Консулт

Информационни дни за хора с увреждания

31-01-2023 15:00
Те ще протекат онлайн, по време на тях участниците ще могат да зададат въпросите си, свързани с възможностите за кандидатстване по проекти и отпускане на средства, казват от ресорната агенцияИнформационни дни за хора с увреждания
Clinica.bg

press@clinica.bg
Информационни дни за финансиране на проекти за хора с увреждания организира Агенцията за хората с увреждания (АХУ). Te ще протекат онлайн и засягат програми за осигуряване на заетост, рехабилитация и интеграция, изграждане на достъпна среда за хората с увреждания. По време на „Деня на отворените врати" участниците ще могат да се запознаят с програмите и да зададат своите въпроси, свързани с условия на кандидатстване, отпускане на средства, наблюдение и отчетност на проектните предложения. Ето и графикът, съобразно темите на проектите.
За рехабилитация

По проекти за рехабилитация и интеграция на хората с увреждания онлайн консултациите ще се проведат на 06.02.2023 г. от 14ч. По програмата могат да бъдат финансирани дейности, свързани с обучения, придобиване на умения за самостоятелен живот, рехабилитация, арт-терапия, запознаване с културното наследство, участие в панаири, търговски изложения, благотворителни и търговски базари и др. Участниците трябва да бъдат неправителствени организации на и за хора с увреждания.

 

За собствен бизнес

 

Информационният ден за проекти за започване и развитие на собствен бизнес, по които хората с увреждания могат да получат до 20 000 лв., ще е на 15.02.2023 г. от 10 ч. Средствата могат да бъдат използвани за учредяване на ново предприятие, инвестиционни разходи, строително-ремонтни работи, оборудване на работни места, обучение на персонала и собственика на предприятието, както и за покриване на минимален стартов капитал. Нужно е кандидатите да са с 50 и над 50% намалена трудоспособност и да не участват като собственици или съдружници в друга фирма.

 

Проекти със социална и стопанска насоченост

 

По проекти със социална и стопанска насоченост на специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания консултацията ще се проведе на 16.02.2023 г. от 10 ч. Проектите със стопанска насоченост имат за цел да се повиши конкурентоспособността на специализираните предприятия чрез обучения и закупуване на ново оборудване. За изпълнението на тези дейности работодателите могат да получат до 90 000 лв.

 

За центрове за защитена заетост

 

Информационният ден за проекти за създаване на центрове за защитена заетост за хора с множество трайни увреждания, с психични разстройства и/или интелектуални затруднения консултация ще се проведе на 17.02.2023 г. от 10 ч. Участниците могат да бъдат специализирани предприятия и кооперации на хората с увреждания, трудово-лечебни бази или организации на хора с увреждания, регистрирани по действащото законодателство. За създаване на Центрове за защитена заетост могат да получат до 740 000 лв.

 

За достъпна среда

 

По проекти за изграждане на достъпна архитектурна среда на културни, исторически, спортни обекти онлайн среща ще има на 21.02.2023 г. от 14:00 ч. Допустими кандидати са държавни, общински, стопански и неправителствени организации, регистрирани по българското законодателство, притежаващи или стопанисващи обектите. Чрез програмата могат да бъдат изградени или да преустроени рампи, пътеки за хора със зрителни увреждания, сигнализации за хора със зрителни и слухови увреждания и др.


Наука и младост 2023

Наука и младост 2023

Ежегодният конкурс ще се проведе между 21-23 април в Медицинския университет в Пловдив
Безплатни прегледи в Майчин дом

Безплатни прегледи в Майчин дом

Консултациите ще са за инконтиненция атрофии в областта на репродуктивните органи и др., казват от лечебното заведение
Симпозиум за стимулация на проводната система

Симпозиум за стимулация на проводната система

Той се организира от Дружеството на кардиолозите и Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология
Месец на денталната профилактика на децата

Месец на денталната профилактика на децата

Той ще се провежда Пловдив и започва утре с празника "Красива усмивка", съобщиха от Медицинския университет в града
Дни на ехокардиографията

Дни на ехокардиографията

Темата на конгреса, който започва днес, е женското сърдечносъдово здраве – диагностика и лечение
Нов прием по проект „Родители в заетост“

Нов прием по проект „Родители в заетост“

По него ще могат да бъдат наемани детегледачи срещу минимална работна заплата и осигуровки за сметка на държавата
 Кандидатстудентска борса във Варна

Кандидатстудентска борса във Варна

Медицинският университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" ще представи своите специалности и обучение
Стресът в офиса удря сърцето и кръвното

Стресът в офиса удря сърцето и кръвното

55 часа работа седмично увеличават с 1.3 пъти повече риска от инсулт в сравнение с работещите по-малко, напомнят от КНСБ
Безплатен скрининг на яйчниковия резерв в София

Безплатен скрининг на яйчниковия резерв в София

Една на 10 жени на възраст до 37 години – има проблем без да е наясно с това
Ден на отворените врати за ин витро

Ден на отворените врати за ин витро

Той ще бъде на 31 март в Центъра за асистирана репродукция, желаещите ще бъдат запознавани и с нормативната уредба
1 2 3 4 5 ... 203 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Очаквате ли партиите да изпълнят предизборните си обещания в сферата на здравеопазването, след като влязат в Парламента?

Март 2023 Предишен Следващ