СДЕЛКА

Аджъбадем взима Токуда и се слива със Сити Клиник

21-04-2016 15:38
След сделката турската верига става №1 у нас и водеща в Централна и Източна ЕвропаАджъбадем взима Токуда и се слива със Сити Клиник
Clinica.bg

press@clinica.bg
Турската верига от болници "Аджъбадем" е подписала споразумение за придобиването на българската болница "Токуда", която ще бъде слята с лечебните заведения на "Сити Клиник", съобщиха от компанията днес. Новата здравна група ще функционира под името "Аджъбадем Сити Клиник" и ще управлява четири лечебни заведения, с близо 750 болнични легла, и четири медицински центъра, което я превръща в най-голямата здравна структура в страната. След сделката легловата база на „Аджъбадем" в световен мащаб ще се увеличи и ще достигне близо 3 500 легла, разпределени в 22 болници, в 3 държави, което превръща веригата във водеща здравна институция в Централна и Източна Европа.
Сделката е подписана от "Аджъбадем", заедно с дъщерното й дружество в Македония - болницата "Аджъбадем Систина" и е за придобиване на 100% от "Токуда груп" и част от капитала на "Сити Клиник". Останалата част от акционерите вливат своите дялове в ново дружество, в което 76.5% ще се на "Аджъбадем", а останалите 23.5% - на акционери от "Сити Клиник". Цената на сделката не се съобщава. Очаква се тя да бъде финализирана до три месеца след необходимите одобрения и изпълнението на договорените условия.

Информацията за сделката идва само два дни след като председателят на Българския червен кръст Христо Григоров обяви, че БЧК подкрепя логистично голям български инвеститор в желанието му да купи „Токуда" и всички сателитни дружества, включително и банката, за сумата от 100 млн. евро. "Аджъбадем" преговаря с "Токуда" от края на миналата година.

Сделката е в съответствие със стратегията на "Аджъбадем", която се фокусира върху развиващите се ключови пазари в Централна и Източна Европа и балканския регион. Осъзнавайки нуждата от качествено и високотехнологично здравно обслужване, за "Аджъбадем" сделката е наистина значима. Световно познатата марка "Аджъбадем" има добре развити клинични процеси, прецизно управление и оперативен подход. Забележително е, че с обединението на четирите болници, България ще се превърне във водеща страна в региона, в която се предлага най-висок клас здравна грижа", коментира в съобщението Мехмет Али Айдънлар, изпълнителен директор на "Аджъбадем".

"Д-р Токуда е изключително горд от факта, че болница "Токуда" има сериозен принос в развитието на българското здравеопазване, още с откриването си преди 10 години. Успехът на "Аджъбадем" и утвърдената репутация на групата ще гарантират на лечебното заведение водеща роля в осигуряването на най-високите международни стандарти в грижата за пациентите", посочва Артър Стърн, представител на "Токушикай Медикъл Груп".

Илиан Григоров, изпълнителен директор на "Сити Клиник," коментира, че "сделката е високо признание за огромните усилия на лекарите, медицинските сестри и здравните специалисти от "Сити Клиник", които работят отдадено в интерес на пациентите".

"Токуда Груп" разполага с 550 болнични легла, медицински център, център за клинични проучвания, аптека и хоспис, разположени на едно място в София. Лечебното заведение отваря врати през 2006 година като първата частна болница, сто процентова собственост на японски инвеститор. Общата площ на болничната база е 52 000 кв. м., като в нея се предоставя комплексно лечение в почти всички медицински специалности. Болницата разполага с 30 отделения и 22 операционни зали.

"Сити Клиник" е създадена през 2010 година, която предоставя здравни услуги на територията на София, Варна и Бургас. Групата се състои от 3 болници и 3 медицински центъра, като в нея е единствената болница в България, акредитирана от Joint Commission International (JCI). След откриването на новия онкологичен център "Сити Клиник" се превръща в лидер в лечението на сърдечно-съдови и онкологични заболявания. Сърдечно-съдовият център на "Сити Клиник" е университетска болница към два от най-големите медицински университета в България.


БЧК раздава минерална вода в София

БЧК раздава минерална вода в София

Пунктове ще има от 11.30 до 13.30 часа при входа на НДК срещу бул. „Витоша" и градинката срещу Софийския университет, съобщиха оттам
Не на насилието над медици

Не на насилието над медици

Нека защитим достойнството на хората, които неотклонно следват заветите на Хипократовата клетва, казват от БЧК
 БЧК с отличия за активни кръводарители

БЧК с отличия за активни кръводарители

Червенокръстката организация ще връчи 11 награди, заедно с НЦТХ организира кампания на 14 юни, съобщиха оттам
Обучаваме болногледачи за чужбина

Обучаваме болногледачи за чужбина

БЧК пръв въведе дистанционната грижа telecare за възрастни и болни хора. Как ще се развива програмата занапред, има ли интерес към обучението за болногледачи и парамедици, попитахме д-р Надежда Тодоровска.
5753-ма спасени от удавяне през 2023 г.

5753-ма спасени от удавяне през 2023 г.

109 са загубили живота си в морето и язовири през миналата година, други 12 са загиналите от януари до май 2024-та, съобщиха от БЧК
Благодарност към голямото семейство на БЧК

Благодарност към голямото семейство на БЧК

Преди 196 години на 8 май е роден създателят на международното червенокръстко движение и нобелист Анри Дюнан
Още пари за здравето на украинците

Още пари за здравето на украинците

Средствата са за обезпечаване на дейността на БЧК през 2024 г. и за финансиране на дейностите му с бежанците, съобщиха от МС
Събраха над 58 хил. лв. за топъл обяд

Събраха над 58 хил. лв. за топъл обяд

Средствата са дарени в рамките на кампанията на БЧК и компания за ресторанти за бързо хранене
БЧК в Русе с апел за кръводаряване

БЧК в Русе с апел за кръводаряване

Инициира кампания от 24 януари, дарителите могат да осъществят благородния жест в Центъра по трансфузионна хематология
Фелдшери и акушерки в пунктовете на плажа

Фелдшери и акушерки в пунктовете на плажа

Това предвижда проект на МЗ, която осъвременява изискванията за водоспасителната дейност и обезопасяване на водни площи и басейни
1 2 3 4 5 ... 10 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ