Предстоящо

Днес сменяме властта

09-04-2024 06:00
Служебният кабинет поема щафетата от правителството на акад. Николай Денков Днес сменяме властта
Clinica.bg

press@clinica.bg
Днес служебният кабинет на Димитър Главчев поема властта от правителството на акад. Николай Денков. Рокадата започва с подписването на указа за назначаването на новите министри рано сутринта от президента Румен Радев.
След това новият кабинет в 9.00 ч. ще се закълне тържествено в Парламента да управлява страната и да организира честни избори. Церемонията по смяната на властта ще стане в МС. Начело на служебното правителство застава Димитър Главчев. 

Здравен министър ще е

д-р Галя Кондева, която досега бе директор на Националната болница по онкохематология в София. Начело на министерство на образованието остава Галин Цоков, а ведомството на труда и социалната политика ще се ръководи от Ивайло Иванов. Министър на финансите ще бъде Людмила Петкова.

Миналата седмица президентът

Румен Радев спомена, че са възможни корекции в състава на кабинета с новите промени в конституцията. В крайна сметка оказа се, че има една рокада - постът на външен министър ще заеме Стефан Димитров, вместо посочения преди това Ивайло Ценов.

 

По-късно днес служебният кабинет 

 

положи клетва в Народното събрание, след което пое щафетата официално в МС. Вече бившият премиер акад. Николай Денков подчерта, че една от най-трудните и важни задачи на служебния кабинет е да се осигурят честни избори, които да спечелят доверието на гражданите. 

 

„Искам да ви уверя, че сме на 

 

ваше разположение, ще направим всичко възможно, за да осъществим плавен преход, всякакви въпроси, всякакво съдействие по отношение на това, което сме свършили, това, което в момента се случва и това, което предстои от гледна точка на управлението на държавата, ще бъдем на разположение и ще се опитваме да помогнем", каза Денков.


Новоназначеният премиер Димитър Главчев,

че една от основните задачи на служебния кабинет е именно организирането на честни избори. „Искам заедно с моя екип да работим за единение, а не за разединение, за решение на проблемите, а не за тяхното задълбочаване. Държа на активния диалог с институциите, на екипността и диалогичността", каза Главчев. Той каза, че се надява, че с колегите си ще заслужат доверието на българските граждани.

Рая Назарян оглави Парламента

Рая Назарян оглави Парламента

Депутатите избраха и нейните заместници, тепърва народните представители ще приемат правилник за работата си

Радев свиква парламента в сряда

Радев свиква парламента в сряда

Държавният глава подписа указа за свикването на 50-тото Народно събрание днес
Борисов готов на експертен кабинет

Борисов готов на експертен кабинет

В него той иска постовете на премиер, министър на външните работи и на отбраната, стана ясно днес

Д-р Кондева е по-скоро експерт на президента

Д-р Кондева е по-скоро експерт на президента

Тази седмица начело на България ще застане поредния служебен кабинет. Защо ПП-ДБ не хареса състава му, ако не е равно отдалечен от партиите, на кого е новият здравен министър и какво да очакваме, попитахме доц. Васил Пандов.

Д-р Галя Кондева поема МЗ

Д-р Галя Кондева поема МЗ

Бъдещият премиер Димитър Главчев спази намерението си да се опре на хора от сегашните министерства

Главчев казва кабинета утре

Главчев казва кабинета утре

След това президентът Румен Радев започва консултациите с партиите, държавният глава обсъжда и 9 юни за дата на избори 2 в 1

Димитър Главчев прие да е служебен премиер

Димитър Главчев прие да е служебен премиер

Няма да се меся в съставянето на правителство, но ще очаквам то да е политически неутрално, каза президентът Румен Радев
Радев започва да реди служебния кабинет

Радев започва да реди служебния кабинет

И от „Има такъв народ" върнаха на президента последния мандат за съставяне на редовно правителство 
ПП–ДБ върна втория мандат

ПП–ДБ върна втория мандат

Кирил Петков помоли за избори 2 в 1, Румен Радев предупреди, че ще направи всичкo възможно служебният кабинет да не прерасне в конституционна криза
Неуспешен опит за кабинет с първия мандат

Неуспешен опит за кабинет с първия мандат

Парламентът прие решението за това с 226 гласа за и един въздържал, след като Мария Габриел оттегли заявлението си за формиране на правителство

1 2 3 4 5 ... 34 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какво очаквате от новия парламент в здравеопазването?

Юни 2024 Предишен Следващ