Пазар

Оспорвана битка за спешната помощ

29-03-2016 10:31
Участници в строежите на магистралите и зала Оспорвана битка за спешната помощ
Оспорвана ще бъде битката за реновирането на спешната помощ. Фирми, участвали в изграждането на повечето магистрали и големи проекти като зала „Армеец" се впускат в надпреварата. Победителят ще бъде ясен към началото на следващия месец.

Девет са участниците в търга на здравното министерство, както вече Clinica.bg писа. Досега обаче имената им не бяха оповестени от ведомството. Всички участници са консорциуми от няколко фирми.

Първо документи е подало обединението „Регионална здравна инфраструктура". В него участват „Ню Ай", „Инфрапро", ММВ Инженеринг и други. Последната фирма е сред участниците в стоежа на зала „Армеец", The Mall, "София Еърпорт Център". При зала „Армеец" ММВ инженеринг е извършвала оценка на съответствието на инвестиционните проекти, упражнявала е строителен надзор, съставяла е техническите паспорти на сградата.

Вторият участник е „Обединение Трансекопроект". Част от него е и фирмата „Трансконсулт". Тя е участвала в изграждането на лот 2 – Дупница-Благоевград, от магистрала „Струма", в доизграждането на "Хемус" и в проекта за рехабилитация на „Тракия" в отсечката София-Пловдив. Фирмата е правила технически проекти. Друг от участниците в обединението е фирма «Екоинженеринг". Тя е била в консорциума, осъществил строителния надзор на водния цикъл на Кърджали. Освен това е била консултант при рехабилитация на пътища, например отсечката Момчилград – Крумувград..

Третият участник е «Обединение Профинвест», в който влизат ЕС-Енерджи, Профпроект, СЕТ Инженеринг, която е изработвала проекти за укрепване на река Чая край Асеновград.

«Българо-австрийска консултантска компания» е четвъртият участник в търга. Консултантската фирма извършва голям по обем дейност у нас. Сред нейните клиенти са министерство на образованието, на регионалното развитие и благоустройство, на труда и социалната политика, на финансите. Също така Агенцията за социално подпомаган, агенцията по заетостта, и по рибарство и аквакултури. В портфолиото й влизат и 15 общини, сред които и четвъртата по големина в страната – Бургас. «Българо-австрийска консултантска компания» кандидатства за проекта заедно със «Стройинвестконсулт».

Петият участник в надпреварата е ДЗЗД «Инвест груп», където влизат фирма «Архонт» и «Термоконсулт». Шестият кандидат е Консорциум «И Ем Ес», където са обединени Фондация «Общество на познанието», «Евроконсултантс», «Екострой» и други. «Подкрепа за спешната медицинска помощ» е името на седмия участник, основен представител е адвокатското дружество «Максимова- Николова». Осмият претендент е Консорциум «Урбанико», в който са фирма «Амфион», Национална агенция за териториално устройство и други.

Последният кандидат е «Ежис Воронда» и «Ежис България». Фирмата е 100% собственост на Ежис (Франция), която е сред първите 10 инженерни холдинги в Европа. У нас фирмата е участвала в различни водни, транспортни и енергийни проекти като въвеждане на фотоволтаичния парк СРЕМ.

Поръчката, за която се борят фирмите е на стойност 3 млн. лв. с ДДС. Тя включва анализирането на нуждите на всички спешни филиали и отделения в страната и изготвянето на план за реновирането и оборудването им. Реално обаче фирмите се състезават за много повече пари – 150 млн. лв., на колкото възлизат средствата за реализирането на ремонтите и преоборудването. Причината е, че победителят в сегашния търг ще зададат правилата и спецификата на следващите строителни дейности. Така на практика те ще изберат и бъдещите им извършители.


Нов тайминг за Детската болница

Нов тайминг за Детската болница

До два месеца трябва да е готов плана за капацитета, чието създаване е следваща стъпка за изграждането й
НЗОК плаща за още 460 легла

НЗОК плаща за още 460 легла

Ръстът е спрямо октомври 2023 г., а средната използваемост на базата в болниците продължава да е нездравословно ниска - под 50%, показват актуалните данни
Живеем средно до 73.5 години

Живеем средно до 73.5 години

Продължителността се е увеличила спрямо 2020 г. и е намаляла спрямо 2013 г., показват данните на НСИ
Тази седмица бе направена първата детска операция на сърце за май

Тази седмица бе направена първата детска операция на сърце за май

В клиниката липсват 8 сестри, има нещо, което не ги мотивира да са там и ние искаме тази причина да бъде изчистена, казва Цветослав Найденов

Две болници с диамантена награда за инсулти

Две болници с диамантена награда за инсулти

Те се връчват от Европейското организация по инсулт за извършване на висок брой тромболизи
Родените бебета в България намаляват

Родените бебета в България намаляват

През миналата година са се появили 57 197 деца, но 6070 от тях са проплакали в чужбина, показват официалните данни на НСИ
Касата с е-карта на болниците и медиците

Касата с е-карта на болниците и медиците

В нея ще има интерактивно предоставяне на информация за договорни партньори, брой легла, а с времето ще се надгражда

Болниците с рекордни приходи за април

Болниците с рекордни приходи за април

Здравната каса е платила на лечебните заведения 406 млн., бюджетът й за годината няма да издържи без алтернатива на лимитите
Гинеколог поема строежа на детска болница

Гинеколог поема строежа на детска болница

На мястото на Николай Борисов в държавната компания застава д-р Влатко Глигоров, съобщиха от здравното министерство

НЗОК иска да смени вида на лимитите

НЗОК иска да смени вида на лимитите

Заговори се за рестрикции в цените на КП, ние сме категорично против, казва д-р Неделчо Тотев
1 2 3 4 5 ... 480 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ