Оперират глухи деца в Стара Загора

17-05-2016 23:36
Германски професор ще поставя кохлеарни импланти на 27 и 28 май в Болница „Тракия”Оперират глухи деца в Стара Загора
Германският проф. Щефан Дацерт, началник на университетската Катедра и Клиника по УНГ в Бохум, Германия, отново ще гостува в Болница „Тракия" – Стара Загора. На 27 и 28 май двамата с доц. д-р Петър Руев, началник на Клиниката по УНГ в лечебното заведение, ще оперират деца със слухови проблеми и ще им поставят кохлеарни импланти.
През тази седмица се подбират за операция малките пациенти със слухови проблеми, които са подходящи за поставяне на кохлеарни апарати. Всички родители, които искат такава интервенция за децата си, могат да запишат час за преглед на телефон 042/98 7777.

Поставянето на кохлеарни импланти се налага при пациенти с увредени слухови клетки, на които конвенционалните слухови апарати не могат да помогнат. Проблемът е особено важен за децата със слухови проблеми. Едно на всеки 1000 новородени се ражда с проблемен слух. Увреждането трябва да се открие възможно най-рано - до шестия месец от развитието на детето, защото това улеснява диагностицирането на проблема, поставянето на слухов апарат или извършването на операция.

Проф. Дацерт гостува в Болница „Тракия" в Стара Загора от няколко години. Заедно с екипа на доц. д-р Руев той извършва операции по поставяне на кохлеарни импланти на деца и възрастни. Благодарение на сътрудничеството между Болница „Тракия" и университетската клиника в Бохум в Стара Загора беше създаден Тракийски център за кохлеарни имплантации. Това е първия подобен център за консултиране, поставяне и настройване на кохлеарни импланти и рехабилитация на пациентите извън София.


Две министерства си прехвърлят кохлеарните импланти

Две министерства си прехвърлят кохлеарните импланти

Кохлеарните импланти са най-доброто решение на проблемите при децата, които не могат да чуват. Колкото по-рано се поставят устройствата, толкова по-малки са проблемите, до които липсата на слух, води.
Общуването започва месеци след слуховия имплант

Общуването започва месеци след слуховия имплант

Съвременната медицина може да върне слуха. Когато става дума за деца обаче, лечението не свършва с поставянето на кохлеарни импланти.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ