Почват проверки в училищни столове
Инспекторите от БАБХ ще проверяват
произходът и правилното съхранение на суровини и храни; сроковете на съхранение на храните; спазването на изискванията за предоставяне информацията за храните на потребителите, етикетиране и др.
При проверките ще се следи
наличните храни да отговарят на критериите в Наредбата за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения, училищните столове и обектите за търговия на дребно на територията на училищата и на детските заведения, както и към храни, предлагани при организирани мероприятия за деца и ученици.
При установяване на несъответствия ще се предприемат действия в съответствие с действащото законодателство в областта на храните.
Медицински технологии и онкология
Конференцията събира водещи специалисти и иноватори нa 22 октомври в София