Засилени проверки на яйца и агнешко

По отношение на предлагането
на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цветът на здравната маркировка (син цвят – месото е с произход България, червен цвят – с произход, различен от българския), коректното предоставяне на информация за потребителите за страната на произход на месото. Инспекторите ще следят и за предлагане на размразено като охладено агнешко месо. Ще се съблюдава начинът на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел мониторинг ще се вземат проби от пратките с яйца, влизащи през границите.
По време на почивните дни и
дните на официалните празници 1-2 април (събота и неделя), 8-9 (събота и неделя), 16-17 април включително ще бъдат осигурени дежурни инспектори във всички ОДБХ, които да осигуряват дейността на контролния орган и да реагират на сигнали на граждани. БАБХ припомня, че сигнали за нередности приема на Горещия телефон – 0700 122 99 и през онлайн формата на сайта.

Хигиената на храните в центъра на еврокампания

Подсладителите стимулират апетита до вълчи глад

Изтеглиха за унищожение 1 тон храни

Кои хормони пречат на отслабването

СЗО: Забравете за подсладителите

12 препоръки за здравословно хранене

Унищожават 732 кг храни

Манията за здравословен живот крие психоза

По-строг контрол на захарта в храните
