Компании

Boehringer с рекорден брой пациенти

05-04-2023 16:22
Близо 30 милиона са се възползвали от иновативните медикаменти, компанията продължава да инвестира в нови терапии.Boehringer с рекорден брой пациенти
Clinica.bg

press@clinica.bg
Boehringer Ingelheim отчете рекорден брой пациенти. Близо 30 милиона души в световен план са се възползвали от иновативните медикаменти на компанията, която продължава да инвестира в нови терапии, съобщиха оттам.
За научноизследователска и развойна дейност инвестициите са 5 милиарда евро или 21% от нетните продажби, като те нарастват с 10,5 % и достигат до 24,1 милиарда евро. От компанията посочиха, че положителните резултати се дължат както на „Фармацевтични продукти за хуманната медицина", така и на направление „Здраве за животните", и запазват тенденцията и през 2023 година.

 

„2022 г. доказа, че стратегията

 

ни за дългосрочен ангажимент към медицинските изследвания и клинични проучвания е правилна. Горди сме да обявим, че успяхме да открием нови терапевтични възможности за заболявания, които до скоро се смятаха за трудни за лечение. Това може да бъде истински пробив в медицината", каза председателят на борда на директорите Хубертус фон Баумбах. Той посочи, че ускорената работа по програмата за разработване и изпитване на широк спектър от иновативни медикаменти показва ангажимента на компанията за подобряване на лечението на редица заболявания.

 

Става дума за сърдечносъдови

 

и бъбречни заболявания, възпаления, респираторни заболявания и заболявания на ретината, както и такива в областта на психично здраве и онкологията. През миналата година фармагигантът е получил редица отличия от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA). Те са по повод разработването на една пробивна терапия, три бързи терапии и две терапии обозначени като лекарства сираци. През следващите седем години предстоят около 20 регулаторни одобрения във „фармацевтични продукти в хуманната медицина".

 

Очакванията са през настоящата

 

година Boehringer Ingelheim да представи и нови данни от клинични проучвания. Същевременно, през 2022 г. оперативните приходи на компанията са нараснали с 1,4% до 4,8 милиарда евро, докато приходите след приспадане на данъци възлизат на 3,2 милиарда евро. Направление „Фармацевтични продукти за хуманната медицина" постига ръст на нетните продажби от 13,6%. Водещ е медикаментът за лечение на захарен диабет тип 2 (ЗДТ2) и сърдечна недостатъчност с намалена и запазена фракция на изтласкване.

 

Той е и най-значимият фактор за

 

растеж и приходи на компанията с нетни продажби от 5,8 милиарда евро и ръст от 39,1% през 2022 г. На второ място по приходи е този за лечение на идиопатична белодробна фиброза, както и някои фиброзиращи интерстициални белодробни заболявания. Регистрираният ръст е от 20,6%. Производството на биофармацевтични продукти постига годишни нетни продажби от над 1 милиард евро. Така се затвърждава позицията на компанията като водещ производител на биофармацевтични продукти в световен мащаб.


Проверяват две терапии в САЩ

Проверяват две терапии в САЩ

BioMarin е получила призовка от Министерството на правосъдието за спонсорирани от фирмата програми
Victoza излиза от продажба

Victoza излиза от продажба

Медикаментът за диабет няма да се внася от 31 декември, а наличните количества ще стигнат до края на 2025 г.

Болница Тракия открива Онкология

Болница Тракия открива Онкология

Сега структури в Ст. Загора по тази специалност има в три лечебни заведения, но скоро се очаква да се появят в още толкова

Астра Зенека с нов мениджър за Балканите

Астра Зенека с нов мениджър за Балканите

От началото на февруари поста директор заема Ксения Пуркович, съобщиха от фармацевтичната компания
Amazon съкращава в здравните звена

Amazon съкращава в здравните звена

Няколкостотин работни места се очаква да бъдат закрити, промените са свързани с пренасочване на ресурси
Novartis придобива компания за $2.9 млрд.

Novartis придобива компания за $2.9 млрд.

Същевременно Novo Holdings обяви, че инвестира във веригата болници в Индия
Ръст на пациентите във военните болници

Ръст на пациентите във военните болници

В следдипломни курове за повишаване на квалификацията във ВМА средно годишно се обучават около 800 души, казва ген. Венцислав Мутафчийски
Търсят банки за обслужване на болница „Св. Наум

Търсят банки за обслужване на болница „Св. Наум"

Офертите за участие в процедурата се подават до 31 януари включително
„Св. Марина

„Св. Марина" приключва годината на плюс

През 2023 г. през лечебното заведение са преминали над 54 хил. болни, от тях 51% по спешност, показват официалните данни
Уни Хоспитъл стъпи в София

Уни Хоспитъл стъпи в София

Болницата от Панагюрище открива медицински център в столицата с високоспециализирани дейности в 13 специалности

1 2 3 4 5 ... 9 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Има ли недостиг на инсулин в аптеките?

Март 2024 Предишен Следващ