реакция

Не казвам нито да, нито не

02-05-2023 13:22
Ако в шаблона, образно казано, се намерят места за водещи наши експерти като министри, аз мисля, че може да се случи, коментира Бойко БорисовНе казвам нито да, нито не
Clinica.bg

press@clinica.bg
Преди броени часове ПП–ДБ представиха своя проектокабинет. Възможно ли е обаче той да събере нужната подкрепа, за да стане редовен, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
В този проектокабинет има няколко фигури, за които не мога да кажа нищо лошо. За предложения министър за отбраната, за екологията. Но, те са сбъркали времето. На два поредни избора народът казва, че те не могат да управляват сами. Ясно и точно.

Те същото са го казвали и на нас.

Същото са го казали и на останалите партии. От акад. Денков разбрах, че той ще преговаря с всички партии. Пожелавам му успех, разбира се. Считам, че освен мен те други приятели нямат. Поне аз така мисля. Редовен стабилен кабинет би се получил в един общ кабинет. Това бих казал.

 

Аз благодаря на президента,

 

че дава още време, защото вече имаме една чернова предполагам и другите партии ще се произнесат дали е приемливо или не. За нас е неприемливо, когато е строго партиен кабинет. Това е партиен кабинет, след като г-н Асен Василев участва в него и Денков. Но, пък от друга страна това е хубаво, защото ще носят отговорност. И ако в шаблона, образно казано, се намерят места за водещи наши експерти като министри, аз мисля, че може да се случи. Затова още няколко дни търпение, както каза и Владиката най-висша добродетел, без емоции. Мисля, че би било само добре за държавата

 

В този му вид няма как да има такъв кабинет,

 

първо са втори и освен това малко се издадоха днес. Много ми е интересен разговорът с ДПС за подкрепа, с „Възраждане" за подкрепа, със Слави Трифонов като седнат Асен Василев и Кирил Петков да преговарят, също ми е интересно.

Не казвам нито не, нито да.

Аз знам, че в този хаос, в тази нарастваща престъпност, миграция и обедняване на хората, нищо друго не ни очаква. И след 3-4 месеца резултатите от едни избори ще бъдат същите, казвам го и колегите на ПП-ДБ и отново ще водим същия разговор, само че ще сме още по-обеднели и ще станат още по-грозни неща сигурно в страната и няма да има никакъв шанс нито за Шенген, нито за еврозона, нито за каквото и да било.

 

Така че малко егото назад, аз поздравявам

 

Кирил Петков, поне за това, което е направил, че не е в проектокабинет, Христо Иванов, Атанасов. Но, пък само Асен Василев, ако са го пуснали всичките в кабинет, това или е голямо доверие или голям капан за него. Защото основните упреци бяха към Асен Василев, това или е цел да го „отстрелят" или да го „самовзривят" или да не стане нищо.

Единственият приятел на Асен Василев към

днешна дата мисля, че се казва Бойко Борисов. Защото считам, че само по този начин би могло да се носи всеобща отговорност. И дори не е коректно да сложа Никола – това момче отсреща, за премиер и аз да съм вицепремиер. Денков е в същата ситуация, ако скритият премиер е Асен Василев не е честно, по-добре да стане премиер.


НС пак се мести в бившия партиен дом

НС пак се мести в бившия партиен дом

Това ще стане след изтичане на лятната ваканция на депутатите
Местните избори – на 29 октомври

Местните избори – на 29 октомври

Държавният глава Румен Радев подписа указа, с който ги насрочи за тази дата, съобщиха от президентството
Проф. Генка Петрова е зам. министър в МОН

Проф. Генка Петрова е зам. министър в МОН

Тя заема тази длъжност за четвърти път, като преди това е била на поста в две служебни и в едно редовно правителство

Избраха кабинета „Денков-Габриел

Избраха кабинета „Денков-Габриел"

Предложеното правителство събра нужната подкрепа с гласове на ГЕРБ, ПП–ДБ и ДПС
Гласуват кабинета във вторник

Гласуват кабинета във вторник

Това ще стане на извънредно заседание на Народното събрание на 6 юни
Денков връчи мандата за кабинет

Денков връчи мандата за кабинет

По най-бързия начин ще издам указ, за да внеса вашето предложение в Народното събрание, каза президентът Румен Радев
ГЕРБ и ПП успяха с кабинета

ГЕРБ и ПП успяха с кабинета

Папката с имената ще бъде при президента в понеделник, а има и 160 гласа за конституционна реформа, казаха Мария Габриел и Николай Денков

Радев връчи втория мандат

Радев връчи втория мандат

Държавният глава обаче призова акад. Николай Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването му
Радев връчва втория мандат днес

Радев връчва втория мандат днес

Вероятността да се състави редовен кабинет с него обаче намаля през последните дни

Служебният кабинет се отчита другата седмица

Служебният кабинет се отчита другата седмица

Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношенията между първите и вторите в политическата система, каза Гълъб Донев
1 2 3 4 5 ... 29 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Октомври 2023 Предишен Следващ