Възможност

Отварят втори урологичен кабинет в ИСУЛ

03-02-2023 11:22
Това се налага заради увеличения поток на пациенти, казват от лечебното заведение Отварят втори урологичен кабинет в ИСУЛ
Clinica.bg

press@clinica.bg
Втори урологичен приемно-консултативен кабинет открива Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ", съобщиха от лечебното заведение. Това се налага заради увеличения поток от пациенти и необходимостта от
по-бързото им обслужване, поясниха оттам.
Така, с него местата за амбулаторно лечение, консултации, както и прием в клиниката, стават три – първи и втори приемно-консултативни кабинети и функционалния кабинет.

 

 Работното време на новата структура е

 

от 8.00 до 14.00 часа. Записването за преглед става на телефон 02 94 32 611. Приемат се и пациенти без час, ако състоянието им е спешно. Освен прием и консултации, в двата амбулаторни кабинета се осъществява амбулаторно лечение на възпалителни заболявания на мъжките гениталии като простатити, орхити, епидидимити и др., на заболявания на пикочния мехур при жените, на песъчинки или камъни в бъбреците, на метаболитен синдром, свързан с понижени нива на тестостерон и вродени. В тази група са и придобити заболявания на пикочните пътища, при които е затворен цикълът диагностика-лечение (вкл. чрез извършване на реконструктивна хирургия, за която Клиниката по урология и андрология е Референтен център за България).

 

Функционалният кабинет, който се намира

 

в непосредствена близост с другите два, е дооборудван с последно поколение апарати за урологична диагностика. Сред тях е 5-канален апарат за уродинамика, който се използва за изследване на долните пикочни пътища при мъже и жени при обструкция на долните пикочни пътища, заболявания на простатната жлеза, инконтиненция на урина при мъже и жени. Разполага и с флексибилен уретроскоп за безболезнено извършване на амбулаторни цистоскопии (оглед на долните пикочни пътища – уратра, пикочен мехур). Имерването на скоростта на изпразване на пикочния мехур се извършва с модерен урофлоуметър, а спермограмата с последно поколение спермограф.

 

Около 100 пациента с различни урологични

 

 и андрологични заболявания минават през Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ" всеки месец. „Използваемостта на леглата ни е 80-90%, а на моменти и 100%, което е много висок коефициент", обяснява началникът на клиниката акад. проф. д-р Чавдар Славов.  Миналата година в Клиниката по урология и андрология на болницата, за първи път в България, беше въведена Нискодозова брахитерапия при рак на простатата.

 

Методът е безопасна и много ефикасна алтернатива

 

 на радикалното отстраняване на простатната жлеза при мъжете, при който се осъществява вътретъканно облъчване на засегнатия орган. Нискодозовата брахитерапия позволява при тези пациенти да се съхрани еректилната функция. Помага да се избегне и друго усложнение, което макар и рядко (в около 5-10% от случаите) може да се наблюдава при радикално отстраняване на простатата – неволното изпускане на урина.


Спасиха млад мъж със сложна операция в Пловдив

Спасиха млад мъж със сложна операция в Пловдив

36-годишният пациент е страдал от тежка инфекция на мозъка, интервенцията е извършена в УМБАЛ „Св. Георги"
РЛК-Бургас подпомага 10 млади лекари

РЛК-Бургас подпомага 10 млади лекари

Помощта е еднократна и може да бъде използвана само за подпомагане на обучение по конкретна специалност, казва д-р Диян Господинов
Безплатен скрининг на яйчниковия резерв в София

Безплатен скрининг на яйчниковия резерв в София

Една на 10 жени на възраст до 37 години – има проблем без да е наясно с това
Допълнително отпуска в новия КТД в Русе

Допълнително отпуска в новия КТД в Русе

Той е за сектор здравеопазване и социални дейности, увеличават допълнително възнаграждение за нощен труд от 1 лв. на 1.30 лв. за всеки отработен нощен час или част от него
  Неврохирурзи преглеждат безплатно в Бургас

Неврохирурзи преглеждат безплатно в Бургас

Специалистите са от университетската болница в града, консултациите са до 24 март след записване на час
Искат затваряне на частен хоспис в Русе

Искат затваряне на частен хоспис в Русе

Структурата е без лиценз, кметът Пенчо Милков вече води кореспонденция със социалния министър Лазар Лазаров
Нов ЯМР в болницата в Добрич

Нов ЯМР в болницата в Добрич

След близо 6 месечно прекъсване лабораторията за магнитно-резонансна диагностика отново отваря врати
Oтново агресия над медик

Oтново агресия над медик

Полицията проверява сигнал за инцидент, при който мъж е ударил шамар на медицинска сестра в МБАЛ „Христо Ботев"-Враца
Дари кръв във В. Търново!

Дари кръв във В. Търново!

Кръводарителската акция в града ще се проведе на 25 март в мола в града, казват от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов"
Прегледаха над 400 деца от Добрич

Прегледаха над 400 деца от Добрич

Скринингът се извърши по програмата „Детско здраве - Пирогов", която се реализира вече 10 години
1 2 3 4 5 ... 195 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Очаквате ли партиите да изпълнят предизборните си обещания в сферата на здравеопазването, след като влязат в Парламента?

Март 2023 Предишен Следващ