видео преглед

По следите на здравната реформа с д-р Петър Москов

05-06-2023 06:14
Непрекъсването на връзката с миналото и на порочните ченгеджийски влияния ни е довело до дереджето, в което сме, казва тойПо следите на здравната реформа с д-р Петър Москов
Clinica.bg

press@clinica.bg
Здравната реформа в България се превърна в перманентен процес. Започнала в началото на Демокрацията, тя все още не е завършила. Защо продължава 33 години, кой седи в центъра й, какви са резултатите от нея, пречи ли някой на случването на определени промени и защо. Отговор на всички тези въпроси ще потърсим заедно с участниците в управлението на здравеопазването през този период в новата рубрика на clinica.bg „По следите на здравната реформа". Пръв гост в нея е д-р Петър Москов.
Д-р Петър Москов е роден на 17 декември 1970 г. в София. Завършва Медицина в МУ – София, специалност Анестезиология и интензивно лечение. Специализира във Франция, Великобритания, Испания и САЩ. Работи в УМБАЛ „Св. Анна" в София. Дълги години е част от Дясното политическо простарнство, бил е член и учредител на ДСБ. През 2009 г. става съпредседател на предизборния щаб на Синята коалиция. През 2013 г. става заместник-председател на ДСБ. На предсрочните парламентарни избори през октомври 2014 г. е избран за депутат в 43-то НС, като част от "Реформаторския блок". Става министър на здравеопазването на 7 ноември 2014 г. и заема поста до 27 януари 2017 г. На 19 декември 2016 г. членството му в ДСБ е прекратено, а през 2019 г. основава партията КОД.Нужни са спешни промени за болниците

Нужни са спешни промени за болниците

Здравната реформа в България се превърна в перманентен процес. Защо продължава 33 години, кой седи в центъра й, какви са резултатите, пречи ли някой на случването й. Отговор на тези въпроси ще потърсим заедно с проф. Христо Хинков в новата рубрика на clinica.bg „По следите на здравната реформа".

По следите на здравната реформа с проф. Христо Хинков

По следите на здравната реформа с проф. Христо Хинков

Мисля си, че интересите в здравеопазването се оказаха много големи, това се отразява и на управлението, казва той
Олигархията владее и здравния сектор

Олигархията владее и здравния сектор

Здравната реформа в България се превърна в перманентен процес. Защо продължава 33 години, кой седи в центъра й, какви са резултатите от нея, пречи ли някой на случването й. В навечерието на поредното ново правителство отговор на тези въпроси ще потърсим заедно с д-р Петър Москов. 

Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какви са очакванията ви от Методиката на МЗ за изработване на нова здравна карта?

Септември 2023 Предишен Следващ