Апел

Надежда за Ивчо

10-08-2023 15:36
Младият писател известен като българския Стивън Кинг има нужда от помощ за набиране на средства за скъпоструващо лекарствоНадежда за Ивчо
Clinica.bg

press@clinica.bg
Младият писател Иво Христов известен като българския Стивън Кинг има нужда от нашата подкрепа. С него ви запознахме през 2019 година, 22- годишното момче е с диагноза „Неврофиброматоза – тип 2", която означава склонност на организма да образува доброкачествени тумори в централната нервна система. До момента Иво е претърпял 16 операции, а състоянието му в последно време се влошава. Той и близките му са насочени от български лекар към лекарство, което има шанс да помогне в борбата с диагнозата. То обаче не е разрешено у нас, а сумата е непосилна за семейството му, затова те молят за подкрепа.
„Детето ми както всяко друго има правото да живее. През последните 10 години ние сме постоянно в болнична обстановка, а броят на операциите е плашещо голям и всяка следваща води след себе си множество последствия", каза майка му Милена пред clinica.

 

За последно Ивчо беше опериран

 

 тази година. Това е 16-тата поред операция на младия писател, който има 11 книги зад гърба си. През последните месеци здравословното му състояние се влошава. След белодробната инфекция, той отслабва още повече и от два месеца е на легло, напълно неподвижен. Няма сили, храни се малко, не спи по цяла нощ от болки, но въпреки това прави рехабилитация вкъщи с голямо желание и вяра, че скоро ще се завърне към нормалния начин на живот и ще бъде отново на крака. „Имат двама рехабилитатори и се редуват, за да го раздвижат. Към днешна дата единственото, което може е седеж в легло за 10-15 минути, за ходене не можем и да говорим. 

 

Много му е тежко състоянието му,

 

 той си загуби гласа, не говори, а шепне, загуби и слуха", сподели още майка му.

След престой в болница в София, семейството му е насочено да потърси помощ в УМБАЛ „Св.Георги" в Пловдив и спешен разговор с лекар-онкохематолог, д-р Спасов. Там след обстойно преглеждане на последната епикриза и състоянието му, те за първи път са насочени към лекарство, което има реалните шансове да помогне на Ивчо в борбата с туморите, които се намират на трудно достъпни места, включително тези в малкия таз, които както в България, така и в чужбина отказват да оперират заради сложността и сериозните последствия. Лекарството се казва Koselugo и не е регистрирано в България, а приложението му е без алтернатива. „Вчера съпругът ми беше в НЗОК, там са му обяснили, че след като детето ни е над 18 години, те нямат право да го финансират", обясни майка му Милена пред clinica.

 

Препоръката е Ивчо да започне 1-годишна 

 

терапия с него, като на този етап е много важно медикаментът да се закупи за следващите три месеца. Нужната сума от 72 620, 21 евро обаче е крайно непосилна за семейството. „Опитахме се да се справим сами с малкото останали средства в дарителските сметки на Ивчо, за съжаление обаче успяхме да закупим лекарството само за 2 седмици, като последният прием ще бъде направен в понеделник (14 август)  и след това изпадаме в безизходица", споделят близките на Ивчо. Затова те молят за подкрепа в този труден момент, в който обаче от близо 10 години получават и надеждата, че агресивното развитие на болестта може да се стопира.

 

 След този 3-месечен прием на лекарството, 

 

Ивчо трябва да направи нов ЯМР преглед, за да се установи как е подействало лечението и дали е необходимо да бъде увеличена дозата. Терапията трябва да продължи 1 година. „Не можем да се окажем точно сега, когато има реален шанс да спрем с операциите и да тръгнем по пътя на истинското възстановяване. Състоянието на Ивчо в момента е такова, че всяка следваща операция може да бъде фатална. Не можем да разчитаме на това... На този етап от борбата ни, вашата подкрепа е надеждата ни, че отново ще се справим. Молим ви, бъдете с нас в този труден момент. Вашата добрина и подкрепа могат да помогнат за пореден път на Ивчо да не губи вярата и да продължи да бъде наш пример и вдъхновение", призовава семейството на Ивчо.

 

 

Как да помогнем!

Всеки, който има желание и възможност може да подкрепи Ивчо по следните начини:

 

- SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

- Лесно онлайн дарение в Help Ivo: https://helpivo.eu/

- като закупите новата книга на Ивчо оттук - https://www.ozone.bg/product/ti/

- Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

- Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

- Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com - Иво Христов

- чрез платформата pavelandreev.bg ТУК.


Когато доброто стане заразно

Когато доброто стане заразно

Екип от медици и доброволци заедно преобразиха Детското отделение в УМБАЛ „Света Анна" в място, където, по дизайнерски проекти то не напомня по нищо на болница
Столът на здравния министър се клати

Столът на здравния министър се клати

Проф. Христо Хинков обяви, че се чуди дали да подаде оставка, не е изключено от ПП и ДБ да го поощрят

Защо Турция го може

Защо Турция го може

Страната е лидер в здравния туризъм, тази година очаква 1.5 млн. чужди пациенти и над $10 млрд. приходи
Да помогнем на Иво!

Да помогнем на Иво!

42-годишният мъж се бори с тежка диагноза и има нужда от подкрепа за лечение в чужбина
Диабетик на гладна стачка заради пенсия

Диабетик на гладна стачка заради пенсия

54-годишният Антонио Димитров не я е получавал четири месеца, ще протестира пред НОИ от 3 май
Телемедицината превръща прегледа в игра за децата

Телемедицината превръща прегледа в игра за децата

В нашата детска градина тя беше въведена преди няколко месеца, вече виждаме, че пести усилия и дава възможност за бърза диагностика, казва Анелия Божанова

Плашат медиите с дела-шамари

Плашат медиите с дела-шамари

Броят им в България се увеличава, те са опасен феномен, който иска да ликвидира свободната журналистика

Пирогов е институция

Пирогов е институция

Медицината в България не отстъпва по нищо на Европа, друг е въпросът с организацията в здравеопазването, казва проф. Стефан Габровски
Свободата на словото се влошава

Свободата на словото се влошава

Всеки втори журналист е бил подложен на неправомерен натиск, а всеки десети е бил заплашван със съд, показва докладът на "Амнести Интернешънъл"
Интелигенцията ни беше ликвидирана няколко пъти

Интелигенцията ни беше ликвидирана няколко пъти

Как се промени държавата ни след Демокрацията, в навечерието на Освобождението на България, от което честване 145 години, попитахме председателя на БЧК - акад. Христо Григоров.
1 2 3 4 5 ... 55 »
Банер
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Смятате ли, че правителството ще спре ненужното увеличение на болници и легла, както обеща?

Ноември 2023 Предишен Следващ