150 нови разработки на Булмедика

10-05-2016 15:34
Над 200 компании показват своите иновативни продукти и технологии по време на медицинското изложение150 нови разработки на Булмедика
Медицинското изложение Булмедика/Булдентал, което ще се проведе за 50-и път в Интер Експо Център между 17 и 19 май, все повече се насочва към бизнеса и предоставя възможността на фирми от целия свят да представят своите продукти и услуги в медицинския и денталния сектор. Затова и броя на участващите компании нараства всяка година, като в тазгодишното издание новите фирми са 50, а общият брой изложители е над 200.

В медицинското изложение Булмедика/Булдентал тази година по-голямата част от участниците ще са български фирми, сред които 35 производители. За първи път Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия финансира участието на близо 20 компании в изложението.

Списъкът с чуждестранни фирми включва популярните дестинации за медицински и дентални продукти като Германия, Русия, Турция, Румъния, Израел, Италия, Словения, Гърция, Полша, но присъстват и имена като Китай, Тайван и Пакистан.

Всички участващи компании ще покажат продукти на общо 800 бранда от България и 40 други страни.

150 разработки от 28 държави

Освен с големия брой компании, изложението може да се похвали и с ръст на новите продукти. Ще бъдат показани над 150 нови разработки от 28 държави, сред които Австралия, Австрия, Бразилия, Израел, Финландия, Швейцария, Швеция, Холандия, Южна Корея, Япония и др.

На Булмедика могат да се открият някои от последните генерации апаратура, висок клас техника, иновативни технологии, софтуерни решения и други.

Булдентал представя нови разработки в различните области на денталната медицина – лазерна техника, системи и апарати за прецизна диагностика, нов клас материали за денталната практика, апаратура и инструменти за обзавеждане на съвременни дентални кабинети и др.

Обучения и семинари

В трите дни на изложението Булмедика/Булдентал от 17 до 19 май ще се проведат близо 20 събития: семинари, презентации и демонстрации. Сред тях е и обучението на един от най-добрите детски гастроентеролози в света д-р Артър Кригсман, който на 17 май ще говори за методите за въздействие на аутизма.

На 17 и 18 май ще се проведе научната конференция 1st Dental Tribune Conference@Buldental, която ще представи иновативни концепции в различни области на денталната медицина. Тогава ще се проведат и семинари за новите професии, за употреба на хранителни добавки и помощни технически средства за хора с увреждания по европейския проект H-Care.

На 18 и 19 май Асоциацията на студентите изследователи (АСИ) ще проведе двудневен сателитен симпозиум, посветен на науката и възможностите за иновации в България в областта, в която студентите се развиват.

Програмата и повече информация за 50-ото издание на Булмедика/Булдентал може да намерите на www.bulmedica.bg.


 


Нов спор за заплатите в болниците

Нов спор за заплатите в болниците

Синдикатите предлагат прагове от 2700 лв. за лекар и 1950 лв. за сестра, а мениджърите на областните и общинските лечебни заведения са категорични, че не могат да ги изпълнят
Часове на лекар за договор по изключение с НЗОК

Часове на лекар за договор по изключение с НЗОК

Ножицата при заплатите ще расте до 15 пъти само, ако са изпълнени стойностите в КТД, предвиждат текстовете в обнародвания анекс на НРД

Фелдшерите са малко за съсловна организация

Фелдшерите са малко за съсловна организация

Те са 1800, лекарските асистенти - 130, заедно можем да постигнем много повече, казва Милка Василева
Продължаващото обучение да се обвърже със срокове

Продължаващото обучение да се обвърже със срокове

За него е нужен ясен регламент, в който да се посочва какво, кога и как трябва да се прави, казва д-р Цветан Райчинов
Хаосът е свещената крава на здравеопазването

Хаосът е свещената крава на здравеопазването

Следващата седмица се очаква у нас да се извърши ротацията на властта. Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков вече не веднъж заяви, че се оттегля от поста. Какви са резултатите от работата му, попитахме д-р Мими Виткова. 

Фелдшерите с право на съсловна организация

Фелдшерите с право на съсловна организация

Това предвижда проектозакон, заедно с лекарските асестинти те ще бъдат вписвани в регистър, етична комисия ще следи за дейността им
Нови правила за продължаващото обучение

Нови правила за продължаващото обучение

Това обещаха депутатите в здравната комисия след изслушването на двете страни в случая „Даная" на днешното си заседание

Стандарт по анестезиология би затворил болници

Стандарт по анестезиология би затворил болници

Седем специалности вече повече от пет години нямат действащи медицински стандарти. Една от тях е Анестезиология и интензивно лечение. Защо е така, пречи ли на някого този стандарт и на кого, каква е перспективата пред българското здравеопазване в следващите години. Това попитахме проф. Атанас Темелков. Той е зам. председател на Българското дружество по Анестезиология и интензивно лечение.

Пирогов без финансови злоупотреби

Пирогов без финансови злоупотреби

Проверката на АДФИ приключи, издадени са единствено 4 акта за административни нарушения, съобщиха от спешната болница

Аптеките ще правят промоция на здравето

Аптеките ще правят промоция на здравето

Автомати за лекарства ще могат да се поставят извън тях и дрогериите в рамките на областта, предвиждат промени в ЗЛПХМ

1 2 3 4 5 ... 108 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Има ли недостиг на инсулин в аптеките?

Март 2024 Предишен Следващ