Апел

Надежда за Ивчо

10-08-2023 15:36
Младият писател известен като българския Стивън Кинг има нужда от помощ за набиране на средства за скъпоструващо лекарствоНадежда за Ивчо
Clinica.bg

press@clinica.bg
Младият писател Иво Христов известен като българския Стивън Кинг има нужда от нашата подкрепа. С него ви запознахме през 2019 година, 22- годишното момче е с диагноза „Неврофиброматоза – тип 2", която означава склонност на организма да образува доброкачествени тумори в централната нервна система. До момента Иво е претърпял 16 операции, а състоянието му в последно време се влошава. Той и близките му са насочени от български лекар към лекарство, което има шанс да помогне в борбата с диагнозата. То обаче не е разрешено у нас, а сумата е непосилна за семейството му, затова те молят за подкрепа.
„Детето ми както всяко друго има правото да живее. През последните 10 години ние сме постоянно в болнична обстановка, а броят на операциите е плашещо голям и всяка следваща води след себе си множество последствия", каза майка му Милена пред clinica.

 

За последно Ивчо беше опериран

 

 тази година. Това е 16-тата поред операция на младия писател, който има 11 книги зад гърба си. През последните месеци здравословното му състояние се влошава. След белодробната инфекция, той отслабва още повече и от два месеца е на легло, напълно неподвижен. Няма сили, храни се малко, не спи по цяла нощ от болки, но въпреки това прави рехабилитация вкъщи с голямо желание и вяра, че скоро ще се завърне към нормалния начин на живот и ще бъде отново на крака. „Имат двама рехабилитатори и се редуват, за да го раздвижат. Към днешна дата единственото, което може е седеж в легло за 10-15 минути, за ходене не можем и да говорим. 

 

Много му е тежко състоянието му,

 

 той си загуби гласа, не говори, а шепне, загуби и слуха", сподели още майка му.

След престой в болница в София, семейството му е насочено да потърси помощ в УМБАЛ „Св.Георги" в Пловдив и спешен разговор с лекар-онкохематолог, д-р Спасов. Там след обстойно преглеждане на последната епикриза и състоянието му, те за първи път са насочени към лекарство, което има реалните шансове да помогне на Ивчо в борбата с туморите, които се намират на трудно достъпни места, включително тези в малкия таз, които както в България, така и в чужбина отказват да оперират заради сложността и сериозните последствия. Лекарството се казва Koselugo и не е регистрирано в България, а приложението му е без алтернатива. „Вчера съпругът ми беше в НЗОК, там са му обяснили, че след като детето ни е над 18 години, те нямат право да го финансират", обясни майка му Милена пред clinica.

 

Препоръката е Ивчо да започне 1-годишна 

 

терапия с него, като на този етап е много важно медикаментът да се закупи за следващите три месеца. Нужната сума от 72 620, 21 евро обаче е крайно непосилна за семейството. „Опитахме се да се справим сами с малкото останали средства в дарителските сметки на Ивчо, за съжаление обаче успяхме да закупим лекарството само за 2 седмици, като последният прием ще бъде направен в понеделник (14 август)  и след това изпадаме в безизходица", споделят близките на Ивчо. Затова те молят за подкрепа в този труден момент, в който обаче от близо 10 години получават и надеждата, че агресивното развитие на болестта може да се стопира.

 

 След този 3-месечен прием на лекарството, 

 

Ивчо трябва да направи нов ЯМР преглед, за да се установи как е подействало лечението и дали е необходимо да бъде увеличена дозата. Терапията трябва да продължи 1 година. „Не можем да се окажем точно сега, когато има реален шанс да спрем с операциите и да тръгнем по пътя на истинското възстановяване. Състоянието на Ивчо в момента е такова, че всяка следваща операция може да бъде фатална. Не можем да разчитаме на това... На този етап от борбата ни, вашата подкрепа е надеждата ни, че отново ще се справим. Молим ви, бъдете с нас в този труден момент. Вашата добрина и подкрепа могат да помогнат за пореден път на Ивчо да не губи вярата и да продължи да бъде наш пример и вдъхновение", призовава семейството на Ивчо.

 

 

Как да помогнем!

Всеки, който има желание и възможност може да подкрепи Ивчо по следните начини:

 

- SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

- Лесно онлайн дарение в Help Ivo: https://helpivo.eu/

- като закупите новата книга на Ивчо оттук - https://www.ozone.bg/product/ti/

- Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

- Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

- Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com - Иво Христов

- чрез платформата pavelandreev.bg ТУК.


Защо Турция го може

Защо Турция го може

Страната е лидер в здравния туризъм, тази година очаква 1.5 млн. чужди пациенти и над $10 млрд. приходи
Да помогнем на Иво!

Да помогнем на Иво!

42-годишният мъж се бори с тежка диагноза и има нужда от подкрепа за лечение в чужбина
Диабетик на гладна стачка заради пенсия

Диабетик на гладна стачка заради пенсия

54-годишният Антонио Димитров не я е получавал четири месеца, ще протестира пред НОИ от 3 май
Телемедицината превръща прегледа в игра за децата

Телемедицината превръща прегледа в игра за децата

В нашата детска градина тя беше въведена преди няколко месеца, вече виждаме, че пести усилия и дава възможност за бърза диагностика, казва Анелия Божанова

Плашат медиите с дела-шамари

Плашат медиите с дела-шамари

Броят им в България се увеличава, те са опасен феномен, който иска да ликвидира свободната журналистика

Пирогов е институция

Пирогов е институция

Медицината в България не отстъпва по нищо на Европа, друг е въпросът с организацията в здравеопазването, казва проф. Стефан Габровски
Свободата на словото се влошава

Свободата на словото се влошава

Всеки втори журналист е бил подложен на неправомерен натиск, а всеки десети е бил заплашван със съд, показва докладът на "Амнести Интернешънъл"
Интелигенцията ни беше ликвидирана няколко пъти

Интелигенцията ни беше ликвидирана няколко пъти

Как се промени държавата ни след Демокрацията, в навечерието на Освобождението на България, от което честване 145 години, попитахме председателя на БЧК - акад. Христо Григоров.
Спасителите са готови за евентуално земетресение

Спасителите са готови за евентуално земетресение

Имаме нужда от двойно по-голяма субсидия от държавата, дейността ни скъпа, казва Емил Нешев
Двудетният модел – идеал за семейство за 63.3%

Двудетният модел – идеал за семейство за 63.3%

Сред всички хора в репродуктивна възраст обаче само около половината са достигнали до него - 32.7%, показват данните на НСИ
1 2 3 4 5 ... 54 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какви са очакванията ви от Методиката на МЗ за изработване на нова здравна карта?

Септември 2023 Предишен Следващ