

Мокрият бански най-често е основният причинител на гъбички в интимната област.
Морето заразява очите с конюнктивит

Морето заразява очите с конюнктивит

Зачервяване, сърбеж, секрет и замъглено виждане.
Две нови трансплантации в

Две нови трансплантации в "Александровска"

Двама мъже бяха трансплантирани успешно тази нощ в Александровска болница.
Отпушват диализни фистули

Отпушват диализни фистули

Специалистите в кардиологичната клиника на „Александровска" стартираха инвазивна процедура за отпушване на диализни фистули, която е животоспасяваща и наподобява коронарография, съобщиха от болницата.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какво очаквате от новия здравен министър?

Април 2024 Предишен Следващ