Кариери

Седем зам.-ректори в МУ-Пловдив

09-11-2023 15:43
Те бяха избрани от Академичния съвет на висшето училище, екипът бе предложен от проф. Ангел УчиковСедем зам.-ректори в МУ-Пловдив
Clinica.bg

press@clinica.bg
Седем зам.-ректори са избрани в МУ-Пловдив. Новото ръководство бе гласувано днес от Академичния съвет на висшето училище. Екипът бе предложен от новоизбрания миналата седмица ректор проф Ангел Учиков.
За заместник-ректор „Учебна дейност" бе избрана проф. Веселина Горанова.Тя e ръководител на секцията по хематология към Първа катедра по вътрешни болести на Медицински факултет. Има специалности по вътрешни болести и клинична хематология. Специализирала е в областта на трансплантацията, хемостазиологиятаи клиничната хематология в Германия, Израел, Швеция, САЩ. Работи като външен експерт към МЗ, НЗОК, Националната агенция за оценяване и акредитация и Националния съвет по цени и реимбурсиране.

 

Научноизследователската дейност

 

 е поверена на проф. Мария Токмакова. Преди по-малко от месец кардиологът от УМБАЛ „Св. Георги" бе обявена за лекар на годината от Районната колегия на БЛС в Пловдив. Новият заместник-ректор е главен координатор на експертния съвет по специалност „Кардиология", бивш председател на Дружеството на кардиолозите в България, член на Управителния съвет на Европейската асоциация по сърдечна недостатъчност, с множество публикации, съобщения и лекции на национални и международни научни форуми.

 

В следващите четири години

 

зам.-ректор „Проектна дейност" ще бъде проф. Николета Трайкова. Тя е председател на Българската асоциация по радиология и началник на отделението по образна диагностика при УМБАЛ "Св. Георги". Заемала е ръководни изборни позиции в Европейското дружество по радиология (ESR), комисар по външна политика на ESR, член е на изпълнителното бюро на Европейското училище по радиология (ESOR) и на Балканското дружество по рентгенология. Била е директор на Медицински колеж-Пловдив.

 

Зам.-ректор по „Международно

 

сътрудничество и чуждестранни студенти" ще бъде проф. д-р Нешка Манчорова. До момента тя бе зам.-декан по учебната дейност и следдипломното обучение във Факултета по дентална медицина. Ръководител е на катедрата по оперативно зъболечение и ендодонтия, има научна степен „доктор на медицинските науки".

 

За управлението на качеството и

 

акредитацията ще отговаря доц. Веселина Кондева-Главинкова. Тя е била е декан на Факултет по дентална медицина, както и зам.- декан по научноизследователската дейност, качеството и акредитацията. Участвала е в състава на Националната агенция за оценяване и акредитация на висшите учебни заведения в България към Министерския съвет. Тя е специалист по детска дентална медицина и преподавател във Факултета по дентална медицина.

 

Заместник-ректор „Следдипломно обучение"

 

ще бъде проф. Силвия Цветкова-Тричкова. Професор по образна диагностика и ръководител на катедрата по образна диагностика. До момента тя заемаше длъжността главен секретар по международно сътрудничество и проектна дейност в Медицински факултет. Член на експертен съвет към Министерство на здравеопазването.

Проф. осен Димов е новият заместник-ректор „Учебно-болнична координация". Той е единственият български лекар и практикуващ в страната хирург, който е член на Кралското дружество по хирургия в Лондон. Преподавател в катедрата по специална хирургия на Медицински факултет и началник на Клиниката по хирургия в УМБАЛ „Каспела".


57% от студентите ни медици са чужденци

57% от студентите ни медици са чужденци

МУ-София и МУ-Пловдив пак делят първо място по рейтинг, но разликата им с другите висши училища за лекари е минимална, показват данните на МОН
Д-р Росица Паунова с приз „За жените в науката

Д-р Росица Паунова с приз „За жените в науката"

Тя е асистент от катедрата по психиатрия и медицинска психология на МУ-Пловдив и една от трите победителки в престижния конкурс
129 млади лекари се дипломират

129 млади лекари се дипломират

Специален гост на тържествената промоция в МУ-Плевен ще е Димитър Бербатов, съобщиха от висшето училище
Ден на отворените врати в МУ-Варна

Ден на отворените врати в МУ-Варна

Той е насочен към млади специалисти и лекари и ще е в Центъра за роботизирана хирургия на висшето училище
Обучение за болногледачи в МУ-Пловдив

Обучение за болногледачи в МУ-Пловдив

То е лицензирано и включва и уроци на немски език, започва на 2 февруари 2024 г.
Откриват нов център в МУ-София

Откриват нов център в МУ-София

Той е за съвременни технологии в денталната медицина и ще се намира във ФДМ, казаха от висшето училище
Курс за следдипломно обучение в МУ-Варна

Курс за следдипломно обучение в МУ-Варна

Той е на тема „Съвременни практики при осигуряване и поддръжка на съдов достъп" и ще се проведе на 15 декември, казват от висшето училище
Борим се за диференцирано финансиране на университетите

Борим се за диференцирано финансиране на университетите

Преди дни проф. Добромир Димитров пое щафетата и застана начело на Сдружението на медицинските университети в страната. За какво ще се бори на този пост, трябват ли промени в образователните програми по медицина, обяснява той за читателите на clinica.

Още 138 абсолвенти се дипломираха

Още 138 абсолвенти се дипломираха

Те са 120-ия юбилеен випуск на Медицински колеж на МУ-Пловдив
Още 91 абсолвенти в Стара Загора

Още 91 абсолвенти в Стара Загора

Те са от пет бакалавърски специалности на Медицинския факултет при Тракийски университет получиха своите дипломи
1 2 3 4 5 ... 92 »
Банер
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Декември 2023 Предишен Следващ