ФОРУМ

Безплатни прегледи и изследвания на „Мисия здраве“

01-06-2017 07:08
Ще има тестове за ХИВ, хепатит и диабет и консултации с очен лекар и ендокринологБезплатни прегледи и изследвания на „Мисия здраве“
Clinica.bg

press@clinica.bg
Безплатни консултации с очен лекар и ендокринолог, както и тестове за ХИВ, хепатит и диабет ще има на тазгодишната „Мисия здраве". Тридневното изложение започва на 2 юни, а шатрите пред Паметника на Съветската армия.


За първа година ще има и голяма зона за спорт, където посетителите могат да поиграят волейбол, стрийт баскетбол, бадминтон, тенис на маса и дартс. Над 80 ще са изложителите на здравословни продукти и услуги в „Мисия здраве" тази година. А, освен награди, за гостите на форума ще има и ваучери за намаления до 90 на сто, издават организаторите.
Безплатни прегледи и скринингови акции за гостите на „Мисия здраве“ са подготвили тази година от Национална пациентска организация (НПО). Те са партньор и участник в изложението за пета поредна година. От 2 до 4 юни от НПО ще очакват посетителите в две шатри около Паметника на съветската армия.

В шатра №2 в трите дни на изложението ще се провеждат прегледи за общо очно здраве и макулна дегенерация. Специализанти от водещи офталмологични клиники ще правят безплатни консултации на всички желаещи и ще отговарят на въпросите, свързани с очните заболявания.

В шатра №7.7 Национална пациентска организация ще проведе различни активности във всеки от трите дни на изложението.

 

2 юни – скрининги за хепатит C и ХИВ

В петък, след официалното откриване, Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист“ ще проведе безплатни и анонимни скринингови акции за вирусен хепатит С и за ХИВ. Изследването става с капка кръв от пръста, а резултатите излизат и се получават на място след 5 до 10 минути. За извършването на изследванията няма ограничения за консумация на храна и напитки. При положителен и/или съмнителен резултат, изследваният ще бъде консултиран на място, ще му бъдат предоставени печатни материали за заболяванията и ще бъде насочен към по-задълбочени изследвания и консултации.

 

3 юни – щитовидна жлеза

В събота, между 10 и 17 ч, съвместно със сдружение „Виом“ ще се проведе скрининг на щитовидна жлеза. Тези посетители, които до момента не са си правили преглед, имат роднина с тиреоидно заболяване или са част от групите с повишен риск (планират да имат дете, бременни са или наскоро родили, имат оплаквания и др.) ще могат да си направят консултация с видни български ендокринолози. Поради очаквания голям интерес към акцията, прегледите ще се извършват след предварително записване на място.

 

4 юни – диабет и ваксинопрофилактика

От 10 до 16 ч Националната асоциация на децата и младите хора с диабет ще измерва кръвна захар и ще проведежда консултации за балансиран начин на живот за деца, младежи и хора с диабет. Всички желаещи ще имат възможност да получат съвети за диетичния режим при тази диагноза, както и за други аспекти (здравни и социални) от живота с болестта. Желателно е измерването на кръвна захар да се осъществява на гладно.

Успоредно с активностите, посветени на диабета, акцент ще бъде поставен и върху важността на ваксинопрофилактиката с участието на екип на „Ваксинко“. Всички желаещи ще могат да получат информационни материали и консултации от медицинско лице относно ваксините, включени в задължителния и препоръчителния имунизационен календар на България. За най-малките посетители екипът на Национална пациентска организация и „Ваксинко“ ще предложи експерименти, наблюдение на бактерии под UV лампа, игри и награди.


Безплатни прегледи в Плевен

Безплатни прегледи в Плевен

Те са за хора с наднормено тегло и болестно затлъстяване, организира ги УМБАЛ "Св. Марина"
Уебинари за ендометриозата през март

Уебинари за ендометриозата през март

Спецалисти ще разясняват опасностите и възможностите за лечение на това заболяване по време на на кръгла маса
Форум по хирургия в София

Форум по хирургия в София

Той ще се проведе между 10-12 октомври, организира го Българското дружество на медиците с тази специалност
Безплатни очни прегледи в София

Безплатни очни прегледи в София

Те ще са за глаукома и ще се проведат в ИСУЛ между 11 и 15 март, съобщиха от лечебното заведение
Благотворителна изложба в Бургас

Благотворителна изложба в Бургас

Експозицията събира 30 картини, образи на жената, част от средствата ще бъдат дарени на Център за социална рехабилитация и интеграция
Пациенти с 9 искания за редките болести

Пациенти с 9 искания за редките болести

Те настояват за равен достъп до иновативни лечения, клинични проучвания и включването им в националната здравна карта
47 фармацевти се дипломират

47 фармацевти се дипломират

Те са от Випуск 2023 на Медицинския университет в Плевен, отличниците сред тях са двама
НДК ще грейне за хората с редки болести

НДК ще грейне за хората с редки болести

Инициативата е част от кампанията „6000 причини за действие", която е по повод Световния ден за борба с тези диагнози
Форум за спокойни бебета в София

Форум за спокойни бебета в София

Лекари и акушерки ще отговарят на въпросите на родители за бременността, кърменето и здравословния начин на живот на детето
Конференция за ендопротезирането  в София

Конференция за ендопротезирането в София

Форумът е международен, ще бъдат представени най-новите концепции при реконструкция на неуспешната тазобедрена артропластика
1 2 3 4 5 ... 236 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Има ли недостиг на инсулин в аптеките?

Март 2024 Предишен Следващ