Недобросъвестно

Пак фалшива реклама с име на лекар

13-03-2023 14:03
Този път злоупотребата е с офталмолога д-р Веселин Даскалов Пак фалшива реклама с име на лекар
Clinica.bg

press@clinica.bg
Налице е поредна измама, в която името на лекар е използвано във фалшива реклама. Този път злоупотребата е с офталмолога д-р Веселин Даскалов. С името му е злоупотребено с цел реклама на медикаменти с недоказано качество.
Д-р Веселин Даскалов е управителна СОБАЛ „Пентаграм" и един от най-опитните офталмолози в България. В поредица от публикации в социалните мрежи с негови снимки се твърди, че операция на очите вече не е необходима, тъй като е намерен естествен медикамент, който възстановява очите дори на 70-годишни.

 

В тази връзка д-р Даскалов

 

би искал да увери своите пациенти и всички хора, които попаднат на фалшивите публикации, че никога и под никаква форма не е давал съгласието си за участие във въпросните реклами. Има редица очни състояния при които операция не само е необходима, но е и единствената алтернатива пред това човек да изгуби зрението си.

 

Освен че уронват доброто име на

 

 д-р Даскалов, такъв род публикации крият риск за здравето на пациентите, които им се доверят. Участието в реклама на медицински продукти противоречи на професионална етика на д-р Даскалов, с която той никога не би направил компромис.

 

Това е поредната подобна злоупотреба.

 

Както clinica писа, подобни практики станаха повод миналия месец прокуратурата за започне разследване по сигнал за невярна информация, използвана е реклама за хранителна добавка в интернет. Той бе подаден от началника на Клиниката по очни болести към УМБАЛ "Александровска" проф. Александър Оскар.


Балансираме дефицита със специализанти

Балансираме дефицита със специализанти

Заради липсата на нов бюджет, болниците са принудени да свиват разходите си в рамките на миналогодишния. Същевременно, инфлацията се покачва, растат и цените. Как в тази ситуация се справят в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" – Велико Търново, има ли дефицит и как болницата успява да го преодолява, попитахме д-р Красимир Попов.
Обнародваха промените в надзора на туберкулозата

Обнародваха промените в надзора на туберкулозата

Всеки месец от НЦЗПБ ще изпращат до здравното министерство справка за случаите на резистентни форми
14% от украинските бежанци у нас са медици

14% от украинските бежанци у нас са медици

Te имат желание да работят в България, но техните професионални права не са признати, обясни Седа Гузуджу от Върховния комисариат за бежанците на ООН
По-скъпи денталните услуги заради инфлацията

По-скъпи денталните услуги заради инфлацията

Преди броени дни на 20 март отбелязахме Световния ден на оралното здраве. Какво е то при българина, като цяло, ще започнат ли зъболекарите най-сетне да се отчитат електронно на НЗОК и не е ли време да се увеличи пакетът от дентални услуги за здравноосигурените, попитахмe д-р Николай Шарков.
Чакаме ХЕМС през юли

Чакаме ХЕМС през юли

Транспортното министерство обяви поръчката за наем на два хеликоптера с медицинско оборудване и обучени пилоти
Нов ръст на скарлатината

Нов ръст на скарлатината

През изминалата седмица са регистрирани 640 случая, те са с 154 повече от предходната, показват данните на Националния център за заразни и паразитни болести
Търсят кадри за спешната помощ по въздух

Търсят кадри за спешната помощ по въздух

МЗ набира кандидати за обучението, лекарите и медицинските сестри, които го преминат, ще бъдат включени в дежурства в базите на летищата „Враждебна" и „Долна Митрополия"
85 кандидати за стипендии от БЛС

85 кандидати за стипендии от БЛС

Сред тях са и двама братя – близнаци пълни отличници, продължава финансирането на проекти на млади лекари
Бумът на скарлатината чак до май

Бумът на скарлатината чак до май

Тази година пикът й е по-висок заради заради отслабналата имунна система на децата, казва проф. Ива Христова
Прекратиха разследването за КОВИД тестовете за ученици

Прекратиха разследването за КОВИД тестовете за ученици

То касаеше данни за нарушения по времето, когато здравен министър бе д-р Стойчо Кацаров, но такива не са открити, гласи заключението на Софийската градска прокуратура
1 2 3 4 5 ... 413 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Очаквате ли партиите да изпълнят предизборните си обещания в сферата на здравеопазването, след като влязат в Парламента?

Март 2023 Предишен Следващ