Искам думата

Искаме среща в МС за "Мама и аз"

08-05-2024 15:53
Главчев трябва да ни покани на среща и да престане да слуша само некомпетентни „разбирачи", да потъпква закона и да дискредитира държавните регулатори, казва проф. Пламен БожиновИскаме среща в МС за
Clinica.bg

press@clinica.bg
Миналата седмица служебният кабинетът разреши частната болница "Мама и аз", а след острата обществена и политическа реакция, на следващия ден решението бе отменено. Същевременно премиерът Димитър Главчев поиска проверка от страна на ДАНС и прокуратурата по казуса. Днес от "Мама и аз" изпратиха позиция по темата от името на проф. Пламен Божинов. Той е началник на отделението по неврология към МБАЛ "Сърце и Мозък", която е собственост на същата инвеститорска група в Плевен.
Защо, г-н Премиер,

унижавате ДАНС и прокуратурата и ги занимавате с несвойствени задачи? Така дискредитирате държавните регулатори МЗ, НЗОК, ИАМН и всички министерства, ведомства и агенции, които са съгласували перфектно редовното Решение 318 на МС от 30 април. Отгоре на всичко многократно сам признахте, че то е законно, а сега ДАНС и прокуратурата търсят някакво престъпление в регулаторите, които са работили 2 години, за да стигнат до мотивирано предложение и МС да приеме законосъобразно правилното Решение 318.

 

По какви причини, г-н Премиер, 

 

слушате разни фондации и обществен съвет за изграждане на национална детска болница от държавата, който никъде нищо не е изградил, не знае как се изгражда, а неговите „разбирачи" постоянно се позовават на общоприети „данни и анализи" за несъществуваща нужда от нова модерна болница в София, които никой никъде не е признал и приел. Ами те просто участват в блокадата на правото на избор на столичани и потискане на конкуренцията по качество, която ние, законът, Европа и демократичният свят предлагаме. 

 

Едновременно чакат финансираща

 

банка да им определи потребностите от легла и нуждите от педиатрична помощ в страната – а данните са в държавната статистика и информационните бази на компетентните държавни органи, регулаторите и легитимните съсловни организации. Всички тези „разбирачи", без да са лекари, се преструват на „експерти", преследват еснафски и грабителски интереси и Ви „продават" лъскави празни опаковки, а ние с колегата доц. Свилен Тодоров лекуваме и консултираме извънредно тежки случаи и аномалии – и затова сме силно възмутени от тази продължаваща бутафория!

 

Още не сте откликнали на поканата да 

 

посетите най-модерната и новопостроена клиника за майчини и детско здраве ‚Мама и Аз' в Плевен, изпратена Ви на 4 май 2024 г. и затова очакваме да ни приемете в МС заедно с министъра на здравеопазването и министъра на финансите, както приемате казионните държавни педиатри.


Няма да се огънем за детската болница

Няма да се огънем за детската болница

ДАНС започна проверка на Обществения съвет на Националната детска болница по сигнал на "Търговска лига", а от частната "Мама и аз" призоваха властите той да бъде разпуснат. Има ли атака срещу детската болница, попитахме доц. Боряна Аврамова.
Здравната комисия остава без знакови имена от ПП

Здравната комисия остава без знакови имена от ПП

Заради изборните резултати в новия парламент не влизат доц. Васил Пандов, Росица Пандова и доц. Антон Тонев
Над 70 организации в подкрепа на детската болница

Над 70 организации в подкрепа на детската болница

Сплашването на Обществения съвет е недопустимо, казват те, успоредно с това продължават и словесните престрелки от страна на „Търговска лига"

ИО отчете пълна дигитална здравна трансформация

ИО отчете пълна дигитална здравна трансформация

Тя е постигната за три години и с това могат да се похвалят много малко държави, смятат от държавната фирма

Болниците с нов рекорд за май

Болниците с нов рекорд за май

338 млн. е платила здравната каса на лечебните заведения, което е с 15 млн. над прогнозната стойност за месеца

ДАНС да не заглушава гражданското общество

ДАНС да не заглушава гражданското общество

Председателят й да даде обяснения и да преустанови тормоза върху членовете на Обществения съвет за Детската болница, настояват от ПП-ДБ
НКБ с нов директор

НКБ с нов директор

Както вече clinica писа, начело на Пирогов, ИСУЛ и "Св. Георги" остават досегашните
Сезираме БЛС заради

Сезираме БЛС заради "Мама и аз"

С възмущение се запознахме с писмото им, призоваваме колегите към въздържане от действия, които уронват честта и достойнството на лекарската професия, казаха от БПА
БЛС да излезе с визия за здравната ни система

БЛС да излезе с визия за здравната ни система

Миналата седмица начело на регионалната лекарска колегия в Смолян застана д-р Даниела Дариткова. С нея разговаряме за проблемите и възможностите пред медицинските специалисти там, за това какво е решението за здравеопазването ни.

МЗ застана зад ОС на детската болница

МЗ застана зад ОС на детската болница

От ведомството няма да го разпуснат, въпреки нападките и обвиненията към членовете му от страна на собствениците на "Мама и аз"

1 2 3 4 5 ... 511 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Смятате ли, че частни инвеститорски интереси не застрашават Националната детска болница?

Юни 2024 Предишен Следващ