Отличия

Трима медици с приз от „Студент на година"

03-03-2023 07:02
Те бяха отличени в различни категории на националния конкурс, а голямата награда взе Радина Бодурова от Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски"Трима медици с приз от „Студент на година
Clinica.bg

press@clinica.bg
Трима студенти медици бяха отличени в различни категории в националния конкурс „Студент на годината". Той се организира от Националното представителство на студентските съвети (НПСС), а отличията бяха връчени по време на официална церемония вчера. Събитието беше под патронажа на президента Румен Радев.
Държавният глава връчи наградата "Студент на годината - 2022" на Радина Иванова Бодурова, която е трети курс във Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски". Tя учи в специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво", има Успех 6.00 и много отличия.

Представя България и висшето си училище

на международни конференции и състезания. Тя е член е на студентското космически общество на училището, с чийто екип откриват 4 нови астероида в програма на НАСА.
 Със специалната награда на НПСС бе отличена доц. Лиляна Вълчева - председател на Националния браншови синдикат "Висше образование и наука". Освен голямата награда по конкурса се отличават и студенти в 15 различни направления.

 

 В категорията "Здравеопазване" наградата

 

беше връчена от заместник-министъра на здравеопазването доц. Александър Златков на Здравко Иванов от Медицинския университет в Пловдив. Той е петокурсник с Успех 6.00, владее английски, немски и френски език. Също така членува в Младежко научно дружество "Асклепий" и Асоциация за студентите по медицина има десетки отличия в национални и международни форуми.

 

„Чуждестранен студент на година" стана

 

Марк Шнайдер, който е от Германия и следва в МУ-Варна, като наградата му връчи посланика на Мароко у нас Закия Ел Мидауи. Четвъртокурсникът е с отличен успех и е асистент в Катедрата по анатомия в Медицински университет – Варна. Той участва в научни конференции и създава публикации в колектив на тема „Многосухожилен дълъг абдукторен мускул полицис и неговото клинично значение" и член на на Европейската академия по неврология и на Европейската асоциация на неврохирургичните общества.


Призът „Докторант на годината"

 

също отиде при студент медик. Отличен бе Теодор Ангелов от МУ-София, като наградата му бе връчена от зам.-министъра на образованието и науката проф. Албена Чавдарова. Той получи и лаптоп от МОН. Теодор е редовен докторант към Катедра по Неврология към Медицински Университет – София и Асоцииран член на Европейската Академия по Неврология. Той има 18 награди и отличия на международно ниво, като е автор и съавтор на 26 научни публикации, 8 от които за изминалата година.

Наградени бяха и още много студенти в категории като хуманитарни науки, правни, технически, спорт, изкуства и др.

 

Конкурсът "Студент на годината" е учреден в

 

началото на 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България. Жури в състав от водещи експерти във висшето образованието е определило победителите в категориите. Всички призьори са с доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, които са свързани с образователния процес на национално и международно ниво.


Заявления за изпит в МУ-Варна от 27 март

Заявления за изпит в МУ-Варна от 27 март

Оттогава ще се подават документи за явяване на предварителните тестове
На лов за плагиатство в 35 млн. източници

На лов за плагиатство в 35 млн. източници

Специализираният софтуер сравнява всяка научна публикация с толкова бази от данни, казват от МОН
125% ръст на студентите в МУ-Варна

125% ръст на студентите в МУ-Варна

С толкова са се увеличили те от 2012 г. насам, средната работна заплата на преподавателите в университета е 3114 лв., стана ясно от отчета на ректора проф. Валентин Игнатов
Свикват студентските съвети за таксите

Свикват студентските съвети за таксите

Извънреден съвет на НПСС ще се проведе на 25 март, като една от темите ще е увеличението на тарифите за следване в университет
Ръст на таксите по медицина

Ръст на таксите по медицина

За наши студенти те скачат в МУ-София, МУ-Варна и МУ-Плевен, а за чужди – и в МУ- Пловдив, цената на обучението за лекари на английски за курсисти от други държави стигна до 9000 евро
40 млн. държавна гаранция за кредити за висше

40 млн. държавна гаранция за кредити за висше

И за тази година Министерският съвет реши тя да е в такъв размер
Световноизвестен ортопед със звание от МУ-София

Световноизвестен ортопед със звание от МУ-София

Проф. Хайнц Рьотингер ще бъде удостоен с „Доктор хонорис кауза" на 14 март
Още 42-ма фармацевти се дипломираха

Още 42-ма фармацевти се дипломираха

Те са втория випуск новозавършили тази специалност в в МУ-Плевен
Александровска - университетска за още 5 години

Александровска - университетска за още 5 години

И занапред в нея ще могат да се обучават не само медици, но и сестри, лаборанти, фарамцевти и зъболекари
143 магистър-фармацевти се дипломираха

143 магистър-фармацевти се дипломираха

Те са от МУ-София, сред тях има десет отличника, казват от висшето училище
1 2 3 4 5 ... 76 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Очаквате ли партиите да изпълнят предизборните си обещания в сферата на здравеопазването, след като влязат в Парламента?

Март 2023 Предишен Следващ