Празник

500 посрещнаха Благовещение в „Д-р Щерев“

25-03-2016 17:51


500 посрещнаха Благовещение в „Д-р Щерев“
Навръх светлия християнски празник Благовещение 500 признателни деца, родители и баби се събраха в Медицинския комплекс „Д-р Щерев", за да благодарят на лекарите и на медицинския персонал за най-великото благо – животът. Медиен партньор на вълнуващото събитие е CLINICA.BG.

Още от ранни зори развълнувани, празнично облечени и с огромни букети родители и малчугани заприиждаха в модерната сграда на клиниката на ул. „Христо Благоев", построена преди 4 години – през 2012 година. Тогава всъщност започва и разширяването на дейността на екипа на прочутия и преди това специалист по прилагането на най-модерните технологии за лечение на безплодието в България.

Домакините посрещаха своите многобройни гости в две огромни зали, които се пукаха по шевовете от безброй атракции за децата. Аниматори от фирма „Джули Марули" неуморно занимаваха малки и големи в кътовете за рисуване с бои и пясък, с пластелин, с куклен театър и други най-разнообразни забавления. Художници рисуваха и по личицата на малчуганите.

Водещ на програмата бе известният шоумен Део, който едва насмогваше да се отзове на всички родителски покани да снимат с него отрочетата си, заченати и родени в клиниката.

След 10 часа в партерната зала дойде и проф. Атанас Щерев, за да поздрави лично всички семейства, които през годините е направил щастливи, като им е помогнал да се сдобият с рожби. „Благовещение е празник на вярата, която човек носи, че животът може и трябва да е по-добър. Че, ние, хората, можем да изкореним злото и да направим светът едно по-добро място. Заради благоденствието на децата ни, които вярвам, че ще направят България по-добро място за живот и ще са щастливи", каза професорът под съпровода на десетки детски усмивки, сълзи и думи на благодарност.

Екипът на проф. Щерев постигна редица завоевания в областта на репродуктивната медицина. Едно от тях е раждането на първото „бебе в епруветка" през 1988 г. После, през 1996 г. бе направено инжектиране на сперматозоид в яйцеклетка. Две години по-късно реализираха метода PESAq чрез подкожно аспириране на сперматозоиди. През 2013 г. Ж болницата бе внедрен анализ на делителното вретено на яйцеклетката и ембриоскопията. Благодарение на всички тези постижения десетки семейства получиха най-голямата радост – дългоочаквана рожба. Какво още предстои на лекарите в клиниката да направят ще видим тепърва, едно обаче е сигурно – и занапред те ще помогнат на много родители да се сдобият с най-големия дар на света – свое дете.Ще се включим в протеста заради здравния модел

Ще се включим в протеста заради здравния модел

Управителният и националният съвет на БЛС проведоха заседания. Среща имаха и представителите на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари. Какво обсъдиха и решиха лекарите, за какво ще настояват пред властта и защо ще участват в организацията на протеста на медицинските сестри и синдикатите на 7 октомври, попитахме д-р Николай Брънзалов, който е представител и на двете организации.
Само 20 на 1000 даряват кръв

Само 20 на 1000 даряват кръв

Засилва се социалната отговорност на корпоративния бизнес, каза акад. Григоров
Проверка по случая в МБАЛ-Пазарджик

Проверка по случая в МБАЛ-Пазарджик

Тя е наредена със заповед на шефа на лечебното заведение д-р Васил Вълчев
Стажант-сестри заради глада за кадри

Стажант-сестри заради глада за кадри

МЗ предлага въвеждането на нова длъжност, от съсловието не са съгласни
Сестри и синдикати излизат на протест

Сестри и синдикати излизат на протест

КНСБ, КТ "Подкрепа", БАПЗГ и БЛС ще се съберат на шествие с искания за реформи в здравната система и достойни заплати за медици
Спад на атаките в съда срещу правилата на МЗ

Спад на атаките в съда срещу правилата на МЗ

Критично ниво на кадровото обезпечение в трансфузионната хематология отчита Годишния доклад за националната сигурност
Проверка в МОБАЛ

Проверка в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"

Изпълнителна агенция „Медицински надзор" се самосезира след случай, при който има съмнения за злоупотреби
Осъждаме нападението над медицински лица

Осъждаме нападението над медицински лица

Важно е да бъде създаден работещ механизъм, който да защити лекарите
Старт на курсовете по патронажна грижа

Старт на курсовете по патронажна грижа

Обученията се провеждат от БАПЗГ, те са насочени към оказване на подкрепа в домашна среда на възрасти и хора с увреждания
Заявяват места за специализанти до 11 септември

Заявяват места за специализанти до 11 септември

Става дума за приема по държавна поръчка за 2019 и 2020 година, казаха от здравното министерство
1 2 3 4 5 ... 32 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Септември 2019