Празник

Христос Воскресе!

05-05-2024 05:48
С великата Си саможертва, с Възкресението Божият Син даде надежда за вечен живот на всеки, който вярва в НегоХристос Воскресе!
Clinica.bg

press@clinica.bg
Днес празнуваме Възкресение Христово – Празника на празниците и Тържество на Тържествата. Господ Иисус Христос възкръсна след като пострада жестоко и изкупи греховете на човечеството. С великата Си саможертва, с Възкресението Божият Син даде надежда за вечен живот на всеки, който вярва в Него. На Пасха празнуваме победата на живота над смъртта.
Възкресение Христово е живата проповед за великата, безграничната и съвършена Божия любов. Господ Иисус Христос възкръсва на третия ден, след като невинен без никакъв грях бе разпнат на Кръста и претърпя жестоки страдания и поругания и бе погребан. 

За това какво се е случило

разказва Евангелското четиво за Пасха. Жените мироносци отишли да посетят гроба, където бил погребан Божият син, но видели, че той е празне.

 

Тогава Ангел Господен слиза

 

от небето и им съобщава, че Господ Иисус Христос е възкръснал. „Ангелът се обърна към жените и им рече: не бойте се; зная, че търсите разпнатия Иисуса; няма Го тук: Той възкръсна, както беше казал; дойдете, вижте мястото, дето е лежал Господ, и идете скоро, та обадете на учениците Му, че Той възкръсна от мъртвите, и ето, преварва ви в Галилея; там ще Го видите. На, казах ви" (Мат. 28:1-7)

 

Щом чули тези думи с голяма

 

радост и страх жените мироносци тръгнали, за да изпълнят заръчаното от Ангела. „А когато отиваха да обадят на учениците Му, ето, Иисус ги срещна и рече: радвайте се! А те се приближиха, хванаха се за нозете Му и Му се поклониха; тогава Иисус им казва: не бойте се; идете и обадете на братята Ми, да идат в Галилея, и там ще Ме видят." (Матей 28:9-10), гласи още откъса от Свещеното писание. 

 

Христовото Възкресение е победа 

 

на живота над смъртта. За това говорят и думите на Св. Йоан Златоуст в едно от словата си за Пасха - „Де ти е смърте жилото, де ти е, аде победата" [Ос. 13:14, Koр. 15:55]. Възкресение Христово е най-голямата, пълнокръвна проповед за съвършената любов, каквато може да бъда само Божията. 

 

С великата Си саможертва, Господ 

 

Иисус Христо изкупва греховете на човечеството и дарява с надежда за вече живот всеки, който вярва в Него като Господ, Спасител и Избавител. Седмицата след Пасха се нарича Светла, а 40 дни от Възкресение Христово се поздравяваме с думите „Христос Воскресе" - „Воистину Воскресе". Нека ги казваме не само с уста, но и със сърце, да благодарим на Бога за всичко, за безкрайната Му любов и милост и да Го молим да ни води по пътя и дарява с всичко най-добро и полезно.

 

Христос Воскресе!


24 май

24 май

Днес в литературната ни рубрика може да прочетете един разказ на д-р Хасан Ефраимов, посветен на един от най-светлите ни празници
Честит празник!

Честит празник!

Да помним делото на светите братя Кирил и Методий, да славим българската писменост, знание, духовност и достойнство
Почитаме Св. Георги Победoносец

Почитаме Св. Георги Победoносец

Той е великомъченик за Христовата вяра, да го помолим да се застъпи за нас пред Бога
Възкресението Христово ни изкупва от греха

Възкресението Христово ни изкупва от греха

Часове ни делят от Възкресение Христово. Какво е духовното измерение на празника, изгубили ли сме духовноста си и кой е виновен, запазил ли е българинът зрънцето вяра в душата си, попитахме Тивериополският епископ Тихон.
Цветница e!

Цветница e!

Празникът се нарича Вход Господен, отбелязваме го точно седмица пред Възкресение Христово, честито и на всички именици
Свободата е усещане за баланс

Свободата е усещане за баланс

Това е онази вътрешна мярка за уравновесеност, която дава свободата и полета на духа, казва д-р Ваня Савова
Честит празник българи!

Честит празник българи!

Свободата не е даденост, тя е крехка, може да я отнеме не само войната, но и потъпкването на духовността, нека я опазим
Честит празник!

Честит празник!

Днес Българската православна църква почита Св. Атанасий Великий, да помолим неговото застъпничество за нас през Бога
Денят на Спасението да стане европейски

Денят на Спасението да стане европейски

Предложението е на д-р Тотко Найденов, вече е получило подкрепа от Етичната комисия на БЛС

Лекар на 2023 е проф. Станимир Сираков

Лекар на 2023 е проф. Станимир Сираков

За първи път тази година БЛС връчи и специална награда на името на героя в бяло - д-р Стефан Черкезов, с нея бе удостоен д-р Даниел Димитров
1 2 3 4 5 ... 8 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Смятате ли, че частни инвеститорски интереси не застрашават Националната детска болница?

Юни 2024 Предишен Следващ