Региони

Жена поема столичното здравеопазване

30-11-2023 10:39
Гергана Москова e номинацията на новия кмет Васил Терзиев, тя ще наследи на поста Дончо Барбалов стана ясно днесЖена поема столичното здравеопазване
Clinica.bg

press@clinica.bg
Жена поема столичното здравеопазване. Гергана Москова е номинацията на новия кмет Васил Терзиев. Тя ще наследи поста на Дончо Барбалов, съобщиха от Столичната община.
Назначението й ще стане, щом уреди всички въпроси с напускането на предишната си месторабота, уточниха оттам. Москова е с над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансови стратегии и процеси.

 

Заповед вече е подписана

 

за Надежда Бачева, която става заместник-кмет по социалната дейност и интеграцията на хората с увреждания. Тя е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски" с профил „Социална психология". Работила е като зам.-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт" в район „Слатина". Била е съветник на министъра на електронното управление, има опит като маркетинг мениджър в частния сектор.

 

Заместник-кмет в направление

 

„Зелена система, екология и земеползване" е Надежда Бобчева, която е магистър по икономика. Завършила е специалност „Финанси" в УНСС. Има и магистратура по „Градско управление" от Институт по жилищна политика и градско развитие в Ротердам, Нидерландия. Била е заместник-кмет в район „Оборище" и консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по оперативни програми. Има опит като обучител-специалност по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта". Била е и директор в Дирекция „Икономика и международни програми" към община Силистра.

 

Никола Барбутов поема ресор

 

„Европейски политики, международна дейност и туризъм". Той има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas. Работил е работил в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Създател и управител е на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави.

 

Яна Генова става заместник-кмет 

 

в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности". Тя е магистър по „История и теория на културата" от СУ „Св. Климент Охридски", има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация „Следваща страница" и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Съосновател и член е на управителния съвет на фондация "Гутенберг 3.0". Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

 

Предстои кметът Терзиев да

 

назначи още трима свои заместници, които също подготвят документите си за напускане на предишните работни места. Това са Никола Лютов, който ще е с ресор „Правен и административен контрол". Той е юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

 

Иван Матов ще отговаря за 

 

„Обществено строителство". Инженер е с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

 

Иван Гойчев ще отговаря 

 

за дигитализацията, иновациите и икономическото развитие. Той е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.


Ученици с дарение за УМБАЛ – Бургас

Ученици с дарение за УМБАЛ – Бургас

Децата събраха средства за инфузионни помпи на Първо педиатрично отделение на болницата, съобщиха от общината
Безплатни прегледи в Плевен

Безплатни прегледи в Плевен

Те са за хора с наднормено тегло и болестно затлъстяване, организира ги УМБАЛ "Св. Марина"
Уебинари за ендометриозата през март

Уебинари за ендометриозата през март

Спецалисти ще разясняват опасностите и възможностите за лечение на това заболяване по време на на кръгла маса
Кръвният център в Бургас тръгва догодина

Кръвният център в Бургас тръгва догодина

Той ще се създаде през април 2024 г., но реално ще заработи от октомври 2025 г., предвиждат здравните власти
Форум по хирургия в София

Форум по хирургия в София

Той ще се проведе между 10-12 октомври, организира го Българското дружество на медиците с тази специалност
Зелена светлина за център за редки болести

Зелена светлина за център за редки болести

Предложението той да се изгради в София е на общинските съветници от ГЕРБ и бе прието от Комисията по икономика към СОС
Безплатни очни прегледи в София

Безплатни очни прегледи в София

Те ще са за глаукома и ще се проведат в ИСУЛ между 11 и 15 март, съобщиха от лечебното заведение
Благотворителна изложба в Бургас

Благотворителна изложба в Бургас

Експозицията събира 30 картини, образи на жената, част от средствата ще бъдат дарени на Център за социална рехабилитация и интеграция
Обновиха Кардиологията в УМБАЛ „Св. Георги

Обновиха Кардиологията в УМБАЛ „Св. Георги"

След основен ремонт Клиниката се завръща на своето място към Хирургичния корпус, съобщиха от болницата
НДК ще грейне за хората с редки болести

НДК ще грейне за хората с редки болести

Инициативата е част от кампанията „6000 причини за действие", която е по повод Световния ден за борба с тези диагнози
1 2 3 4 5 ... 281 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Има ли недостиг на инсулин в аптеките?

Март 2024 Предишен Следващ